Парадокс! Полицай дремна на работа и осъди МВР

Той доказа в съда, че никой не му обяснил да не спи на работа
22 юни 2016 18:00,
76
Парадокс! Полицай дремна на работа и осъди МВР
Снимка: в. Марица

Полицай, заснет да спи сладко почти час по време на дежурство, спечели дело срещу МВР.

Той успя да докаже в съда, че не е бил инструктиран, че дрямката е несъвместима със служебните му задължения.

Униформеният е санкциониран с писмено предупреждение, че при второ нарушение ще отнесе по-тежко дисциплинарно наказание, но и тази заповед на шефа на полицията в Асеновград е отменена от Административния съд в Пловдив като незаконосъобразна.

Никола Врагов е младши полицай в сектор "Охрана на обществения ред" в Асеновград. На 17 септември м.г. бил наряд заедно със свой колега, като двамата трябвало да патрулират със служебен автомобил "Опел Астра".

Колата била оборудвана с видеокамера и при преглеждането на кадрите ясно се вижда, че за времето от 4,30  до 5,28 ч. Врагов спи на предната дясна седалка.

На това основание той е наказан от шефовете си с предупреждение от три месеца за проявената небрежност, пише "Марица".

Полицаят обаче оспорва заповедта в съда и успява да докаже, че започвайки работа в полицията, не е бил запознат с инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение.

От текстовете в нея се вижда, че никой дежурен не би могъл да следи трафика, докато дреме, но тъй като Врагов не бил минал изричен инструктаж, съдът решава, че нарушението му не е доказано.

Полицията може да обжалва пред Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази снимка не е направена от камера в колата, но добре се вижда ,че служителят спи на работното си място, Тезата Ви, че е използвана камера в колата не върви.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25И от кога дрямането е "криминално деяние"?Кой член от НК е това?
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До безумиеОчевидно е, че сте прости и правно-неграмотни, заслужавате да лапате мухите.Има си закон за МВР, там си пише кой кога може да снима и кога материалите могат да се ползват като доказателствено средство.Докато им уврат циментовите ченгеджийски кратуни, служителите масово ще съдят МВР и ще си певчелят делата като стой, та гледай.
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно. Това означава ли, че след като никой не ме е инструктирал какво е криминално деяние мога да си правя каквото искам?
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си доста публикувани съдебни актове от които може да се види, колко правно-неграмотно е ръководството на МВР, щом му е хрумнало "великата идея" да ползва тези записи за да наказва служители.
21
3
 
10
 
! Отговори
Пълни глупости преди 7 години
Наказанията падат, защото с технически средства - камери и микрофони, предназначени по закон за административно-наказателно производство, някоя циментова меверейска кратуна е решила да води дисциплинарно. Това е все едно да работиш хлебар и въз основа на записа твоя шеф да реши да ти наложи наказание, щото са те заснели да закъсняваш за ребота, или да си чоплиш носа.Бъчварова е неграмотна и некомпетентна.
20
6
 
7
 
! Отговори
Пак Уйдурма преди 7 години
Снимката ви джурналя, е на има няма 4 години."Новината" ви касае казус от преди месес и става дума за камерите, монтирани в служебните коли на на МВР, които снимат и записват.Само, че тъпите шапкари са забравили, че тези камери се ползват като доказателство в администратино-наказателно производство, но не и в дисциплинарно, съгласно ЗМВР. Вътрешна сигурност да чете закона и да ползва тези камери по предназначение като лови нарушители с тях, а не да ги ползва за да наказва служители!
19
2
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
При ГЕРБ на власт ВСИЧКО е възможно.Уредена държава сме, ясно!
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли работа, която може да се върши докато се спи (изключвам пътен полицай)
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще взема да запиша да уча за полицай.
16
4
 
37
 
! Отговори
безумие преди 7 години
Сега този"юнак"ще се пенсионира на 45 год.ще получи 20 заплати и висока пенсия,както другите търтей а ни я ще лапаме мухите.
15
1
 
29
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Новината е стара но е актуална и показва какъв хаос е в МВР,какво е нивото на служителите и техните началници,жалка картинка за която плащаме прескъпо всички ни я,за това полицаите не искат реформи за да продължават да спят а ни я да им плащаме......
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лошо. Човека е спазил закона и е получил и обезщетение.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди всяко дежурство се прави инструктаж на дежурните и повече от сигурно е, че Врагов се е подписал под инструктажа, както е по правилник. Да не би да са инструктирали Врагов да медитира по време на дежурство?
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Майко мила... *** държавата, честно!"В случая не е до държавата, дори на запад съдът щеше да отсъди в полза на полицая, при липсата на подпис за проведен инструктаж.
11
0
 
24
 
! Отговори
ss преди 7 години
е той надали сам се е сетил пред съда за инструктажа подсетили са го адвокатите който смучат нагоре по веригата народнатата кръвчица
10
1
 
26
 
! Отговори
Табаков преди 7 години
Браво!!То целия народ спиме,и продължаваме щом като допускаме тая алчна *** да ни управлява и краде!!!
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е добре де тоя прокурор *** ли е, като вижда че съдията поддава на такива елементарни изказвания защо не е изискал обяснение как някой може да спи и да е на работа едновременно, освен разбира се ако не е нает именно за тази работа да спи на работното си място
8
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
напиках се от смях! а после ми стана горчиво - този ще спи 15-20 год. и после ще иска 20-та заплата!
7
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Истински Българин!