Москов за обвиненията: Защитил съм здравето на гражданите!

"Няма нищо притеснително в договора за бартер на ваксини"
21 ное 2016 19:07,
53
Москов за обвиненията: Защитил съм здравето на гражданите!
Снимка: Булфото

Според министъра на здравеопазването в оставка няма нищо притеснително в сключения договор за бартер на ваксини.

Още по темата

Мнението си Петър Москов изрази, след като беше в следствието, за да му бъде повдигнато обвинение.

Прокуратурата повдига 3 обвинения на здравния министър. Обвиненията са за длъжностно престъпление и безстопанственост, като става дума за суми над 400 000 лева.

Защитил съм здравето на гражданите, каза Москов и обясни, че не разбира причината за обвинението.

Той допълни, че няма притеснение за нито едно от действията си. Москов коментира, че ще съдейства на прокуратурата за разследването на случая.

"Нямам ни най-малко притеснение в нито едно от действията си. Щях да бъда притеснен и наистина трябваше да бъда обвинен, не от прокуратурата, а от обществото, ако не бях гарантирал възможността българският задължителен имунизационен календар да бъде изпълнен", коментира той, цитиран от "Фокус".

Адвокатът му Менко Менков пък е на мнение, че не е нарушен авторитета на Министерство на здравеопазването.

Стана ясно и че всички министри от кабинета в оставка ще бъдат разпитани по случая.

Те ще обясняват пред прокуратурата как се вземат неприсъствени решения, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Поводът за разпитите е, че именно с неприсъствено решение е сключен договорът за бартер на ваксини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
До 52Този въпросен шеф на болницата озверя след като го уволни и не спря да плямпа глупости,защото го е яд и не може да го преглътне.Трябваше да стори същото и със Миланов на Пирогов,защото не можеш да си позволяваш да очерняш някой,който се опитва да огрее навсякъде и се опитва да се справи с бялата мафия.А БСП просто не се спря...сега злорадства,но скоро няма да им е до смях.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БлядчоТа я кажи как спря кражбите. Като уволни шефа на болница "Св.Иван Рилски" и лично договори апаратура за лечение на онкоболни? Апаратура която и до сега не може да се ползва защото не отговаря дори и на български норми на радиационно защита.Нищо че апаратурата е близа два пъти по скъпа от предварително оферираната *** уволнения директор.А относно онкоболните които се лекуват в Турция,те се лекуват в Американска болница. Преди да пишеш глупости провери.
40
4
 
5
 
! Отговори
Блядчо преди 7 години
Човека се опита да спре кражбите от здравната каса и koмyниститe озверяха.На всички, които плюят по него и по турските ваксини ще кажа да проверят, колко онкоболни българи се лекуват в Турция.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След години ще стане ясно набор 2015-2016 ще има ли деца и какви с тези чудни турски ваксини...***. В България лекарите масово се превърнаха в бизнесмени и забравиха същността на професията си, която е призвание, а не бързопечеливш бизнес. Единици са останали хора. Жалко. Имат изследване на турските ваксини, но никой няма да застане публично да каже, че 100 000 деца са инжектирани с веществва, които ще доведат до безплодие, болести и т.н.
38
9
 
7
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Няма такъв абсурд...Човекът бил работил за интересите на Турция и едва ли не искал да затрие българските бебенца с отровни ваксини.Не бил направил и никакви реформи.Спрете да всявате паника и да въвеждате в заблуждение.Понеже ви бръкна в джобчето сега правите какво ли не за да го очерните и да го изкарате по лош и от дявола.Москов свърши прекрасна работа въпреки водата,която му подливаха и грозните нападки.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как е защитил здравето на хората, като е сложил лимити на дейността на болниците и не плаща за извършена дейност.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо партия, която е загубила изборите, имаше цяло министерствоВсички са лапалиЗатова средния ешалон доктори едва свързва двата краяЗатова всички млади лекари веднага след завършването заминават за ГерманияА нашите вед.кадри са със средна възраст 60 години.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо след като от Касата правят проверки на болниците, понякога има наказания .Тези наказания ги обжалнат в съда и често се отменят, защото са били субективни.Това са рутинни процедури.Големите кражби стават на високите етажи.Как с 500 лв лекарски заплати някои лекари си купиха болници
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този противняк всички лекари го мразят и като гледам има защо! Такива груби нарушения, най крадливия и неграмотен ром няма да направи! Ако му се размине затвора значи нищо не става от тая държава! А със съдии като филип димитрофф който плевнята назначи, изгледите не са добри!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема живи пациенти, нема свидетели!
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не е имало ваксини на българския пазар, при положение че до онзи момент винаги е имало. Защото Боко Тиквата казал на тая отрепчица: Москов, искам да направиш вносните лекарства по-евтини, за да ме обича народа. Отрепчицата казала: Да генерале. И понеже тва са лекарства а не домати, сега ще търка наровете на софийския. Така е като доктор слуша какво му нарежда мутра-пожарникар с осми клас.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О боже тоя ми е по противен от Цецка... и кво за мажоритарните бат сали мат сали и други.
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да защити здравето на българина с ваксината "ЕУВАКС" ,която има високо съдържание на живак и не е разрешена в ЕС. Не започнаха да я правят на децата само защото случаят бе раздухан в медиите.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, наш защитник или българския Матросов. И как ни е защитил? Застанал с голи гърди и спирал потоците долари които с отвръщение внасял в свои сметки но с...отвръщение. Дори страдал за дечицата поради което не спал една нощ. Миличкият.
28
1
 
13
 
! Отговори
свински бут среден преди 7 години
МАРШ В АВСТРИЯ *** МАЙ МУНО ДОЛНА
27
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До помнещЧовекът говори за у нас, бе умен, не в сравнителен аспект в света. Наистина у нас средствата за здравеопазване се увеличиха, е, не чак толкова много, но все пак повече от, да кажем, преди 5 години. Но и цените на всичко се увеличиха - лекарства, консумативи, препарати, прибори, ток, парно и т.н., така че "увеличението" е танто за кукуригу.
26
2
 
27
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Я, Москов бил анестезиолог! Сега разбирам защо през цялото време докато беше министър се опитва за приспи здравеопазването у нас!
25
5
 
16
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
До Парадокс--------------------------------Колко много,бе драги! В Австрия със същия брой население се дават 23 пъти повече! Това е много.Когато и у нас започнат да се дават толкова.тогава ще имате европейско здравеопазване! Иначе ще се лекувате и ще *** по български!
24
0
 
15
 
! Отговори
Наденица Македонска преди 7 години
Ке умрем за нея!
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оти Баце либерал бря, серсемино!!!