Жалба след жалба срещу убиеца на Виола. Прокурорите пък – отказ след отказ

Цацаров каза, че са установени нарушения на прокурори, проверяват ги
Обновена: 11 юли 2017 17:17 | 11 юли 2017 17:10,
54
Жалба след жалба срещу убиеца на Виола. Прокурорите пък – отказ след отказ
Стефан Станев Снимка: Булфото

Срещу Стефан Станев, който уби по жесток начин приятелката си Виола, са подадени серия от жалби от бившата му съпруга, както и от нейни близки. В прокуратурата имало 5 преписки, но само по една имало образувано разследване за закана за убийство, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Установени са нарушения на прокурори, както и пропуски в работата на МВР.

Проверката е назначена след обръщението във Facebook на бившата съпруга на Стефан Станев - Благовеста Пенева. В него тя разказва, че мъчително си представя последните часове на Виола, защото е била подложена на подобен ужас и заплахи. Тя обяснява и че от 2015 досега получила редица откази от прокуратурата по нейните жалби.

През 2016 година, когато Станев за пореден път заплашил бившата си жена, прокуратурата отказала да образува разследване без мотиви, каза Цацаров. Следващата жалба е отхвърлена с мотива, че Стаменов е лекуван от психиатрично заболяване. Следват още няколко жалби, отново с отказ да се образува разследване. Заради всичко това започва проверка на прокурорите, отказали да образуват разследване.

Цацаров поясни, че сигналите се свеждат до обаждания по телефона, които започват с думите: "ще те убия" и приключват с "приготвил съм ти инвалидна количка".

"Ако ние си бяхме свършили работата, дали щеше да се стигне до това?", попита главният прокурор, цитиран от "Фокус".

Градският прокурор на София Емилия Русинова каза, че до края на септември прокуратурата очаква да приключи разследването срещу Стефан Станев. Разпитани са редица свидетели, а вече е назначена и психиатрична експертиза. Очаква се и ДНК експериза.

На 23 юни Стефан Станев уби по особено жесток начин приятелката си Виола, а след убийството звъннал на своя близка приятелка и й казал какво е сторил.

Момичето и приятелят й се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си и тръгнал към морето. По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв.

Станев бе задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта. Полицаи го изпробвали за наркотици и пробата му показала, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите не работят искат пари, прокурорите не работят защото са недосегаеми, съдиите не работят защото са много милозливи и се грижат за престъпниците, държавата не работи защото е на автопилот и закриване.
44
0
 
6
 
! Отговори
ахахах преди 6 години
"друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин" и е изпържил и малкото мозък който е имал.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"прокурорите" ами те хората са там само заплата да взимат.
42
0
 
0
 
! Отговори
putin преди 6 години
V Sibir s prokurorite i policijata za motaene.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го командироват в едното от двете заведения с дебелите решетки. Там му е мястото на тоя б.окл.ук
40
0
 
2
 
! Отговори
clubhama преди 6 години
И последният ХИТ : ТОЙ НЕ СЪЖАЛЯВА ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ - НЕ ЕДНА И ДВЕ! Е, КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОТ ТОЗИ?!?ПСИХОПАТ ИЛИ СОЦИОПАТ?*** !
39
0
 
8
 
! Отговори
clubhama преди 6 години
ПОБОЙНИК, РАЗБОЙНИК, КРАДЕЦ И УБИЕЦ!ЗА КАКВО МУ Е НА ОБЩЕСТВОТО ТОЗИ ***?!?МАМА ПАК ЛИ ЩЕ ГО ИЗМЪКНЕ??????ПРЕБИВА, ГРАБИ, УБИВА И ИМА НАГЛОСТТА ДА ЦИТИРА БОТЕВ???САМО НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ, ГОСПОДА АДВОКАТИ, ДА ГО ИЗКАРАТЕ ПСИХИЧНО БОЛЕН! БИЛ НАГЛЕЦЪТ ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА НАРКОТИЦИ... ОЩЕ ПО-ЗЛЕ - ВЗИМАЙКИ ГИ, Е СЪЗНАВАЛ, ЧЕ Е ПРОТИВОЗАКОННО! НИКОЙ НЕ МУ ГИ Е ПЪХНАЛ В З...НИКА НАСИЛА!
38
0
 
