Депутат се размина с 300 лева глоба за превишена скорост

Йордан Андонов "летял" със 115 км/ч при ограничение до 60 км/ч
55
Депутат се размина с 300 лева глоба за превишена скорост
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от ГЕРБ Йордан Андонов се размина с глоба от 300 лв. за шофиране с превишена скорост, защото районният съд отмени наказателното постановление на КАТ.

На 3 февруари 2015 г. около 10,45 ч на главен път Е-79 от Благоевград към Симитли бил засечен лек автомобил "Волво" да се движи със скорост от 115 км/ч, при ограничение до 60 км/ч., припомня "24 часа".

Спазването на ограничението на скоростта се е контролирало с мобилна система за видеонаблюдение и контрол, която е оборудвана с радарен скоростомер, с помощта на който е измерена скоростта на движение на автомобила, а самият автомобил е заснет и регистрационният му номер е идентифициран.

Тъй като колата се движела със скорост от 115 км/ч било невъзможно да се спре в района на констатираното нарушение.

Впоследствие е направена справка за собственост, от която е видно, че автомобилът е на Йордан Андонов, след което водачът е бил издирен и му е съставен акта.

По това време Андонов още не бе станал народен представител. Той влезе в парламента през ноември 2015 г. на мястото на Кирил Котев, избран за кмет на Сандански. Съдът прецени, че не се установява по несъмнен и безспорен начин извършено от водача нарушение. Наказателното постановление било издадено при неизяснена фактическа обстановка. Актът бил съставен от неочевидец, а вписания като свидетел полицай, бил свидетел по съставяне на акта, а не на самото нарушение. Законът изисква още в акта да са посочени трите имена и точните адреси на свидетелите и техните ЕГН, като поне един от свидетелите да подпише акта.

Това е съществено нарушение на административно наказателната процедура и е основание за отмяна на наказанието.

Решението подлежи на касационно обжалване пред окръжния съд в Благоевград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: глобаЙордан Андонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
читател преди 7 години
Просто НЯМА СЪД.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на магистралата в събота на 24ти тракия, един прелетя с над 300, 5 -10 мин по нататък имаше патрулка, но нямаше спрени.
42
0
 
0
 
! Отговори
Takaa преди 7 години
Внимателно си запишете "доводите" на т. н. съд. Ако имате нужда дословно можете да ги цитирате, ако и на вас напишат наказателно постановление, както и да се позовете на съответното решение...Нали сме правова държава..
41
0
 
1
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
nali takava e zelta s priemane na :NOVITE PRAVILA SA DVIJENIE PO PATI6TATA;DA OSTANAT NE NAKASANI TAKIVA NARODNI PREDATELI.TOIA POST-NARODEN PREDATEL TRIABVA DA BADE SADEN I VKARAN V SATVORA.TRIABVA DA SWE PRIEMAT SAKONI KOITO DA KRIMENALISIRAT SKOROST NAD 30KM .triabva osven satvor globata da se uveli4ava progresivno na vseki km otgore.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
39
0
 
9
 
! Отговори
ined преди 7 години
ГЕРБерастията и корупцията вървят комплект.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради такива неща ,законите стават безсмислени .Не може да има социален мир когато се правят компромиси .
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То каквито ни депутатите такава и държавата.Никога няма да се оправи.А на този депутат му пожелавам следващия път да се размине с осевата линия и да се залепи за някое дърво,така ще 59861 спести от пари за некролог.
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам:-министри, дупетати, съдии, дебели полицаи, целата мързелива и корумпирана администрация(вкл.нои,мой и тем подобни), всички които дебелеят на наш гръб и смучат кръвчицата ни, да си публикуват рег.номера на автомобилите си, този списък да се вкара в мобилните камери, които от своя страна няма да реагират на подобни нарушения. Така и ние пбикновените хора ще продължат да си плащат глобите , а всички останали поне няма да си губят времето за театър.
35
0
 
18
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Иска ми се за Коледа да нашибам една полу корумпирана съдийка от Софийския районен съд.....със сурвачка.
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдиите също не спазват закона!!! Вместо да дават личен пример, управляващите и съдиите се надсмиват над закона! Браво!!! После не се учудвайте, че хората се избиват, карат като ненормални и на никого не му пука за нищо! Плащаш и си недосегаем! Отврат.
33
2
 
13
 
! Отговори
Бай Добри преди 7 години
Герберастите никога не нарушават законите и са безгришни.Те са достойни за пример.А българските съдии са некорумпирани,неподкупни и независими,защото от тях нищо не зависи.
32
2
 
7
 
! Отговори
lolek преди 7 години
Половината ревете, ама сте мушкали по 20лв. на катаджията, за да не пише акт, хайде хайде...
31
1
 
10
 
! Отговори
Герберуга тарикат преди 7 години
..а какво да кажем за кмета на Гецово Разградско от ГЕРБ , който преди три месеца го хванаха с 2промила и отгоре да кара в Разград и прави циркове в съда вече за кой ли път , разбира се бърза процедура гербавите не ги лови , а май и никаква процедура..
30
0
 
28
 
! Отговори
иванов преди 7 години
Преди три години са ме засякли със стационарна камера за превишена скорост. Тази година ми дойде честитката за150 лв. Платих си ката поп тъй като ми казаха че обжалване само ще утежни ситуацията и ще имам още допълнителни разходи. Да отбележа - не съм депутат а обикновен човек !
29
2
 
16
 
! Отговори
Койнарев преди 7 години
Ами гласувайте пак за тикви и курнелии и те така.
28
2
 
20
 
! Отговори
кмета на Симитли преди 7 години
Изглежда, че гербавите много обичат Симитли!
27
2
 
22
 
! Отговори
една преди 7 години
До ArmagedonЕдното не изключва другото. В случая обаче съдията е отсъдил според закона, а този, който е съставил акта му е дал причините за това решение. При съдиите има и доза субективизъм, а тук процедурата е ясна и въпреки това масово при издаването на актове не се спазва. Ако в една частна фирма си позволиш некомпетенция и последваща загуба за фирмата (обикновено съдебните разноски се плащат от загубилия) най-малкото си аут...а при МВР служителите - нищо, продължаваме да си ги хрантутим.
26
0
 
41
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
В Германия щяха да му разгонят фамилията. Но във феодални държави като България и Русия, един депутат има статут на полубог.
25
0
 
15
 
! Отговори
Адвокат преди 7 години
Всеки стъбилен адвокат може оневини нарушителя...докато родните полицаи не се ограмотят като хората. Въпросът е дали разноските времето и нервите...си струват повече от глобата !!!