Цената на въздушна целувка към полицай – 150 лв. глоба

Мъжът, позволил си жеста от яд, е изкарал и 24 часа в ареста
Обновена: 24 окт 2016 16:02 | 24 окт 2016 16:00, Камелия Цветанова
66
Цената на въздушна целувка към полицай – 150 лв. глоба
Снимка: България днес

Арест от 24 часа и глоба от 150 лева отнесе мъж от Пловдив, след като стана ясно, че е бил арестуван и осъден заради въздушна целувка към... полицай.

Проблемът със служителя на реда дошъл заради неработещата администрация в Пловдив, разказва потърпевшият Алекс Илиев пред "България днес".

Всичко започнало, след като Илиев отишъл в местното Второ районно, за да си получи новата лична карта, за която платил за бърза поръчка. Преди това ходил два пъти, но единия път се оказало, че картата не е готова, а втория, че има технически проблем в системата.

При третото му ходене служителката му казала да дойде след 1 час, защото този път принтерът се развалил. Илиев отказва, обяснявайки, че бързата поръчка е трябвало да стане десетина дни по-рано, и идва за пореден път. Така че е поискал среща с началника на отдела.

Вместо това в стаята пристига полицай, който обявява: "Виж к'во, първо, не те интересува кой е началникът, второ, дори и да знаеш, той приемен час няма".

"Това не е приемлив отговор - аз съм ваш клиент - вие предлагате услуга, за която аз съм си платил, а не получавам", отвръща му Илиев.

"Този отдел въобще не е към полицията, имаме си технически проблеми и излизаме в обедна почивка", обяснява на свой ред униформеният.

Полицаят предупредил Илиев, че ще го арестува за обида към длъжностно лице.

"На третата еднотипна закана не издържах и му изпратих една въздушна целувка", обяснява младият пловдивчанин. След това той е арестуван за 24 часа и осъден на 150 лева глоба за хулиганство.

"В ареста ми беше отказан достъп до адвокат, макар и изрично да поисках такъв за моя сметка и на мои разноски. Когато адвокатът ми е пристигнал  в  05:10 ч. сутринта му е било обяснено, че "съм нямал право на адвокат", разказва още младежът след задържането.

"В акта, съставен по негови обяснения (на полицая - бел. ред.) и подписан както от него, така и от момичето на гишето, в ролята на негов свидетел, пише, че съм го нарекъл "идиот", "некадърник", както и че съм му казал: "Да ми целуне г..а".

"Може би наистина заслужавах да поотлежа заради поведението си, но не смятам, че полицаят реагира пропорционално на ситуацията. Още повече границата между лъжесвидетелство в такава бебешка ситуация и подхвърляне на пакетче дрога на невинен човек е много тънка", коментира в социалната мрежа Facebook Илиев.

Сега младежът издирва останалите граждани, които са били пред въпросното гише, за да свидетелстват, че такива думи и реплики не е имало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Рв преди 7 години
Другия път никви целувки... На колене пред теб и да надува бузи.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето от тези служители обичат да се правят на важни пред безобидните хора. Ако си мутря няма да смеят и да ти направят и забележка за нещо.
50
0
 
13
 
! Отговори
tgrthhr преди 7 години
И заради такива "пазители на реда" сега кроткия данъкоплатец ще плаща. Защото делото срещу България практически е вече спечелено.Направо се чудя как може някой още да живее там.
49
2
 
4
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Ченгетата на Волга са пълни *** просто е трябвало да му улющи един шамар.Редовно им спирам на паркинга и им тегля маините и гледат КАТ посранил.Даже един ден един майор ми се фучеше с една фиеста слязах от пикапа казахму,че ще му прегазя консервата барабар с него веднага подви опашка просто тия шапкари разбират само от шамари.
48
0
 
4
 
! Отговори
Flex преди 7 години
Snimaite i slagaite v neta! Pokajete na sveta tesi mvr genii!:-)
47
0
 