8
 
! Отговори
clubhama преди 6 години
ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ ПРЕМЪЛЧАЛИ, НЕ СЪДЕЙСЪВАЛИ, НЕ ПРЕДОТВРАТИЛИ, НЕ РЕАГИРАЛИ!!! ПОЗОР!!!ДО КОГА?!?ОСТАВКИ!!!!!!!!!!
37
0
 
8
 
! Отговори
clubhama преди 6 години
КОМПЛЕКСАР! Не успял да задържи до себе си никого...Такива изпитват ужас от факта, че са отхвърлени! Отхвърлени - поради това, че са ***! Знаят го. И не искат да го приемат. Бягат от действителността... Единствена грижа имат към ПРИМИТИВНОТО СИ ЕГО! Този мъжки ЕКЗЕМПЛЯР, не постигнал нищо сам в живота, ПОЛЗВАЛ и ИЗПОЛЗВАЛ де що свари, заслужава ПРИСЪДА: ДО ЖИВОТ В КАУША, ДА Е НЕЧИЯ "ДЪРЖАНКА" ТАМ И ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР, А И СЛЕД ТОВА ДА ЗАБАВЛЯВА "БОСОВЕТЕ" - ДОКАТО СМЪРТТА ГИ РАЗДЕЛИ!!!
36
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Да ти кажа прав си 40- " На зла круша -зъл прът". Той това и заслужава.
35
3
 
8
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Абе дайте ми го на мен тоя. Така хубаво ще го подредя и обезобразя че и майка му няма да го познае. Мишкар, жени тръгнал да тормози. Що не тормози мъже, знаете ли? Щото ще го приключат за 2 часа мърльото. Абсолютен мишкар и се мисли сега за голям убиец и рецидивист и кво ли си вика "Аз съм номер едно". Ще си номер едно при мен, ама като експонат в медицинския колеж. Дайте ми го да го подредя добре и после лекарите да го изследват какво му се е случило и как човек може да понесе толкова страдания
34
0
 
13
 
! Отговори
nina преди 6 години
Само като прочетох този с какво се е назобал...добре че не е почнал да гази наред хората по улиците.Двамата стопаджии трябва да си напрвят курбан,имат късмет да са живи.Този *** не трябва да излиза от панделата доживот,в една килия 2x2 метра,без контакт с други хора.Но не само прокурорите трябва да се разследват,лекарите от Курило,които са го пуснали също.Най-голямата вина обаче е на семейството и на тази майка,дето го е прикривала години наред!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кочев Цацата съобщи имената на прокурорите.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко ли е така а, да пускаш жалби и на тези които ги приемат да им е през оная работа. А ако някой приятел на жената отиде и му напука кратуната на тоя *** може и в затвора да влезне. Полиция и прокуратура да си направят по един самуобийствен атентат в парламента и да я закрием най-после тая държава.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаров трябва да си замине. Прокурорите ни са твърде нагли корумпета за да остане на поста си. Всеки свестен човек досега сам да е подал оставка. По вина на прокуратурата в България се извършват повече престъпления от колкото в Украйна.
30
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI TAZI VIOLA MOGE DA CO E PREDIZVIKALA I TOI I E POSEGNAL.
29
0
 
15
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Както са взели пари да покрият предишните жалби,така ще вземат сега повече пари и ще го оправдаят...
28
1
 
13
 
! Отговори
Кочев преди 6 години
Добре де, защо пълдинският дебелак Цацаров, кирливата *** на делянпеевския ***, не съобщи имената на тези "прокурори"? Защо бе, дебелако нагъл? Нали въпросните корумпирани и ненаситни на пари простаци, облечени в тоги, са ти подчинени? къде си бил, докато те ас отказвали разследване на заплахите на убиеца? Всъщност, истинските убийци на Виола са точно тези подопечни на пълдинската дебела ***! И ТОЙ трябва да понесе вината! И да продължава да крие убийици!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прокурор да си свърши работата? за едни 3000-3500 лв месечно, толкова от тях. само дето не знам какво и колко трябва да работят останалите за 500 лв тогава.
26
0
 
11
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Ако държавата и институцийте си вършеха работата поне на 1-2 %,Виола и още десетки жертви като нея,останали с пренебрегнати и неглижирани жалби,щяха да са живи и здрави...СРАМ И ПОЗОР за България...Не че на някой му пука...