Кметицата на "Младост" пред адвоката си: Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта!

Ще се борим за свободата й, обяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 09:10, Петя Славова
194

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

Още по темата

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
30
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Искам да кажа:Ако Иванчева Успее,Б.и неговата банда си заминават завинаги.Толкова гняв вече има у хората срещу това управление.
36
8
 
37
 
! Отговори
ктк преди 6 години
"Бизнесмена Ваклин" с пълната си биография и всичките си офшорки ,както и с цялото си излъчване е типична мутра. Горко на народа български с такива "бизнесмени"!
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките магистрати на колове за домати! :) за друго не стават....... от самото начало се видя че това е постановка, но толкова елементарно да са го направили....... наистина е смешно!
34
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спец. Гешев по бтв: Бях там 15 минути след спирането на колата. Цяла България може да види как започва претърсването от предна лява врата и всичко започва да се описва. След час, час и нещо открихме парите. Еб.ати тупана! Пари на задната седалка, търсят ги час и половина. като преди това две седмици следят "пръстапничките"
33
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаранти коза са платили на податливите на корупция служби, да сготвят кметицата, която единствено се опъна на безобразията им. Да ходят в анадола да инвестират. Така говореха хората тази сутрин в метрото.
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметицата надали е невинна.Ама, кажете ми, как да повярвам, че Цацаров, Георгиев и подобните им наистина борят престъпността? Всички ни знаят колко сме корумпирани, тия обясняват как всичко е наред и око им не мига.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манолова няма ли да започне кампания в защита на Иванчева? Да вземем да съберем пари и за нея, да организираме протести и т.н. Щом ще защитаваме един, да защитаваме всички или ще караме избирателно? Кампании само за младите, от хубави гимназии, висшистите, дето планират да се женят?
30
25
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
тези две жени не са добре психически като луди са викат пулят се наели скьпадвокат на кои от нас в колата му има плик с пари хаиде стига с тези номераза подхвьрлени пари
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е хората да разберат че нетрябва да вярват на органите на реда и на медиите. В България органите на реда работят за хората с пари а за народа нещо неправят. Има хиляди неразкрити кражби, но ако откраднат скъпоценната колекция от вина на даден бизнесмен веднага ще се задействат.
28
6
 
7
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
До Анонимен 22И за да не остане "кметицата" по назад,и тя решила да се прави на Главен прокурор - ако не беше трагично,щеше да е комично.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им ли омръзна да се краде и изнудва, що за алчност, що за безчовечност. Аз имам кредит и си го изплащам тихо и кротко, без кражби и далавери, така се спи най-спокойно - вярвайте ми
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде да не казваме в СО зам.кметът по колко бави папките. Там поне ги разнасят по деловодствата, за да симулират дейност, а и да не го хванат пряко.
25
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разчистват неудобните.
24
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако си платите могат да изкарат и 6-годишно дете че е застреляло мъж на 50.Преди години имаше такава случка.Вярвам, че кметицата е невинна.
23
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КМЕТИЦАТА Е ПРИКЛЮЧИЛА!!!ТЯ Е БАВИЛА НЕ САМО ТОЗИ СТРОЕЖ В МОМЕНТА Я ИЗЯЖДАТ ЖИВА И ДРУГИ!-----------------------------------ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩЕ Е ЕДНО А СЪВСЕМ ДРУГО Е ЧАСТЕН ТЕРЕН ДА МУ БАВИ ДОКУМЕНТИТЕ С ПО НАД ГОДИНА!!!:DПРЕКАЛИЛА Е !НЕКА ГНИЕ СЕГА В ЗАТВОРА!
22
1
 
14
 
! Отговори
Имотната мафия преди 6 години
04.02.2008 г. Г-жа Меглена Цацарова купува в съсобственост с г-жа Адела Кац Бояджиева два имота овощни градини в землището на с. Костиево, като и двата имота са вписани с продажна цена 1000 лв. (приложение 1 и 2). 2. От решение на ОС-Кърджали засягащо спор за вещни права върху единия от имотите става ясно, че тази цена е симулативна (фиктивна), а действителната цена за единия имот е 119 151,11 лв. Същата е и действителната цена за другия имот, който се намира в съседство. Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/sotir-tsatsarov-zamozhen-sm-no-tova-e-blagodarenie-na-
21
3
 
11
 
! Отговори
ака ми се преди 6 години
ох много ми се ходи до тоалетна а във влака е ужас.
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А г-жа 30% Фандъкова, нея кога ще я видим с белезници на пътя.
19
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво може да се очаква от партия от милиционери и пожарникари освен полицейщина.
18
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванчева започна реална борба с мафията. Спира строежите върху незаконно придобити имоти. В София 1/4 от жилищата са празни, но застрояването продължава. Алчност и простотия. На пръв поглед Иванчева няма шанс, но истината е, че на нейна страна са 90% от софиянци.Дон Боко Али Баба е пътник, заедно с останалати разбойници, вервайте ми