Съдът остави в ареста главния машинист на влака-убиец

Русенецът Димитър Михнев е с мярка "задържане под стража"
22 дек 2016 20:19,
18
Съдът остави в ареста главния машинист на влака-убиец
Снимка: архив "Булфото"

Окръжният съд в Шумен остави главния машинист на влака-убиец, избухнал в Хитрино, в ареста.

Съдиите постановиха мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение Димитър Михнев, съобщи Фокус.

Той и помощникът му Радослав Петков бяха арестувани в понеделник с обвинение, че са се движили с двойно по-висока скорост от позволеното.

Още по темата

Цистерни от влака се взривиха на 10 декември на гарата на Хитрино и убиха седем души от селото.

Според първоначалната съдебно-техническа експертиза влаковата композиция се е движела с 78 км/ч. при позволени 40.

Според прокуратурата високата скорост е довела до дерайлирането на композицията. Една от цистерните се е разхерметизирала, започнало е изтичане на газ, който се е разпространил, смесил се е с въздуха, навлязъл е през прозорците и вратите в една от къщите в селото.

Там в детска стая е имало горяща печка на дърва и въглища, което е довело до взрива. В тази къща, от която е тръгнал взривът на газа, има двама загинали, едно оцеляло дете и един човек в болница с опасност за живота.

Обвинението срещу двамата машинисти е за причиняване на смърт по непредпазливост на 7 души, както и причиняването на тежки телесни повреди на 26 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
На кадрите, излъчени днес, 19 януари, по телевизията се вижда как преминава влака и напълно достоверно може да се определи скорстта му. Изобщо не прилича на влак, движещ се с 80 км/час, по-скоро на 30-40. Освен това се виждаше и как се разпространява бял газ, не знам дали пропан-бутанът е бял.
12
1
 
2
 
! Отговори
Овчар преди 7 години
Версията за голяма скорост я пробутват не за първи път, а в действителност дали е така?В Калояновец кой изкараха виновен, някой помни ли? -машинистите. Там си направиха тренировка, как се изопачава истината и как машинистите са джигити и карат със 100 км/ч. Истината там беше,че сигнала на семафора беше за транзитно преминаване, а стрелката ги вкарва в отклонение, подмениха истинската скоростомерна лента с друга от която да видно,че са влезли със 100 км/ч. Е сега, как да им повярвам???
11
0
 
4
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Само два часа след това злокобно събитие, всички специалисти от форума бяха единодушни -- машинистите са виновни !! Значи , те ще си го отнесат като трудовак сервитьорка! Коментарите са излишни !!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gorkia 4ovek ne varvam 4e e vinoven sigurno ima i dr pri4ini no tivaxe nai lesnoto maschinistite da sa vinovni kak e protekal varelavimalo e dupka ili gorkite sem i maschinista dano da ima dobar advokat i saschtita jel. Relsi ok li sa bili mn pri4ini
9
0
 
7
 
! Отговори
НАС преди 7 години
Гледайте клипа на първия товарен влак в Хитрино след аварията!!! Кара с 15 км в час а подскача като каруца!
8
2
 
0
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Хм, момент, да се дръпна настрани че да минат таралежите....
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е обикновен човек нощом кара влак трябва даспазва определени правила.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пише на други маста, че са тръгнали от Бургас с 13 минути закъснение, което се увеличило на 30 и после са го наваксали. За половин час закъснение колко ли е глобата, която им се налага от частния превозвач и дали това не е причината да превишават скороста? Това дали ще бъде разследвано? Ако взимаш 2000 лв заплата и глобата ти е 200 дали няма да претупваш правилата за безопасност? И дали това не практика? Да си тормозиш машинистите да им поверяваш 1000 т композиция и да им даваш жълти стотинки?
5
1
 
10
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До (-_-) (1)Ми не е точно така.Ама каква техническа експертиза, нали има черни кутии!?Определено измъкват от неустойки "честният бизнес", било превозвачът, било железницата.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Версията е абсурдна, необоснованото изхвърляне на хората и медиите от селото е абсурдно и съмнително, каква скорост какви пет лева!?За запалените складове в Пловдив набедиха клошар, сега тук машинистите....нема такава държава!
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баааси абсурдната версия ахахахаВерсията е правиш о да се нарече Атентат
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда. И онази тиква вися цяла седмица там да замита следите. Защо големите медии не казват, че фирмата е свързана с бившата му съпруга и приятели :)? Че цистерните са на по 30+ години и с дебелина под нормата.
1
5
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
А защо е карал с превишена скорост? Скоростта сама няма как да причини влака да излезе от релсите си.. или не е точно така?