Двама, прибрали 40 бона от ало измами, отиват на съд

Делата им ще се гледат във Враца и Благоевград
4 яну 2017 17:00, Анисия Иванова
6
Двама, прибрали 40 бона от ало измами, отиват на съд
Снимка: Reuters, архив

Двама мъже отиват на съд за телефонни измами. Районна прокуратура – Враца предаде на съд измамник от село Боденец, общ. Мездра.

В периода от 12 до 15 септември миналата година обвиняемият извършил две телефонни измами във Враца, от които получил пари и златни накити в размер на 39 229,27 лв.

В телефонни разговори той убедил две жени от. града, че трябва да помогнат на полицията. Първата пострадала предала на "дознател Николов" 3695 евро, 11 970 лв. и златни накити с тегло 43 гр на стойност 2365 лв.

Два дни по-късно друга жена след телефонно обаждане от обвиняемия предала на представилия се за длъжностно лице от състава на МВР – "полицай Петров" 2500 лв. и златно синджирче за 165 лв.

Третият опит за измама, извършен същия ден, останал недовършен. Измамникът се опитал да въведе в заблуждение жена с мотив "съдействие на полицията", като този път паричната сума в размер на 15 000 лв. трябвало да бъде предадена на "дознател Димитров".

Обвинителен акт за подобно престъпление внесе за разглеждане в съда и Районна прокуратура – Благоевград. На 13 август 2015 г. в Благоевград Ф.Я. заблудил жена, че е "изпратен от служител на Техномаркет, за да вземе капаро за климатици, поръчани от неин роднина". Измамената му дала 2 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анисия...уат да фак
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рай за изманици!!!!Едно голямо нищо срещу тях.Няма превенция и страдат честните хора.
1
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ще има измамници докато има балами дето им се хващат. Изключвам много възрастните хора,при тях е от ЕГН-то. Трябва да се пусне по медиите нещо образователно,щото явно проблема се задълбочава.