Анита Мейзер оттегли самопризнанията, чака я по-голяма присъда?

Тя твърди, че е била подведена от прокурора по делото
2 окт 2017 20:24,
26
Анита Мейзер оттегли самопризнанията, чака я по-голяма присъда?
Снимка: архив Булфото

Възможно е присъдата на Анита Мейзер за убийството на Николай Димов да се окаже по-тежка. Според прокуратурата освен в убийството на Николай, тя е виновна и в подкупване на полицаи, за да не остане в ареста.

В началото на процеса Мейзер направи самопризнания, но тя се отказа от тях. Точно затова тя няма шанс да намали с 1/3 присъдата, която ще й бъде наложена от Варненският съд тази седмица.

Анита Мейзер бе задържана от август 2016 година, след като в дома й бе открит мъртъв съпруга й Николай Димов. Той бе открит удушен със стегнати свински опашки около врата. Кабелните връзки са поставени от Анита. Тя казва, че той я накарал да ги стегне, а след това се задушил, защото не успял да ги скъса.

Анита бе осъдена на 4 години и половина затвор за убийството по непредпазливост. Със самопризнанията си получи 3 години зад решетките, като вече е излежала една, докато тече делото.

Процесът бе върнат за преразглеждане от втората инстанция и Мейзер използва момента, за да се откаже от показанията си, пише "България днес".

Тя твърди, че е била подведена от прокурор Виолета Радева да си признае. В замяна й обещали на 90% да я пуснат на свобода.

Така, ако варненските съдии дадат отново същата присъда, Анита не може да се ползва от съкращаването на наказанието си и ще остане година и половина отгоре.

На последните заседания всички искания на Петранка Димова - майка на загиналия, бяха отхвърлени от съда.

Поверениците й, които вече са трима, настояваха за нови послесмъртни експертизи, като дори представиха независима експертна оценка, изготвена в София.

В нея се твърди, че Николай е бил първо ударен, след това вързан със свинските опашки. Според медиците е възможно да се е задавил от притока на кръв, шуртяща от счупения му нос.

Те смятат и че някой може да е натискал устата и носа му и това да е ускорило задушаването. В подкрепа на това са кръвонасядания от вътрешната страна на устните му, синини по бузата му и травма от удар в тила с остър предмет. Този анализ не бе допуснат за обсъждане в съдебна зала.

Процесът продължава да се води по обвинение за непредумишлено убийство. До момента обаче никой не споменава и дума за подкупа, който се твърди, че Мейзер е предлагала. Дали ще бъде осъдена за тези твърдения на униформен, ще стане ясно тази седмица.

Ако остане само обвинението за убийството, Анита може да се размине и с условна присъда.

А междувременно се твърди, че зад решетките Мейзер пише... автобиография. И дори твърди, че имало искания от няколко американски продуценти да разкажат историята й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на свинските опашки железариите вече им казват ''мейзерки"
21
0
 
7
 
! Отговори
Чукундур преди 6 години
До колкото знам от медиите предишният и сьпруг сьщо е укрял.Има нещо гило.В дьното на тази история са ПАРИТЕ.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да я порицавам тази жена, да му мислят хората които се захващат с нея. И да я порицавам какво, като някой си решил да живее с нея в "особен" свят.
19
4
 
7
 
! Отговори
Моля, поправете се преди 6 години
"след като в дома й бе открит мъртъв съпругЪТ й Николай Димов". Четат хора и се учат от вас. Поемете отговорност. Това не е чат.
18
1
 
18
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"Ако остане само обвинението за убийството, Анита може да се размине и с условна присъда."Нима ще се отърве толкова леко? А къде остана общественото порицание? Нека изпие горчивата чаша до дъно!При такова правораздаване как да се очаква намаляване на престъпността?
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** пуснети я бе, такава красавица Мис Максуда 2016
16
3
 
2
 
! Отговори
ANYS SHEPTI преди 6 години
SAMO PITAM>TAM VAV KILIATA EDIN SEANS KOLKO STRUVA>PO SIROMASITE MOJE LI DA SE UREDIM
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едни други хора намесени, ама я е страх да си каже, защото са силни и ще стигнат до отвъд океана, ако се сещате. Ако се придържа към каквото са казали да говори, ще си излезе скоро и ще си бие камшика.
14
6
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
А междувременно се твърди, че зад решетките Мейзер пише... автобиография.Mhm Майн кампф 2
13
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освободете тази жена! Нечовешко е.
12
1
 
48
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Накрая ще я оневинят напълно или пък ще я накажат само с пробация, като пробацията и ще включва престой в къщата на Вип Брадър, за да ни дадат възможност и на нас, да се полюбуваме на поредната Миска ..... !!!
11
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Докато има такива *** като теб генофонда ще е тежко "оцапан".
10
4
 
5
 
! Отговори
Дарвин преди 6 години
по-бързо следвайте Дарвинските закони.
9
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете тази нещастница на мира. Много ясно, че анаболния маниак я е накарал да го върже.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В началото на процеса Мейзер направи самопризнания, но тя се отказа от тях. Точно затова тя няма шанс да намали с 1/3 присъдата, която ще й бъде наложена от Варненският съд тази седмица'Няма шанс за 1/3 намаление но има голям шанс за пълно оправдаване.Не я мислете за толкова проста.Най-вероятно НЯКОЙ е ОБЕЩАЛ нещо........
7
7
 
3
 
! Отговори
GRUUUUUUUUUUHHHH преди 6 години
nishto chudno onq anabolniq da se e samoubil pri misalta 4e e .... tova DZVER dumi nemam da go opisha BLQHHH razvalih si apetita i ve4erqta nekoi da mi nalee korshum za oplaha bLQQQHHHH
6
3
 
11
 
! Отговори
DRUS BE GE преди 6 години
dokoga s etnosa be drus dokoga???
5
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете възрастната жена да си изживее спокойно старините в затвора.Дарвин се е произнесъл по този въпрос - генетичен подбор. Поне тея 2та вече няма да замърсяват генофонда на бъдещото човечество.
4
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чок гюзел българка, чок гюзел...машаллах!!!
3
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А междувременно се твърди, че зад решетките Мейзер пише... автобиография. И дори твърди, че имало искания от няколко американски продуценти да разкажат историята й."50 нюанса чалга?