5
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Е това им е най-лошото на опазващите реда и законността органи у РБ. Попаднеш ли там / без значение от причината/ ти имаш само и единствено ЗАДЪЛЖЕНИЯ ! Т.е. чувствай се като преди 150 години в турски конак. И когато напуснеш този"рай", изведнъж се превръщаш в български гражданин само със ПРАВА към балканската демократична демагогия наречена РБ!И все пак- пази се от българската администрация!!Много е тъжно, но е точно така на практика!!! Иначе от риторики и словоизлияния--- АМАН !
46
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не му издържат нервите, ще си носи последствията.Полицията я направиха на нищо.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има млади, които не избягаха. Има и такива, които се върнаха. Има и такива, които искат трите власти да се вкарат в ред. А тези, които го съветвате да избяга, не виждате по-далеч от носа си волно или неволно.
44
2
 
0
 
! Отговори
u6ev преди 7 години
всеки смърф е пед.ераст но не всеки пед.ераст е смърф. Всички смърфове да ядат ла.*** на едро !!!
43
0
 
17
 
! Отговори
Теодор преди 7 години
Имал съм контакти с администрация в африкански държави,но такава арогантност,простотия и копупция-няма никъде!Откъде се пръкнаха тези ***-един господ знае.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да очакваш от хора на,които на шефа им викат шматката, а на неговият шеф бай ***.
41
1
 
13
 
! Отговори
До Алекс Илиев преди 7 години
Алекс, един съвет от мен - изчезвай от там, докато е време. Не чакай и не се надявай като мен - НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ.Още си млад,намери си местенце на широкият свят и си изживей живота пълноценно. И го направи СЕГА - утре ще е късно и много трудно.
40
2
 
19
 
! Отговори
Американ преди 7 години
На такива места има - или поне трябва да има - камери и да се вижда какви ги вършат орагните или изобшо вършат ли нещо. Чeнгeтo според мене лъже, гoвeдoтo, кой луд ще му каже такива неща пред свидетели?Да не говорим, че чeнгeтaтa в Бг имат хулигански вид. А и държанието им често е такова.
39
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко му е било, за неизпълнение на полицейски разпореждания трябва по строги наказания. Прищевки и лигавни при мама.
38
26
 
6
 
! Отговори
Толкова сте прости преди 7 години
И как точно решихте че тоя е прав а не е обратното и наистина не се е правил на мъж и да е ръсил закани ? Пълно е с такива ***, които като отидат някъде искат всички да ги гледат в очите и да им изпълняват прищевките. Ако е имало закъснение да заведе дело и да си търси обезщетение. Щом полицаят му е разпоредил нещо е длъжен да го изпълни и да се махне. Ако не му изнася може да се жалва но няма право да се прави на голямата работа и да обижда.
37
7
 
42
 
! Отговори
Гергана преди 7 години
Толкова са прости всички полицаи, чеми е тъжно да коментирам!А ако бяха само те...
36
5
 
25
 
! Отговори
_ преди 7 години
Айде в Страсбуг. Там такива своеволия не минават...
35
1
 
9
 
! Отговори
куку преди 7 години
То добре че тая целувка не я е изтълкувал по друг начин ;)
34
3
 
40
 
! Отговори
А1 преди 7 години
На мястото на момчето при третото му отиване в районното управление щях да отида с адвокат - (50лв.)Мой познат имаше подобен проблем след като му беше откраднат автомобила.Няколко пъти н Районното го правиха луд, полицаите едва не го пребиха и арестуваха!Намери си адвокат, който е имал опит с такива служители и отиде в полицейското управление с него.За по-малко от 30-40 минути проблема беше решен.В подобни случаи винаги с присъствието на адвокат, който едновременно се явява и ваш свидител
33
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така както е с фланелка с британското знаме и изглежда симпатично и почтено момче, веднага да хваща Терминал 2 в посока UK! Там ще се впише много успешно сред местните правила и атмосфера на зачитане на личността. Където впрочем въздушната целувка към когото и да е, е най -висша проява на приятелски жест, а не повод за наказание и глоби!! Нямам думи. Тук в тази проклета страна, ценностите са обърнати с главата надолу и оттам отношенията м/у хората са безнадеждно обременени. Ето защо и аз скоро смятам да поема в същата посока, а когато видя полицай на улицата, за всеки случай преминавам н