Убиецът на сестрите Белнейски ни осъди в Страсбург

Освен него още трима затворници спечелиха дела срещу държавата
Обновена: 7 авг 2018 07:33 | 6 авг 2018 14:00, Красимир Ангелов
54
Убиецът на сестрите Белнейски ни осъди в Страсбург

Четирима затворници у нас, признати за виновни за едни от най-тежките убийства в последните години, са осъдили България в Страсбург, съобщава lex.bg.

Още по темата

Eдин от тях е Лазар Колев – осъденият на доживотен затвор без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски. Той твърди, че е държан в постоянно заключена килия в затвора в Пазарджик и е изолиран от останалите лишени от свобода. Било му е позволено да общува с други затворници само по време на единия час дневно, когато е извеждан за физически упражнения.

Освен това Колев претендира, че в килията му, която е под 6 кв. м, няма течаща вода или тоалетна, а хигиената е много лоша – пълно е с хлебарки и бълхи.

Тъй като в килията му нямало маса, Колев се хранел върху вестник, разстлан на леглото му. През цялото време бил държан на изкуствена светлина, а температурата варирала от жега до студ, според сезона.

Освен Колев, останалите осъдили държавата са, Йордан Петров, станал известен като Кумановския убиец, също излежаващ доживотна присъда, Илиан Михайлов, който ще е в затвора до края на живота си заради подбудителство към убийството на втория съпруг на майка си, както и Стоян Петров, осъден на 20 години затвор за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.

Всички те, без Стоян Петров, са поискали от Европейския съд по правата на човека обезщетение от по 10 000 евро за лошите условия в затвора и за специалния режим, при който изтърпяват присъдите си.

Съдът в Страсбург присъжда 4000 евро на Михайлов и по 3000 евро на Йордан Петров и Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
40
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
нищо няма да плащам на убиици всички да бачкат в затвора и да се хранят
27
6
 
62
 
! Отговори
е... наглеца преди 5 години
Още малко и хотел ще иска. Нали затвора е за това - да се мъчиш и да си търпиш наказанието. То му е идеална температура, има маса, душ, хигиена и го пускат да се разхожда и общува постоянно, какъв изобщо е смисъла от този затвор? Не стига, че го хранят наготово от нашите данъци, че и условия иска. Ами като искаш условия да си беше спазвал закона и щеше да си правиш, каквото ти душа сака. Хем убива, хем претенции има. На жертвите да не им е било готино, докато предават Богу дух?
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво ще ги харчи тези кинти в пандиза?
25
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем, че плащаме ние, а не виновните. Обаче така стоят нещата. Ако някой ме пита мен, щях да реша да излезем от тая организация по "правата на човека", ама никой не ме пита.
24
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 23!Не че ги защитавам тия изру.. Абе големи и данькоплатци се изкарахте бе! По цял ден като висите пред клавиатурите чудя и се мая как ги плащате тия даньци един господ знае!
23
4
 
64
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 5 години
Неуважаеми господа осъдени на доживотни присъди. Трябва да свикнете с мисълта, че смъртта не е най-лошото, което може да се случи на един такъв като вас!
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екстра. Сега ще ни съдерат с данъци и за това. Масажистки искат ли, задари неудобните условия, при които ги издържаме в резултат на извършени посегателства.Точно пък за тях първо трябва да се отделят пари. Предлагам майките, които простестираха наскоро, чиито деца се нуждаят от подкрепа, да запретнат ръкави да работят повече, че да има и за кабелна. Да съдят който ги е довел до това дередже, не данъкоплатеца.
21
2
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Е големи разходи. Ще им метнат по два три бона и пак ще си гризат ноктите в коптора. Що вопще занимавате народа с тая ***
20
54
 
14
 
! Отговори
1488 преди 5 години
Това, че са в затвора, не означава че спират да са хора... Не живеем в средновековието, претендираме че сме интелигентни, пък се държим като примитивни същества. Всяко човешко същество има право на достоен живот, дори и в затвора. Маса, стол, вода, тоалетна са елементарни за съществуването на човек неща. В българските затвори е по-зле от средновековните. Стига сте мръкали какво плащате и какво не, щом имате време да пишете по цял ден тук, значи приносът ви към държавата е нищожен.
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е малко под въпрос убиец ли е, или ибра прсаа вместо някакви полотически наследници. Уж имаше експертизи, че не миже да е дело на един човек, после взеха да се самоубиват лекарите, които ги бяха писали. На доста комунистически похвати се нагледахме покрай това дело.
18
0
 
46
 
! Отговори
Иии преди 5 години
Хайде сега парите дето са получили да отидат за семействата на жертвите.
17
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, какво още трябва да се случи, че да РАЗБЕРЕТЕ НАЙ-СЕТНЕ, че всякъкви "съдилища" в еуропката са САМО ЗА ТОВА, ЧЕ ДА ПОДКРЕПЯТ УБИЙЦИТЕ!!!??? Нещо за Милошевич да ви подсетя.....човекът си умря в затвора, а тия га-до-ве СЛЕД 10 ГОДИНИ ПРИЗНАХА, ЧЕ НЯМА НИКАКВИ...ПОВТАРЯМ НИ-КА-КВИ ДОКАЗАТЕЛСТАВ ЗА ВИНАТА МУ!!!! Така че какво се тръшкате..............тия са си такива!!
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 Защото му се живее. "От затвор се излиза, от гроб не се излиза"
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но е замесен!!!!!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,но и той езамесен!!Защо не признае съучастниците си!!!
13
0
 
31
 
! Отговори
скандално преди 5 години
Нали знаете че заради допуснати грешки и некадърност от страна на полиция,съд и прокуратура когато бъдат осъдени не плащат виновните лица а всички ни я народа!
12
2
 
28
 
! Отговори
мак преди 5 години
Имат право да обжалват и да искат, правят го. Друг е въпроса, защо съдът им уйдисва на такива ***. Пък и затворът не е хотел и условията трябва да са тежки, особено за най-зли престъпници, за да усетят неудобствата.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Освен това Колев претендира, че в килията му, която е под 6 кв. м, няма течаща вода или тоалетна, а хигиената е много лоша пълно е с *** и бълхи.Тъй като в килията му нямало маса, Колев се хранел върху вестник, разстлан на леглото му. През цялото време бил държан на изкуствена светлина, а температурата варирала от жега до студ, според сезона."А някой умници искат смъртно наказание. То си е направо милост
10
0
 
30
 
! Отговори
Умник преди 5 години
Със здраве да си ги харчат. На всички тези им пожелавам дълъг и нещастен живот до последния им миг зад решетките.
9
11
 
34
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ако тоя *** е убиеца на сестричките,то аз съм убиеца на Мъртво море!............В тая история има толкова много ГНИЛО,че то просто не може да се осъзнае от Хората!!!!