Групата на Чоков пребивала, изнасилвала, отвличала...

Свидетели разказват пред прокуратурата за издевателства
Обновена: 28 май 2016 21:47 | 28 май 2016 18:40, Веселина Йорданова
144
Групата на Чоков пребивала, изнасилвала, отвличала...
Ценко Чоков и останалите задържани в съда. Снимка: БулФото

Редица свидетели разказали пред прокуратурата за действия на кмета на Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и приближени около тях.

Още по темата
Няколко души твърдят, че групата пребивала, изнасилвала хора, отвличала ги, а някои били удряни на места по тялото, където скоро били оперирани.

Прокуратурата цитира в съдебна зала показания на свидетели, които разказват как Мартин Чоков се занимавал с лихварство и разпространение на наркотици, а Ценко Чоков пребил няколко човека, като ритал хората или използвал брадва, предаде БТА.

Други се оплаквали от изгаряния по тялото, които били от загасени цигари и изнасилване с бутилки. Тези изнасилвания били документирани дори със снимки.

Даваните заеми срещу лихва били записвани в тефтер. Тези, които не си плащали при първи или втори опит вноските и закъснявали - с тях се разправяли Ценко Чоков и Касъм Касъмов, също задържан в ареста. Заплашвали ги с убийство или с палеж на автомобилите им.

С думите, че ще ги избие, Мартин Чоков заплашвал свидетели.

Групата използвала и кабели, с които връзвала длъжниците си. Имало и хора с избити зъби.

Тези показания бяха цитирани пред спецсъда, който заседава по искането на обвинението Чоков-баща и син, както и още шестима да бъдат оставени в ареста. Те бяха задържани преди дни и обвинени, че са престъпна група, извършила редица престъпления.

Ако бъдат освободени, моделът на групата ще се възпроизведе, настоя прокурорът по делото. Според него има риск, свързан със заплахи срещу свидетели.

Близо 4 часа петимата адвокати се запознаваха с материалите, събрани от прокуратурата. Те са обединени в 16 тома, като за разследването на групата дори са използвани свидетели с тайна самоличност.

Преди началото на заседанието Чоков предпочете да не отговаря на журналистически въпроси.

В съдебната зала са другият му син - Спас, който е на свобода, и дъщеря му Виолина. Те също встъпиха по делото като негови защитници. Пред съда Чоков също отказа да говори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: Ценко Чоков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
13
 
! Отговори
NIK преди 7 години
BOKO I CHOKO TOVA E BALGARIA :)DA SA VI CHESTITI VIDIMITE REZULTATI!
32
1
 
13
 
! Отговори
цък преди 7 години
И това се случва днес в демократична БГ осъдила с право "червените инквизитори" в лагера Белене????Както се казва в подобен случай - Открийте десетте прилики!
31
8
 
18
 
! Отговори
ВЕРА преди 7 години
ПРОЩНУРОВАНАТА КМЕТИЦА НА КАЗАНЛЪК И ТЯ Е КАТО НЕГО.Само,че тя е прошнурована ...отзад.Боко,спиш ли...ела да видиш как се спекулира с твоето име...Слави ще ви управи вас,некадърни ГЕРБЕРАСТИ
30
5
 
1
 
! Отговори
МРАВКА преди 7 години
До Анонимен 24ПОНЕЖЕ МНОГО ПЪТИ ЗАДАВАШ ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ ТИ ОДГОВОРЯ.НАКАЗАНИЕТО МУ Е СМЕНЕНО И СЕГА ТРЯБВА ДА ОБСЛУЖВА СЪПРУГАТА ТИ ТЪИ КАТО СИ МНОГО НЕКАДЪРЕН.
29
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да беше само Ценко Чоков,ми помните ли че цяло външно беше впрегнато за освобождаването на наркотрафиканта от ГЕРБ Боевски? Ами бягството на галеви пак при ГЕРБ,ами бягството на малкия Маргин пак при ГЕРБ?Ами бягството на Брендо и отвличането на дъщеря му пак при ГЕРБ?Ами бягството на костинбродския пак при ГЕРБ? ГЕРБ разбирайте Бойко и Цветанов.Ами избаитите свидетели по делата срещу Цветанов?Ами ало Ваньо,ами Мишо бирата и убийството му
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя по физиономия може да му лепнеш 5 до 10 години.
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го смачкат тоя СИК-аджия, защото си позволи да се изправи срещу Главния СИК-аджия. А това не се прощава. Още повече, че тоя *** е господар на някакво си врачанско село, докато Главният СИК-аджия е господар на Държвата и разполага с целия й репресивен апарат.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо няма.
25
30
 
6
 
! Отговори
МРАВКА преди 7 години
В ТОВА СЕЛО НЯМА КРАЖБИ НА ПЕНСИОНЕРИ.ПРЕСТЪПНОСТА Е СВЕДЕНА ДО НУЛА.ОБВИНЕНИЕТО СРЕЩУ ВСИЧКИ МАИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ: ЕДИН КАЗАЛ ЧЕ СЕСТРА ТИ Е ЛЕКА ЖЕНА ПЪК ТИ *** ДОКАЗВАИ ЧЕ НЯМАШ СЕСТРА.
24
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен кмет от ГЕРБ - местен феодал с основно образование, рекетьор, бияч и мошеник!
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко - президент,Чоко -премиер.
22
3
 
28
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Много хубаво и точно сравнение. Тези хайдуци Боко и Чоко дори и визуално си приличат. А иначе имат еднакъв език /***, близък до народа/, нагли, назидателни, изобщо са като еднояйчни близнаци. Че дори и от една и съща партия. Какво съвпадение само.
21
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време, в един репортаж от селото, възрастен човек коментира Чоков:-Кой, Ценко ли? Знаем го ние, как забогатя и стана кмет, едно време още, работеше в ТКЗС-то и крадеше по чувал смески, на багажника на колелото си, всяка вечер....За съжаление, в цялата държава начело сега са такива-почнали от чувал смески да крадат, а стигнали най-на високо.Опровергайте ме, ако можете?А някога се влизаше в затвора за една торба цимент, открадната, като те хванат.Черен социализъм.....
20
10
 
7
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Ценко Чоков Премиер!
19
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във коя част на София Волен Сидеров мие паметници? Спазва ли се закона и наложената му пробация от българският съд?
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, пак ли стоя ни занимават селяните отдавна да бяха раздали правосъдие. Какви големи пожари избухват понякога .
17
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За сведение на червените каскети мутрите ги създаде БКП-БСП-ДС за да държат в страх хората . Спомнете си думите на др. Луканов , ще правим капитализъм ама ние ще сме капиталистите. Е другари направихте го по ваш образ и подобие , т.е. насилие , терор и убийства , като започнахте със самия Луканов . Та това ви беше социализЪма , това ви е и капитализЪма . Сега си търсите някой друг за виновен , но народа вече прогледна и не ви вярва за нищо .
16
2
 
19
 
! Отговори
РумиБъчиХаХаХа преди 7 години
Не вярвам! В България има само двама хулигани, а те не са ходили в Галиче. Значи в селото всичко е наред. Под крилото на Боката и Чоката.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българин е.
14
4
 
40
 
! Отговори
КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА преди 7 години
КАТО ГЛЕДАМ ЧОКО ВСЕ ЕДНО ВИЖДАМ БОКО.МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА