Врачанският съд върна делото за смъртта на Тодор

Съдията откри нарушения на процесуалните правила
26 авг 2016 18:25, Анисия Иванова
10
Врачанският съд върна делото за смъртта на Тодор
Архив: Булфото
Съдът във Враца върна на прокуратурата делото срещу двамата братя Дамянови, които бяха задържани след смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, съобщи Нова телевизия. Момчето почина на улицата в центъра на града след спречкване с тях.
Още по темата
 
Първоначално Окръжна прокуратура повдигна обвинение за убийство по непредпазливост, но след бурни протести, продължили няколко дни, обвинението бе квалифицирано като предумишлено убийство по хулигански подбуди.
 
Серия експертизи доказа обаче, че сбиването няма отношение към смъртта на младежа и тогава делото бе изпратено по компетентност на Районната прокуратура, откъдето предявиха ново обвинение - за хулиганска проява, извършена в съучастие с изключителен цинизъм и дързост.
 
Днес пък стана ясно, че съдията докладчик Стела Колева от Врачанския районен съд е намерила нарушения на процесуалните правила и върна делото на прокуратурата за отстраняването им.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Не познавам никоя от страните по делото и не взимам страна, но искам да напомня, че има случаи на професионални спортисти, отишли си заради подобни сърдечни проблеми. Дори си спомням, че не отдавна футболист по време на игра просто си падна и си отиде още на стадиона... Възможно е и момчето от вълнението при конфликта да е "отключило" проблема. Знам ли... Лека му пръст.
6
0
 
1
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Най-бездарните юристи се подвизават в прокуратурата и стремежите им се простират до апартаменти вили и автомобили . Единици си разбират от работата , затова и общата продукция е калпава !
5
0
 
0
 
! Отговори
Очакам преди 7 години
понички на шиш...
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама братя ударили шамар на наркоман заплашил ги с бокс и същия колабирал.На новото дело обещетете братята че ги занимавате с простотии!
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста пари се събрахаСъдийката от Враца май е намазала нещичкоТърси сега под вола телеЗа бокса дали е чувалаВ целия град ги носели
2
20
 
18
 
! Отговори
чижденеца преди 7 години
Като си платиш и осморна екпертиза да правят,това е.Момчето до преди това живяло нормално и след побоя починало ама те биячите не виновни просто съвпадение.Баси смотаната държава,няма справедливост,няма оправия.Всички тея *** без съд и присъда до стената.
1
2
 
24
 
! Отговори
Коки преди 7 години
След 3 години може и да има решение на първа инстанция. Все пак врачанския съд е свръхнатоварен.