Мейзер: Виновна съм! Съдът: Виновна е, 3 години затвор!

Миската ще трябва да плати кръвнина 150 000 лева
Обновена: 22 дек 2016 14:39 | 22 дек 2016 14:39, Екип на Черно море
85

Снимка: Булфото

Варненският окръжен съд призна Анита Мейзер за виновна в това, че на 14 август е причинила смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов, съобщиИнформационна агенция "Черно море".

Тя бе призната за виновна и за това, че на същата дата е предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, за да не я задържи.

Още по темата

Съдът й наложи наказания и за двете престъпления от 4 години и 6 месеца, които редуцира с 1/3, тъй като делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие.

Анита Мейзер се призна за виновна и прие да не се събират доказателства в съдебната фаза. Тя ще търпи най-тежкото от двете наказания, а именно 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, както и глоба в размер на 7 000 лева.

От обвинителния акт стана ясно, че Николай бил вързан със свински опашки, които трябвало да скъса, а тя да го снимала с телефона. Той обаче почнал да се души и изгубил съзнание, докато тя се опитвала да включи камерата да записва.

Тогава обаче осъзнала, че той не е добре и се опитала да ги разкъса, но не успяла. Отишла да вземе веро, явно за да си помогне в срязването. Опитала първо да освободи тези на краката. После видяла под дупката на масажната маса на която той лежал кръв, и така разбрала, че е умрял.

Уплашила се, че ще заподозрят първо нея и решила да се отърве от трупа и да измисли версия. До масата имало куфар, на коѝто сложила тялото му, но впоследствие куфара се обърнал и тялото паднало на земята по лице. Започнала да се събира кръв.

Излязла на терасата и решила да се самоубие, но като видяла апартамента на дъщеря си, решила да не го прави. После измислила версията че други са убийците - негови познати, които видели пред тях при прибирането им.

Измислила, че мъжът й я пратил за цигари и яйца, а за да осигури алиби отишла до магазини с камери. Купила нещата, върнала се, камерите в кооперацията знаела че са изключени.

После почнала да звъни на познати полицаи, но в късния час те не й вдигали. Така отишла при Кирил Вълчев-Скалата, коѝто е в същата кооперация. Тоѝ я посъветвал да звънне на полицията, но не знаели на коѝ номер. Тя звъннала някъде около 3 ч. и нещо в пето районно, откъдето дошли полицаи. Междувременно на Кирил Вълчев при гледката на трупа му станало лошо.

Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело, считано от 14.08.2016 г.

Мейзер е осъдена да плати обезщетение на близките на Николай Димов 150 000 лева, заедно със законната лихва върху тази сума, считано от 14.08.2016 г., до окончателното изплащане на сумата, като съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лв. като неоснователен.

"През четиримесечния си престой в ареста се опитвах да си обясня как стигнах до тук. Ние имахме чудесни отношения със съпруга ми. Той имаше понякога странни желания и аз ги изпълнявах… Грешката ми беше, че не казах на майка му и сестра му какво е намислил, може би щяха да го спрат", бяха последните думи на подсъдимата в съда.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
8
 
! Отговори
мн плоски лъжи преди 7 години
Посред нощ ли тоя *** се сетил да прави клип с телефон за некви латиноси, които щели да му повярват, че опашките не са предварително надрязани и да го вземат на работа?! И ромската миска била тръгнала да го спасява, започвайки първо да реже опашките на краката, ама видяла кръв и разбрала, че е умрял! хахахаха... Каква непредпазливост бе, нали по тялото му имало хематоми и носът му бил счупен!Полицаите не са взели подкупа, ама, прокуратурата и съдиите определено са го взели.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека му пръст.Всички нещастия на хората идват от тяхната простотия.
58
2
 
3
 
! Отговори
ЗА ОДЕСОС ЗА ВАРНА преди 7 години
ЗА ОДЕСОС ЗА ВАРНА ЗА СТАЛИН ГРАД ЗА ВАРНА
57
2
 
9
 
! Отговори
Забелязах преди 7 години
До Минко 48г. ерген(70)Тая мaнгycтa ли е хубавица? Ти май си егрен от боята?
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви ромски джуки и бузи , и таа лъже Държавата че е българка
55
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Аз(66)Ми бягай, ама простотията си я носиш в себе си, как да се оправиш?
54
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Каква кръв видяла, че разбрала че е умрял, и каква кръв е чистила, нали уж удушен?А тази парно-садистична *** историйка с весел край няма как да носи по-съществена присъда, все пак умрелият глynaк е най-виновен са смъртта си.
53
5
 
26
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Няма да се оправим, бягайте колкото се може по далеч от тази скапана държава.3 години за убийство си е подигравка, а даже няма да спомена и подкупа който е искала да направи. Да и бяха дали 3 седмици... няма да се оправим и след 500 още години
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На оня дето гепи инкасото му дадоха 8 години.Извод: не барайте парите на банкерите а че ще утрепате комшията че слуша Глория до дупка, голема работа!
51
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Трима мъртви мъже и един в тежко състояние!В друго време тая щяха директно да я изгорят жива и щяха да са прави!
50
0
 
19
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
пълни нешасници ей за убийство 3 години!!!!
49
0
 
16
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ау 3 години ...много бе .
48
0
 
18
 
! Отговори
Уви! преди 7 години
Прочетох МЕРКЕЛ "Виновна съм" и си рекох "Най-накрая!".
47
0
 
16
 
! Отговори
Цацаров преди 7 години
От тез три години и се приспада лежаното в ареста,тоест другата коледа е на свобода предсрочно за добро поведение
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз все пак не разбрах от къде е дошла кръвта.От верото ли? Безумна е историята, предполагам, че никога няма да разберем какво се е случило. Искрено се надявам да не е умишлено убийството. Но няма как да знаем, защото въпросната изглежда достатъчно тъ.па, за да тръгне да търси веро, вместо нож, но може и да е много умна и това да е гениално умишлено убийство. Кой знае. И все пак, прави впечатление, че никой от публичните разстрели не е разкрит, няма осъдени нито изпълнители, нито поръчители.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
za ubiystvo 3 godini?nemam duma.tva sa dvoyni standarti.a toa Kiro skalata,nema li go sadqt za ukrivane na ubiystvo?besilo brad4e za tiq
44
0
 
34
 
! Отговори
съдията преди 7 години
3 години за убийство, много беее. Намалете й присъдата на 3 месеца. Какво толкова, убила е човек, голяма работа.
43
0
 
31
 
! Отговори
none преди 7 години
С радост да утрепеш някой в БГ. Ако очистя двама трима от парламента по невнимание дали и на мен ще ми се размине с 3 години ?
42
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи човекът се задушавал, а тръгнала да търси веро, за да си "помогне в рязането" ?! Тая е за Гинес , не за затвора!
41
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешна работа, смешна държава! Браво на българския съд!