Кметицата на "Младост" пред адвоката си: Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта!

Ще се борим за свободата й, обяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 09:10, Петя Славова
194

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

Още по темата

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След всеки подобен качамак Цветан Цветанов се сдобива с един апартамент.До сега за 15 години във властта е спретнал поне 50 такива скандала.
16
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази кметица я набедиха За да сложат друг да взима рушвет без да се страхува.А на нас ни омръзна да гледаме празни апартаменти и незастроени СГРАДИ ч
15
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо готви бат Бокйо и Цецо, щом така ангажират медийното внимание с глупости постоянно.Да видим колко милиарда пак ще изтеглят тихомълком и ще ги раздадат на техни фирми и хора.Тоест на тях си.
14
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом може да си позволи да плаща на най-скъпоплатения адвокат, който взима по 5 хил. на час, нищо не й е чисто.
13
3
 
29
 
! Отговори
Мафията изпусна нерв преди 6 години
Из медийното пространство Иванчева спряла проект за ?5 милиона на зетя на Цветанов преди 10 дни Проект за 5 милиона евро, за строителство на мини-мол в Младост, е бил спрян на 7 април със заповед на кметицата Десислава Иванчева. Причина са съмнения около начина на придобиване на терена, който общината е продала само по 7 лв. на кв.м. Купувач е фирмата Билд Строй Ц. Справка в Търговския регистър показва, че тя е собственост на Петко Михайлов, който е и управител. Петко Михайлов е името на с
12
4
 
14
 
! Отговори
кудкудякане в аванс преди 6 години
ако тоя прокурор га слагат да се разправя с роми които са задихнали кокошка, евентуално може да спечели ако ромите обещяаят че ще плащат всеки ден по едно яйце....ко ко шк ар
11
13
 
32
 
! Отговори
двете са невинни! преди 6 години
кметицата един път не си промени изказваните версии. коп.елето се преобърна 10 пъти и стигна до твърдение че така му се било струвало. коп.елето също може да си наеме адвокат по избор- и кой ще е тоя умник да седна в зиманата шейна карана от Москов и ходещ в детски болници с Плевналиев, или да пие бира от казана на Мишо бирата....жената е невинна. съдери ги маце да плащат за олл всьо ганце
10
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този нещастен прокурор Гешев ли беше, да му вземат дипломата и да я скъсат. Толкова е ***, че една постановка не може да проведе, предварително замислена и тренирана. Пълен забадак.
9
22
 
18
 
! Отговори
Ванко преди 6 години
Ей, тази жена е уникална!Сигурно чихуа-хуато и е по скромно!Тая няма срам нито от дявола ,ни от Бога!
8
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На бизнесмена много му се иска застрояване.На многото жители на МЛАДОСТ не им се иска
7
15
 
8
 
! Отговори
бай-Кольо преди 6 години
...с тоя шишко адв. - присъдата и е гарантирана.
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ МОГА ДА ГО ПОНАСЯМ ТОЯ МАРКОВСКИ!!!ТАЯ НЕ Е ВАЖНА ИЗОБЩО!!!НО МАРКОВСКИ ОТИВА И СТАВА АДВОКАТ НА ТАКИВА КАТО ЧЕЦИ И УБИЕЦА С НОЖА ОТ БОРИСОВАТА ГРАДИНА КАК НЕ ГО Е СРАМ!
5
2
 
36
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Тая още ли не са я пуснали. Айде, че вече омръзна, пък и журналята се чудят какво да напишат. Давайте следващия екшън да има пак три дена лиги от всички институции и медии
4
32
 
29
 
! Отговори
Бранко преди 6 години
ей тази ще излезе най-наглата от всички, доказано рекетира хората под предтектса, че ще пази квартал Младост, а после хваната в крачка с 70к евро. Доживотен затвор за тази, дане види бял ден!
3
27
 
31
 
! Отговори
прокурор Поли преди 6 години
Тази ще го отнесе за всички.Е то бива алчност бива, ама тази 1 млн. иска рушвет.Една петичка зад решетките и ще ти дойде акъл.
2
8
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Съвестта ѝ е чиста. Не е употребявана.
1
16
 
17
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Имаше един филм преди много години-Честни сини очи !!Като девица е направо !!