Били, душили баба Дона... Отърваха се леко

Ромите си признаха и намалиха значително присъдите си
19 юли 2016 21:32,
94
Били, душили баба Дона... Отърваха се леко
Снимка: Dnes.bg

Мъжете пребили зверски 93-годишната баба Дона през март, влизат в затвора, но с по-леки присъди. Причината двамата роми да се отърват от най-тежките наказания, бе че се признаха за виновни.

Единият, който вече е лежал в затвора за убийство на дядо, ще лежи 6 години зад решетките. Съучастникът му, който също се призна за виновен, ще стои 2 г. и 8 месеца в затвора.

Още по темата

Присъдите бяха обявени от Пловдивския окръжен съд в края на процеса срещу 27-годишния Антон Митев и 32-годишния му помагач Георги Лазаров.

По време на процеса жената, с която 32-годишният ром живее на семейни начала в Ръжево Конаре, бе върнала със запис откраднатите 55 лв. на баба Дона Чернева. Това бе счетено от съда за допълнително смекчаващо вината обстоятелство.

Сумата от 55 лв. фигурираше в обвинителния акт на Окръжна прокуратура - оттам бяха оценили на 5 лв. цената на открадното от бандитите портмоне, а 50 лв. били парите от пенсията на баба Дона в него.

Първоначално Антон Митев отричаше изобщо да е ходил в Ръжево Конаре и в дома на пострадалата женица, а след това бе обзет от пълна амнезия, припомня "Труд".

След дълго шишалкаване и многократна смяна на версиите ромът от Дълго поле все пак си призна, че именно той е издевателствал над безпомощната старица, сядал е на гърдите й и над 2 часа я е тормозил да каже къде си крие парите от пенсията, като я душил с възглавница на устата и носа.

Баба Дона бе нападната през нощта на 8 март тази година. Тя си легнала без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. Нападателят си тръгнал состатъка от пенсията на жената. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Ромски лидерНеграмотнико,много си...грамотен.
31
0
 
36
 
! Отговори
СРАМ преди 7 години
Защо в това отношение не копираме американците? Как млад рецидивист лежал за убийство получава само 6 г.? Той ще излезе след 3 и има да си убива българи на воля...СРАМ.Другото са празни приказки.
30
0
 
57
 
! Отговори
закони ли? преди 7 години
стига с тази толерантност! всеки имал права! Има и задължения!!! за предумишлено убийство ходят на затвор с почивки за максимум 10 години. Излизат след 5-6... При самоотбрана, ако убиеш, този същия, ще лежиш повече, отколкото той ако те убие?!?!?!!? стига толерантност - смърт за рецидиви като този!
29
0
 
48
 
! Отговори
Мъдрец преди 7 години
Големите демократи! Помнете ми думата, от толкова много толерантност идват бедите! Народа в един момент няма да изтрае и тогава ще стане страшно! Признал си бил вината? Е и? И то когато вече е 100% доказано, че е бил той!? Щом си е признал, трябва за смекчаване на присъдата да му предоставите дюшек като си излежава 20 годишната присъда, вместо да лежи направо на дъските! Примерно! Бил върнал и парите? Брее, ами че той ако беше върнал 10 лева отгоре и направо трябваше да го пускате бе! Смешници!
28
0
 
31
 
! Отговори
SAKI преди 7 години
Е ако работят в затвора , тоя убиеца ще излезе след 48 месеца . И тогава пак ще го засърбят ръцете и може пак да си замине едно младо и хубаво момиче ,като Вероника във Велико Търново.
27
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нормална държава ли е? Убил дядо,лежал в затвора ,излиза пребива баба която оживява и 6 години затвор.Позор за съдиите и съдебната система.
26
0
 
37
 
! Отговори
Шукария преди 7 години
Е защо не написахте името на тоя съдия, да се помни от поколенията със справедливостта си???
25
4
 
21
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 7 години
Нема как-трябва да гласуват! За нас...
24
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да повярвам че долу написаните същества ( не хора) , могат да бъдат толкова студенокръвни и непричастни към страданието на нашите бащи и майки. Това са същества които не заслужават да имат семейства, деца или каквито и да било роднини. Те трябва да си тръгнат от тоя свят сами, изпратени единствено от омразата на хората.
23
0
 
35
 
! Отговори
Тото преди 7 години
Това ли са мръ.сниците? Дано ги сполети съдбата на Баба Дона или на убития дядо преди това.
22
0
 
36
 
! Отговори
ужасен преди 7 години
Споко след 20 години и при съдията ще влязът.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдии: Наказателно отделение Бранимир Веселинов Василев Даниела Димитрова Събчева Деница Цанкова Стойнова Екатерина Стефанова Роглекова Елена Йорданова Захова Иван Бонев Бонев Михаела Атанасова Добрева Михаела Христова Буюклиева Нина Иванова Кузманова Розалия Красимирова Шейтанова Светлана Ангелова Станева Силвия Александрова Цанкова-Захариева Христо Димитров Симидчиев Цветан Илиев Цветков
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви хубави български имена си имат Дасикане ромите , цял живот трябва да са благодарни на Византия за християнските имена дар от Господа
19
0
 
32
 
! Отговори
акуд преди 7 години
"браво" това е една много справедлива присъда за хора с предишни престъпления като убйство........
18
0
 
38
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
На тоя "добронамерен" съдия пожелавам същото да се случи на детето му или на майка му. Амин.
17
7
 
37
 
! Отговори
Прав е Бойко преди 7 години
Помните ли какво казвале Бойко :- Ние ги хващаме, а съда ги пуска"Е, сега видяхте ли колко е бил прав?Съдиите са независими и правят за пари всичко.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдиите и прокурорите са виновни за тези неща - помнете това!
15
0
 
36
 
! Отговори
Нови преди 7 години
Българи докога ще търпите?!?!?
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
следващият път а дано идат на гости на майката на съдийката и нея да и сядат на гърдите
13
0
 
29
 
! Отговори
религиозен преди 7 години
тея гласуваха за Бойко и той си ги пази,, те убиват наще майки а Бойко и Цацаров им дават по 1-2години затвор ама на 6тият месец ги пускат та кат да малтретират и убиват