Чоков оправдан, невинен за документна измама

Съда не можа да докаже, че той е присвоил имоти незаконно
19 дек 2016 09:52,
28
Чоков оправдан, невинен за документна измама
Снимка: Булфото, архив

Районният съд в Бяла Слатина оправда кмета на село Галиче Ценко Чоков по обвинение за документна измама. Информацията беше потвърдена от адвоката на селския първенец Светла Генова.

Обвинението поддържа тезата, че Чоков, като кмет на Галиче, с измама е присвоил земеделски имот на И. Ковачева. Прокуратурата е повдигнала обвинението след сигнал, подаден от Веселин Тушинов.

На съдебното заседание обаче държавното обвинение не успя да докаже по категоричен начин, че Чоков е придобил имотите чрез измама. Ковачева пък обясни, че е получила 6 000 лева за сделката, като се е подписала под договора за продажба.

Графологичната експертиза от института по криминалистика и криминология на МВР също беше в полза на защитата на Чоков, пише "24 часа".

Решението на районния съд в Бяла Слатина подлежи на обжалване пред окръжните магистрати във Враца.

В същото време Светла Генова, която е бивш окръжен прокурор на Враца и настоящ адвокат с успешна практика в града под Околчица, обжалва решението на районния съд, с което Веселин Тушинов беше оправдан по друго дело срещу Чоков. Процесът се води за нанесени обидни квалификации срещу кмета на Галиче, а първият епизод от съдебната битка приключи в полза на Тушинов.

През последните дни пък магистратите отхвърлиха две наказателни постановления срещу Чоков. Първото от тях е заради фалшиви адресни регистрации, а второто - за нерегламентирано сметище край белослатинското село Галиче.

Така резултатът в съдебните спорове между Чоков и прокуратурата вече е 3:1 в полза на кмета на Галиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦАЦИ КОСТАНА?!
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чоков е верен приятел на Цар Борисов 3.
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още един набеден, виден български гражданин. После се чудят защо хората бягат от България. Отдавна е време да създадем един наказателен отряд и сами да ги чистим тия ***, след като държавата нехае!
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Много точно казано . В САЩ като съдията оправдае някой за изнасилване или грабеж на имот на другия ден има дупка в челото . Само , че не е от Макаров , а от чичко Колт .Затова са велика нация , а съдиите много рядко правят такива грешки .
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да е очаквал нещо друго от уж независимата съдебна система . Единствения безпристрастен съдия е чичко Макаров . Тай винаги съди точно и бързо .
1
0
 
27
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Всички авери на БХ са невинни, това се знаеше предварително.