Дупнишките фараони остават в ареста, за да не избягат като Галеви

Адвокатите им: Сривът се дължи на лош бизнес климат
Обновена: 8 окт 2016 19:50 | 8 окт 2016 19:48,
12
Дупнишките фараони остават в ареста, за да не избягат като Галеви
Снимка: БулФото

Пловдивският Окръжен съд наложи постоянен арест на Георги и Ивон Близнакови, обвинени в лихварство. Днес прокуратурата поиска постоянна мярка за семейството, на чиято съвест лежат 230 измамени вложители на Дупнишката популярна каса.

Още по темата
Двамата бяха арестувани в Дупница и доведени в Пловдив, тъй като срещу тях има образувано досъдебно производство за данъчни нарушения и за лихварство.

Защитниците на двамата обвиняеми категорично застъпиха тезата, че хората, които са вложили спестяванията си в Дупнишката популярна каса, са били наясно, че това не е банка и влоговете им са рискови.

Прокурор Паскалев контрира тази теза с показанията на свидетели, пред които Ивон Близнакова е заявила, че това е "най-стабилната банка в страната и всички други може да се срутят, но не и тяхната".

Според Марковски и Кидиков не може да се твърди, че двамата съпрузи умишлено са измамили близо 230 вложители, а финансовият срив се дължал на рискови инвестиции и лош бизнесклимат. "Така е в лошия свят на парите", обобщи адвокат Кидиков.

Георги и Ивон Близнакови твърдят, че са невинни и не са извършили никакво престъпление.

Съдия Боян Кюртов очевидно се е съгласил с доводите на прокуратурата, тъй като остави и двамата в ареста.
"23 години работим без проблем, плащаме лихви, последната година се случиха обстоятелства, което доведоха до този срив. Знам и кой е виновен, но нямам доказателства", заяви Георги Близнаков.

"Наясно сме, че точно от Дупница вече има прецеденти”, заяви адвокат Кидиков, визирайки изчезналите братя Галеви, но тези хора са от съвсем друго тесто".

На практика Дупнишката популярна каса съществува от 1994 година като няколко пъти се е пререгистрирала. Действала е до средата на 2016 година, когато Пловдивският окръжен съд я е обявил в несъстоятелност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Тези хора не са фараони,а пострадали от всеобщата финансова криза. Фараони бяха ония двама червени кел-еш-и,които изпуснахте по заръка на тяхната "Партия".
8
0
 
1
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Тези хора не са фараони,а пострадали от всеобщата финансова криза. Фараони бяха ония двама червени ***,които изпуснахте по заръка на тяхната "Партия".
7
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
"Така е в лошия свят на парите", обобщи адвокат Кидиков." - този адвокат направо изби рибата с тази констатация!!! :))) А за вложителите в тази пирамида хич не ми е жал, след като са оставили лакомията да надделее над здравия разум. Не е за вярване, че след фалитите на толкова много пирамидални финансови институции все още има хора, които да подхранват нови такива!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ВАСИЛ БОЖКОВ ДЕТО УМИШЛЕНО ИЗТОЧИ ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД Е НА СВОБОДА!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТО Е ЯСНО, ЧЕ Е ПИРАМИДА!!!ДАВАЛИ ИМ 18% ГОДИШНА ЛИХВА :D ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ БАНКИТЕ ДАВАТ 3-4%
4
0
 
11
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Вложителите да пият една вода и следващия път да не са толкова алчни. Никой не е виновен, че са вложили в рисково начинание. Но ако тия не са плащали данъци към държавата, е редно да си понесат заслуженото.
3
5
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
От 2008 г до сега има фалирали над 10000 Хедж фондове,Инвестиционни посредници,Взаимни Фондове,Обикновенни Фондове,Кооперации,Популярни Каси и прочее.Тва е част от Бизнеса!!!!Правилата на играта наречена БИЗНЕС са такива!!!!Всички от по- горе изброените взимат пари като дават висока лихва и инвестират в различни проекти! Едни печелят други губят!!!!Вложителите сами носят риска и това е ясно!!!Това не е схема ПОНЦИ (Пирамида)!!! Това е Just a Bisiness!!!Няма как да ги осъдите!!!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я как ги заловиха преизборно след изборите ще ги пуснат поради липса на доказателства оставка бъчвоо.
1
0
 
1
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Нещо като кнсб