Били, душили баба Дона... Отърваха се леко

Ромите си признаха и намалиха значително присъдите си
19 юли 2016 21:32,
94
Били, душили баба Дона... Отърваха се леко
Снимка: Dnes.bg

Мъжете пребили зверски 93-годишната баба Дона през март, влизат в затвора, но с по-леки присъди. Причината двамата роми да се отърват от най-тежките наказания, бе че се признаха за виновни.

Единият, който вече е лежал в затвора за убийство на дядо, ще лежи 6 години зад решетките. Съучастникът му, който също се призна за виновен, ще стои 2 г. и 8 месеца в затвора.

Още по темата

Присъдите бяха обявени от Пловдивския окръжен съд в края на процеса срещу 27-годишния Антон Митев и 32-годишния му помагач Георги Лазаров.

По време на процеса жената, с която 32-годишният ром живее на семейни начала в Ръжево Конаре, бе върнала със запис откраднатите 55 лв. на баба Дона Чернева. Това бе счетено от съда за допълнително смекчаващо вината обстоятелство.

Сумата от 55 лв. фигурираше в обвинителния акт на Окръжна прокуратура - оттам бяха оценили на 5 лв. цената на открадното от бандитите портмоне, а 50 лв. били парите от пенсията на баба Дона в него.

Първоначално Антон Митев отричаше изобщо да е ходил в Ръжево Конаре и в дома на пострадалата женица, а след това бе обзет от пълна амнезия, припомня "Труд".

След дълго шишалкаване и многократна смяна на версиите ромът от Дълго поле все пак си призна, че именно той е издевателствал над безпомощната старица, сядал е на гърдите й и над 2 часа я е тормозил да каже къде си крие парите от пенсията, като я душил с възглавница на устата и носа.

Баба Дона бе нападната през нощта на 8 март тази година. Тя си легнала без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. Нападателят си тръгнал состатъка от пенсията на жената. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
29
 
! Отговори
Ром преди 7 години
Какви са тези жалки присъди????Доживотен, без право на помилване и точка!Заради такива, като тези при...мати страдат и зоконопослушните роми.
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смъртното наказание не е вариант - белене до дупка и след 2 години ако не са нахранили прасетата със сигурност няма да си помнят името.
10
0
 
51
 
! Отговори
Агент Мики Маус преди 7 години
Смъртното наказание не е хуманно.. Но май 95% сме за неговото временно въвеждане. Поне за десетина години докато държавата се прочисти от такива ***. Все пак 6 години на топло ще ни струват на НАС около 80,000 лева... а 1 патрон за АК - 0,85 лв без ДДС
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам Асен Генов и Вяра Анкова да почнат да протестират за тази присъда.. Искам и платена мрежа да *** чуя.. Защо се покриха тези истински протестиращи..
8
0
 
45
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Ето ги нашите емигранти, за 500 години не можаха да се интегрират в България. Децата на емигрантите в Германия пристигнали през последните две години в Европа ще са същите след 500 г - ще колят и ще бесят наред.
7
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да не се намесят от БХК, може да ги оправдаят даже и да изкарат старицата виновна.
6
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излежал "присъда" за ибийство, излиза и опитва ново убийство!На това му се казва рецидивист .. Превръзката на очите и да го пълнят с олово. Сега кво трябва да го храним още 6 години и пак да заколи някой старец после
5
0
 
68
 
! Отговори
??? преди 7 години
Къде са законите дето казвате , че ги имало ? Как ще ти смалят присъдата , защото си признал и върнал парите ??? Душили и били възрастна жена , единия е убиец пак на възрастен мъж , тия им дават присъда все едно са откраднали 2 геврека от пазара , каква е тая държава , в която убийците се разхождат на свобода !????!??!?!?!?! КОГА ЩЕ СЕ ИЗВЪРШИ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА и докога ще се дават на престъпниците права !??? Кой да питам , кой е виновен за това , на мен лично ми омръзна да чета такива неща!
4
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 32 и лежал за убийство. . ..егати държавата
3
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати държавата!!!!!
2
0
 
42
 
! Отговори
s111 преди 7 години
bravo na sadiqta ili sadiikata ot deloto ,dano kato izleznat ot zatvora da iznasilqt i ograbqt tehnite roditeli.
1
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това шега ли е?