Окончателно: Лазар Колев ще лежи доживот

ВКС потвърди присъдата за убийството на сестрите Белнейски
Обновена: 21 май 2014 17:59 | 21 май 2014 16:49, Веселина Йорданова
44
Окончателно: Лазар Колев ще лежи доживот
Лазар Колев. Снимка: архив, БулФото

Лазар Колев е осъден на доживотен затвор без право на замяна за смъртта на сестрите Белнейски, реши  Върховният касационен съд.

Присъдата е окончателна.

Още по темата
През юни миналата година Пловдивският апелативен съд потвърди за втори път присъдата, с която на подсъдимия Лазар Колев бе наложено наказание „доживотен затвор без замяна“.

Колев е осъден за това, че на 28 януари 2006 година, за да прикрие изнасилване и блудство, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост е убил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Той беше осъден да заплати на родителите на сестрите обезщетение за претъпени морални вреди общо в размер на 400 000 лв.

Пловдивският апелативен съд единствено прие, че не е налице квалифициращият признак убийството да е извършено по особено мъчителен начин.

Върховният съд обаче не е съгласен и отмени това решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 40Обикновено, когато правиш секс с жена и не използваш презерватив твое ДНК остава във влагаището й без да си я изнасилил.А, когато на някого е заплатено или по друг начин е принуден да се прави на виновен, той започва от началото да се прави на виновен и да доказва, че е. А по принцип един човек е малко трудно да изнасили и убие двама. А и да ги пренася по разни баири и да прикрива следи. Така, че замисли се дали изобщо има нещо общо. И вземи прочети малко за случая-не беше отдавна.
34
0
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 9 години
Еми сам прецени дали е виновен, неговата ДНК във влагалището на едно от момичетата. На другия ден не се е явил на работа, обадил се и казал, че напуска, освен това в деня след убийството е продал и колата си, като я е дал на половин, цена защото казал на купувача, че е на зор и му трябвали пари. Освен това накарал приятелката си да каже ако я питат, че през деня /по време на убийството/ е бил с нея. И всичко това във време, което още никой не знаеше къде са сестрите и ги издирваха.
33
0
 
6
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Тази присъда трябваше от много отдавна да приключи с до животна присъда,Толкова много години се връщаше и се връщаше това дело,Колко много експертизи и ексумация се извършваха напразно само и само Лазар Колев да утърве тази присъда и да го пуснат на вън,Там му е мястото,Много е жалко че държавата ще го хрантути до като е жив,Защо ли премахнаха Смъртната присъда,Трябваше да го види народа как да виси на въжето ,
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали това момче е виновно? Сещам се за една книга мисля, че беше от Джон Гришъм, където един адвокат започна да се бори за премахване на смъртно наказание именно заради осъждането и убиването на хора, които не са виновни и които поради някаква причина прикриват някой. Тогава и моето виждане за смъртната присъда се промени.
31
6
 
3
 
! Отговори
Star fighter!!! преди 9 години
До АнонименДо некакъв анонимник загубен!!! Истината боли и не ви изнася!!! Убийците от Бенгази са петте чудовища справедливо осъдени ТРИ ПЪТИ на смърт!!!
30
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
А БЕ ЛАЗАР ЗАЩО И КОЕ ТЕ КАРА ДА НЕ ГОВОРИШ ИЛИ ТИ Е ВСЕ ЕДНО , И ТАКА И ТАКА СИ ОБРЕЧЕН ТОВА СИ МИСЛИШ АКО КАЖЕШ , ТО Е ВИНАГИ ТАКА , НО ОЧИТЕ ТИ КАЗВАТ ДРУГО , ЧЕ НЕ ТИ СИ ПРЕСТЪПНИКА , У ТЕБ ИМА НЕЩО ЗАПЕЧАТАНО , НЕЩО ДИКТУВАНО . И ТОВА ИСКАШ ДА ГО ОТНЕСЕШ СЪС СЕБЕ СИ ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ . ИМА БОГ . РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО В КОЕТО ВЯРВАШ ЗА ТОВА И МЪЛЧИШ
29
3
 
2
 
! Отговори
haloo преди 9 години
До Анонименgovedarino kakav boiko kakvo govorish
28
5
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 9 години
До Анонимен ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ АМА ВРЕМЕННО И ТО НА ТОЗИ СВЯТ, КАТО ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ НА ОНЗИ СВЯТ ТОГАВА ТАКА ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ ЧЕ ДЪХ НЯМА ДА МУ ОСТАНЕ ОНЯ КЪДЕ Е НАЙ ВИСОКО И ГЛЕДАН НАЙ НА ДАЛЕКО НЕ ПРОЩАВА.И ЛАЗАРЧО КАТО ГЛЕДАМ ВЕЧЕ ГО Е РАЗБРАЛ ТОВА.С ИНТЕРЕС ОЧАКВАМ СЛЕДВАЩИТЕ МУ ХОДОВЕ АКО Е ПОНЕ МАЛКО РАЗУМЕН ЩЕ КАЖЕ КОИ СА ДРУГИТЕ ТО НЕ ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЯТ
27
3
 
21
 
! Отговори
Стефанов преди 9 години
Петърнейчевите могат да почерпят, те едва ли и са очаквали някой да се занимава с тях, ама все пак...
26
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При Боко главата щяха да го пуснат под гаранция.
25
4
 
32
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Хм, интересно! 28 коментара, и нито един НЕспоменава синът на петърнейчеФ и Жипката му. А в Пазарджик друго се чува. Може да е всякакъв Лазар, но невиждам как ще изнасили едната другата ще го драска с нокти и после ще ги убие и завлече на гръб до "Грамадите" защото никъде не се споменава за колата която е ползвал,аааа сетих се наел си е такси да ги занесе до там, Толкова много въпроси а отговори нЕма.
24
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Star fighter !!!Не вярвах, че има жив българин, освен Иван Костов, който да вярва, че българите са виновни за СПИН-а в Либия, но ето че имало... И какво ти дава право да го твърдиш? Да не си бил там, или не си българин?! Научили ги адвокатите? А докладите от затворите в Либия да не са ги писали българските адвокати!? Ти си срам за България и българите, бе!
23
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нечие височайше синче ще си отдъхне.
22
5
 
20
 
! Отговори
MVR PICTURES преди 9 години
Следва епизода в Поморие - "Кой занесе трупа под леглото на Атанаска?"
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малеййййййй кви пари прибра Дебелия *** от вучото за защита. Не е истина!!!!!!!!!
20
4
 
27
 
! Отговори
мак преди 9 години
Той защо мълчи, заради кого се жертва? Би трябвало със зъби и нокти да драпа да докаже невинността си, така би постъпил всеки нормален човек, ако го чака доживотна за убийство.
19
2
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
По някога дори и адвокат Марковски е безсилен! Най-после да видя един айдутин, където Марковски да не успее да го изкара невинен...доживяхме!!!
18
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един човек не може да похити 2 момичета и да ги почерни !Дори за 1 човек за похищението на друг му трябва помощник !Нещо гнило има тука...
17
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещо яко се прикри тука
16
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На цяла България е ясно че убиеца е депутат и довършителите на пъкленото дело са полицаи