Прокуратурата срещу патриотите за блокадата на границата

Симеонов и Каракачанов са с имунитет – проверката им ще е лична
Обновена: 30 мар 2017 09:51 | 30 мар 2017 09:45, Камелия Цветанова
16
Прокуратурата срещу патриотите за блокадата на границата
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Дали има престъпление против политическите права на избирателите? Това ще проверява прокуратурата.

Причината – блокадата на границата от страна на симпатизанти на Обединени патриоти, които спряха автобусите с изселниците в Турция на 24 март на  ГКПП "Капитан Андреево".

Още по темата

До главния прокурор Сотир Цацаров са били изпратени много сигнали от граждани за това, са били извършени недопустими действия срещу гласоподаватели и граждани и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите на 44-то Народно събрание.

Той е изпратил всички сигнали на Софийската градска прокуратура, която ще направи проверката, съобщиха от държавното обвинение.

В сигналите се твърди, че кандидати за депутатите и техни съмишленици са заплашвали избирателите и са упражнили насилие върху тях. Според сигналите има данни за престъпление съгласно НК.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан преди дни обяви, че ще настоява Сотир Цацаров да поиска имунитетите на водачите на патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, защото те са попречили на изселниците да упражнят правото си на глас.

От прокуратурата обясниха, че на кандидат депутатите, които са с имунитет, ще бъде направена лична проверка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия хора уж на избори ги извозиха разходка - една лична карта е достатъчна, те помъкнали багаж като за гастърбайт в Германия, една даже два стола застъргала по пътя, не им ли обясниха, че в секциите има къде да седнат
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сами казаха обединените мъжльовци, попречихме им...сега пък нямаше пречка...е на това се вика лицемерие. Браво на мистър ***...но това няма да спре българия да върви все назад и по назад. Тази жена ще ви излене през носа! Обединени пpостаци!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хората защитават БългарияНе ви ли е срам да ги разследватеКога ще разследвате тези с амтобусите"Защитават България КАК?С бутане на жени...да, много добре показаха Ганьовската култура!Къде бяха тези п.омияри като измислеха закони??? Мислите, че това ще остане така?Знаеш ли колко хора след тая случка съжаляват, че не са отишли да гласуват?
10
3
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Много турски ***,много нещо!Да не говорим за Киряк-Стефчовци!Вие българи ли сте или ибрици?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сотир-СотеГледах и аз - два пъти дръпна чантата на старицата, въобще не ѝ я взе. Това видях аз. Нито е насилие, още по-малко фашизъм. Голям вой, голяма пропаганда.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Падридиотите хем се хвалят, че са попречили на гласоподавателите от Турция да гласуват, хем твърдят, че нямало нарушения на конституцията. Кое от двете взаимноизключващи се твърдения е вярно?
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом ДПС и ДОСТ не са етнически партии, което ще да е нарушение на конституцията. Оправдават се с редица глупости и продължават да действат, то със същото фарисейско словоизлияние аз твърдя, че не е имало никакво ограничаване на изборни права. Видите ли, тези хора се събрали на границата, не пред изборните секции. В турция си има изборни секции също така. Та който е искал е могъл да гласува. Не можем да знаем какво не са харесали на автобусите, но няма престъпление. Така, с техите камъни ...
6
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората защитават БългарияНе ви ли е срам да ги разследватеКога ще разследвате тези с амтобусите
5
4
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Ако искате да сигнализирате в Прокуратурата за купуването на вот и нередностите по изборите в Турция, които сте видели по телевизията, можете да го направите тук: prb.bg/bg/kontakti/Или влезта в сайта на Прокурата и намерете Контакти, от там Подай сигнал
4
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А най-смешното е,че бабата която която цял свят гърми,че не може да гласува в България не може да чете пише и говори на български само знае за кое число са и платили да задраска.
3
17
 
19
 
! Отговори
Сотир-Соте преди 7 години
Цял свят видя насилственото отнемане на чужда собственост на 72 годишна старица от Валери ,който в момента на извършване на престъплението не беше депутат.Две години в затвора при "братовчедите" му ще му дойдат добре.Като излезне ще развява знаме с цветовете на дагата....
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имунитет, ))) Абе като виказвам че ваксините пречат чак сега схванахте..Пък ние, дато сме без"имунитет" ще мреме от всекакви бацили, даже сме задължени да ходим и да си ги избираме редовно.
1
6
 
17
 
! Отговори
Уви преди 7 години
Няма да ги пипнат, защото т.н. патриоти са лостът на дпс да участват в управлението и да запазят пълната власт в техните райони. Цацаров е под контрол от Доган, т.е. съратник на Каракачанов и Волен.