Двама от побойниците в Асеновград остават в ареста

Съдът прецени, че има реална опасност да извършат и друго престъпление
6 юли 2017 15:42,
12
Двама от побойниците в Асеновград остават в ареста
Снимка: Архив, БТА

Съдът в Асеновград остави в ареста двама души - Асен А. и Джавет Ю., обвинени за побоя над гребците и техните треньори в Асеновград.

Срещу тях има повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че всеки един от двамата е извършил престъплението, за което е обвинен. Освен това съдът прецени, че за всеки от тях е налице и реална опасност да извършат и друго престъпление, а спрямо Асен А. и да се укрие.

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в Асеновград, двамата са извършили хулигански действия в района на болницата в града, след възникнал конфликт на яз."40-те извора" между две групи - роми и състезатели по кану-каяк.

По данни на обвинението те са се държали агресивно, хвърляли са камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги.

След инцидента Асен А. и Джавет Ю. се укрили в с. Боянци и Асеновград, като били издирени и задържани от полицията на 4 юли.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив на 13 юли 2017 г. от 16 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Адвокат преди 6 години
Мислите си, че българският съд е корумпиран?ВЕрвайте ми, нищо не знаете. Далеч по-корумпиран е, отколкото предполагате. Но по-страшното е, че има тотално неадекватни съдии, които просто пускат на свобода брутални престъпници, без да са получили и стотинка подкуп или друга облага за това. Срам, резил и позор.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоооо, патриотите! Де сте бе? Избиват българите, слепи ли сте?<br>Борисов! Така и не каза дума за това престъпление
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може, бе!Хиляди души протестираха. Пребитите деца още по болници. Просто такова отношение на властта към хората не е било и по комунистическо! Явно целта им е геноцид към собствения народ.Алоооо, патриотите! Де сте бе? Избиват българите, слепи ли сте?Борисов! Така и не каза дума за това престъпление!Какво правим, защо ни е тая власт???
6
1
 
26
 
! Отговори
Е майтап преди 6 години
Нали бяха 9!?!? Как останаха само двама!!?! Другите къде са? Пак да бият и да колят ли? ЕЕЕЕеееее ама вече чашата прелива!!! Да не тръгнем ние да палим и да бием всичко наред, че тогава страшно ще стане! Всичките полицаи в държавата да изсипят и жандармеристи и военни и Бойко и баба му и пак няма да могат да ни спрат!!! Все още сме повече и сме силни, само рокерите могат да помлеят всичко! Опичайте си акъла полицайчета и съдийчета! За пребити наши деца в болницата става въпрос, алооо!!!!!!!!!!!
5
0
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Браво. Голямо блеене падна една седмица и в момента започнаха да ги пускат все едно нищо не е станало.Няма да се учудя ако накрая гр.Асеновград трябва да им плати че ги е задържало.Смях.Държава цирк, хората блеят.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и тях ще пуснат и накрая ще изкарат виновни раята,или,както ги наричат ***,каурите!!!Не вярвате ли?Почакайте,още малко - ще отмалеят протестиращите,полека,един по един ще си отидат у дома,всичко ще се саморазпадне,а през това време вероятно се готви нов отвличащ медиен удар,с който ще се удари стадото и двата неврона,които управляемо щъкат в надрамието му,ще се насочат натам!И край на тази суматоха.Пак ще хвърлят милиони за интеграция на гномите и пак ще има за гушене!
3
0
 
29
 
! Отговори
закриваме окончателн преди 6 години
съда се нааааасраааа
2
0
 
32
 
! Отговори
А преди 6 години
оня ислямиста, пуснаха ли го?
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И другите ко пуснаха ли ги вече?