Парадокс! Полицай дремна на работа и осъди МВР

Той доказа в съда, че никой не му обяснил да не спи на работа
22 юни 2016 18:00,
76
Парадокс! Полицай дремна на работа и осъди МВР
Снимка: в. Марица

Полицай, заснет да спи сладко почти час по време на дежурство, спечели дело срещу МВР.

Той успя да докаже в съда, че не е бил инструктиран, че дрямката е несъвместима със служебните му задължения.

Униформеният е санкциониран с писмено предупреждение, че при второ нарушение ще отнесе по-тежко дисциплинарно наказание, но и тази заповед на шефа на полицията в Асеновград е отменена от Административния съд в Пловдив като незаконосъобразна.

Никола Врагов е младши полицай в сектор "Охрана на обществения ред" в Асеновград. На 17 септември м.г. бил наряд заедно със свой колега, като двамата трябвало да патрулират със служебен автомобил "Опел Астра".

Колата била оборудвана с видеокамера и при преглеждането на кадрите ясно се вижда, че за времето от 4,30  до 5,28 ч. Врагов спи на предната дясна седалка.

На това основание той е наказан от шефовете си с предупреждение от три месеца за проявената небрежност, пише "Марица".

Полицаят обаче оспорва заповедта в съда и успява да докаже, че започвайки работа в полицията, не е бил запознат с инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение.

От текстовете в нея се вижда, че никой дежурен не би могъл да следи трафика, докато дреме, но тъй като Врагов не бил минал изричен инструктаж, съдът решава, че нарушението му не е доказано.

Полицията може да обжалва пред Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V TOZI KENEF NARECHEN BALGARIA NE ME OTCUDVA VECHE NISHTO TOVA BLAGODARIA NA GOSPOD CHE MI POMOGNA DA SE MAHNA
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама защо само единия, ми те и тримата къртят!
44
1
 
44
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 7 години
Какво стана с принципа: Непознаването на закона не те оневинява? Сигурен съм, че в описанието на длъжността му никъде няма "спане". След като не върши една от дейностите, за които е назначен, означава, че не си изпълнява служебните задължения. Какво има да се умува по-въпроса? Той не е инструктиран и че не може да се къпе в морето по време на работа, но това ли му е работата, за която му се плаща? Представете си инструктаж, в който се изброява всичко, което не може да се върши по време на работа
43
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние очакваме тези да ни пазят!!! Мдаааа...на'та полиция ни пази! Ама когато не спи! Е, няма такава държава!
42
1
 
6
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Толкова ли е трудно да се запишат прецизно задълженията и правата на полицаите или най добре се вирее в беззаконие и като се дава на неадекватните съдии да тълкуват законите както им е кеф?
41
1
 
23
 
! Отговори
Инж. преди 7 години
За всички, които коментират снимката от статията. Тъй като псевдожурналята от тоз сайт редовно качват снимки нямащи общо със случая, описан в статията, да поясня, че тази снимка е от преди около две години и е направена във Варна. А този дето я направи, мнооого време след това, не можеше да си изкара колата от гаража без да бъде спрян за проверка и то не бяха актове, фишове и прочие. Но както и да е. Абсурда е на лице.
40
0
 
21
 
! Отговори
Съдия Дред преди 7 години
Полицията охранява власта. Полицията е над закона.
39
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то клесавец се става само и единствено, за да дремеш като даракчийско магаре. Спане,далавери, драпане по макарите, дроги,***, рушвети, прикриване на престъпления, дрямка в храсталаците и накрая хоп двадесет заплатки накуп за добра служба. Иначе много са стресирани. А всъщност за пет пари работа не са свършили, по време на съществуването си.
38
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееее полицаите и те са хора, имат нужда от сън. По добре да дремне човека когато е спокойно и няма повиквания, за да бъде адекватен когато се наложи да се върши работа. Полицейската работа, не е като работата във фабрика или офис (както си мислят повечето коментиращи)Полицая работи само когато се налага. През останалото време пести енергия, набира сила и телесни мазнини(чрез спане и ядене). Не е лесно да се ловят престъпниците когато си гладен и ти се спи.
37
0
 
35
 
! Отговори
YES! преди 7 години
YES!Е нЕма такъв наглец!Но такава ни е държавата...
36
0
 
10
 
! Отговори
PD преди 7 години
Третата опора на демокрацията, съдебната система, се оказа мит. Не се обслужва потребността, на организираното общество от човеци, от правов ред и справедливост. Играе се на надхитряне, създават се логически мисловно издържани конструкции, базирани на "от двеста дерета вода", само и само формално (по буквата на закона), да се отмаже извършителя. И в целия този филм играят много пари, голяма част от тях, добити по не морален начин.
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То ясно, че имал нахален адвокат, но дали в длъжностната му характеристика пише, че трябва да спи на работното място?!
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34Ми следващият случай ще е със служител, който не е бил инструктиран, че не може да разстрелва задържаните...
33
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР назначава на отговорна работа хора, които без специален инструктаж не знааят, че не трябва да спят на работа, а се очаква да прилагат закона. Е..... ти и държавата...
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е прецедент. Имаше случай, в който полицай бие задържан в управлението младеж и всичко е заснето с камера. После го уволниха, но той осъди МВР защото не бил инструктиран да не бие задържаните.
31
2
 
5
 
! Отговори
Как ли? преди 7 години
Щом държавата го позволява, нормално е да стават тия неща. Кое му е странното?!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ha ha ha...ne e istina..
29
1
 
10
 
! Отговори
Милко преди 7 години
25 - не, не значи поради концепцията в правото Ignorantia legis neminem excusat - непознаването на закона не е извинение. Която някак си се оказва не важи за подзаконовите актове (в случая инструкция).
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен27 отворчи речника и потърси думата 'аналогия'.
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТой не оспорва, че е спал - казва, че не е знаел, че не трябва да спи на работа, защото не е минал инструктаж. Което значи, че целия кадрови състав на МВР може да се отдаде на дрямка докато не минат на инструктаж. Абсурдистан отново е първи в групата.