Шофьор от Търговище, убил трима при ПТП, ще лежи 10 г.

Той е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 12 г.
Обновена: 20 юли 2016 11:44 | 20 юли 2016 11:00, Анисия Иванова
7
Шофьор от Търговище, убил трима при ПТП, ще лежи 10 г.
Архив: Булфото

Бургаският апелативният съд потвърди 10-годишна присъда на пиян шофьор, убил трима души на пътя.

37–годишният Николай Николаев от Търговище ще търпи наказание за причинена по негова вина катастрофа, довела до смъртта на трима души. Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на съда в Сливен, с която Николаев е признат за виновен.

Инцидентът е станал през 2013 г. на около 4 км от с. Тича, общ. Котел. Николаев е шофирал лек автомобил "Хюндай" в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта си от 2,48 промила, навлязъл в насрещната лента за движение със скорост около 104 км/ч. и се блъснал челно в "Фолксваген голф".

Вследствие на пътния инцидент са загинали трима - 59-годишният шофьор, 57-годишната му съпруга и 20-годишен пътник в колата. Пострадал е и 36-годишен пътник в колата, всички са село Тича, община Котел, припомнят от съда.

Николаев е многократно наказван по административен ред за извършени от него нарушения на правилата за движение по пътища - основно за шофиране след употреба на алкохол, управление на автомобил с превишена скорост над 21 до 30 км/час и за неспазване на задължението за използване на предпазен колан.

Случаят е квалифициран като особено тежък, поради което Николаев е осъден на 10 години затвор и е лишен от правото да управлява МПС за срок от 12 години. Съдът е определил наказанието да бъде изтърпяно при първоначален "общ” режим в затворническо общежитие от "открит" тип. Решението подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Добре, а защо питам аз, същия БУРГАСКИ съд осъди условно Максим Ставиский, като погуби един и осакати и обездвижи до живот друг? Той също беше пиян. Нещо двоен аршин виждам? Николай Николаев нямаше парички ли?
4
0
 
5
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Какво излиза , по 3,3 години за убит човек . Направо са му благодарили за извършеното. Съдебната система е умрял труп.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-тъжното при такияа новини е, че винаги загинали и пострадали са хората от другата кола. Не знам защо се случва така, но обикновено виновникът за птп е невредим или леко пострадл.....
2
1
 
3
 
! Отговори
боян преди 7 години
тоя на 17, като излезе от пандиза, си представям какви ще ги върши
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ало,айде де никой ли не си видя грешката?на 7 години,чак се стреснах как това дете е причинило такава катастрофа ?..и ще лежи??..