Кметицата на "Младост" пред адвоката си: Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта!

Ще се борим за свободата й, обяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 09:10, Петя Славова
194

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

Още по темата

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
11
 
15
 
! Отговори
Поглед от немско преди 6 години
Българите постоянно реват срещу корупцията. А виж като хванат някой корумпиран веднага почват да го защитават - видите ли някой му имал карез. Тоя народ не е добре с главния мозък. Дори и някой да й има зъб и за това да са я хванали, това не я оправдава факта че е приела подкуп и е била корумпоирана. Или това че е жертва оправдава това че е корумпирана?Разбира се сега зелените са наели най-добрия адвокат, ще я защитават с парите на Сорос. Защото им увяхва далаверата в Младост.
76
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешното в случая е че дори и да е виновна пак няма да я осъдят, защото господата в МВР са толкова ''кадърни'', че едно дело не могат да спретнат като хората. И сега Марковски ще ги изяде с парцалите, защото му е ясно какви некадърници са срещу него. Затова и винаги печели делата си. Не защото подзащитните му са света вода ненапита, а защото целия състав на МВР и прокуратура не знаят как да изградят дело.
75
5
 
4
 
! Отговори
Бай Стайко преди 6 години
Когато ви рекетират държавни служители като полицаи,кметски наместници,ХЕИ,пожарикари,ривети всички като убодени руски мечки,ама като са хванали тая *** фризьорка,всичките изведнъж природозащитници на редки,фризьорски видове.Даже да е постановка,кой я кара да си мери умрялата,проскубана котка там където хората си мерят главите и мозъците?!
74
9
 
9
 
! Отговори
... преди 6 години
Хора НЕ ВЯРВАЙТЕ, на БГ СЪД, ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ и ПРАВИТЕЛСТВО! Този случай е един от многото които дказват, че БГ държават е РЕПРЕСИВНА, точно както беше по бай-тошово време! Случая СМЪРДИ та се нетрае! ГЕРБ ИСКА да премахне една кметица която РАЗБИ техния КОРУМПИРАН кмет на изборите и сега те искат главата и! Аз не вярвам на тоя ФАРС който е сега! То още в самото начало си ЛИЧЕШЕ, че това е ЛОШО скроена ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА, чиято ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ е да се покаже, че от ББ и ГЕРБ са отгоре!
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там ще гниеш в панделката, всички кметове на ПОДРАЙОНИ са такива вземат подкуп за да строят мутрите, айде Бойко докажи че ти караш влака всички да бъдат разследвани и вкарани в затвора. НА КРАСНО СЕЛО И ДИАНАБАД СЪЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРЯТ БОЙКО, ЦАЦАРАЧЕ не се правете на ощипан и.
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметицата ще бъде отстранена от поста й, за да не рови в далаверите на предишните кметове - главно Софиянски, Борисов и Фандъкова.
71
8
 
15
 
! Отговори
До 68 преди 6 години
БАВИЛА ЛИ МУ Е ДОКУМЕНТИТЕ НАД ГОДИНА !! БАВИЛА ГИ Е!!! Кои документи? Как е ограбена София с фалшиви документи от Фандъкова?Разрешение за строеж на голям обект се издава не от райония кмет, а от главния архитект на София. Та питам - какви разрешения за сдтроеж е бавила Иванчева? Защо е сезирала прокуратурата за законността на придобиването на имота от Ваклин груп?Не че не ми е ясно.
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващия път да се обърнат към някой писател за по адекватен сценарии.
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марковски разнищи обвинението.
68
4
 
25
 
! Отговори
Държавата преди 6 години
е силна, когато трябва да унижи 50-килограмова жена; когато трябва да се спре банда мигани,вилнеещи в столицата - държавата е безпомощна мишка.
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафиотска смрад се носи из София, а партиите не се месят в независимата съдебна система !
66
16
 
16
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Защитавайте Иванчева,дори да е виновна.Тя е част от нас.От кого иска пари от един мазен гаден псевдобизнесмен.Смачквайки Иванчева смачкват и нас тези,които лапаме мухи и плащаме данъци.които после шапката законно краде.Къде са 12 милиарда от Ддс в такива като този пряк.
65
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕЩАТА СА МНОГО ПРОСТИ!!БАВИЛА ЛИ МУ Е ДОКУМЕНТИТЕ НАД ГОДИНА !! БАВИЛА ГИ Е!!!Е НАЧИ Е ПРЕСТЪПНИЦА!
64
8
 
8
 
! Отговори
да преди 6 години
каква изненада адвоката на НПО-тата и Хелзинкския комитет Марковски я защитава :)))тоя път обаче греда за позеленелите - няма вече касичка за протести
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БауНезависимо от партията реално се работи в полза на определени фирми. Много от кметовете са от партия Х и те дават обществени поръчки на бизнесмени приближени на партията или такива дето са им финансирали предизборната кампанията. Така тези фирми ако реално трябва да вземат 1 милион за дадена услуга те ще вземат 10 милиона за същата услуга и така се източват бюджетите на общините.
62
0
 
20
 
! Отговори
baysando преди 6 години
Ne знам дали кметицита е невинна. Но някой задава ли си въпроса, защо всички хора не скочиха срещу нея - та нали това чакаме от години, подкупните политици в затвора ?ОГРОМНИЯ проблем е тоталното недоверие във същите тези институции, който трябва да хванат лошия. Всичките явни далавери, на които се нагледахме толкова години и изведнъж - ето го лошия, да го разпънем! Как да повярваш?В историята има много странни неща...какъв е смисъла от посредник, когато същия ВЕДНАГА отчита парите на публично
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е да й е чиста съвестта - селските кметове на ГЕРБ по селата крадат повече пари!
60
0
 
15
 
! Отговори
Не е точно така преди 6 години
ако те нападне държава, претендираща да е европейска, трябва да спазва европейските правила, поне за пред хората.
59
5
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Борисов, Оставка! Оставка, оставка, оставка, оставка...!
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го мислете Марковски, той е разгледал делото и си е направил сметката, че ще вземе от държавата сега достатъчно пари, след което от Страсбург още ще завлачи.А и знаковите дела са си реклама за него и кантората му.