"Мерцедес" и триколка размишляват: Ти ли ме бутна, или аз сам?

Още се проверява кой кого е ударил на харманлийското кръстовище
29 авг 2018 07:00,
202

Вътрешният министър Валентин Радев обяви своята убеденост, че фактите по случая с ПТП-то, в което участва бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той, цитиран от "Сега".

Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".

Още по темата

Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно. Прокуратурата също нищи ПТП-то.

Dnes.bg ви припомня, че при произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище.

Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (според оригиналния правопис на полицая – бел.ред).

Според униформения триколката ударила странично "Мерцедес"-а на бащата на президента.

Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

Само преди два дни пострадалият Стефчо Тодоров обяви, че полицията се е престарала в конкретния случай.

"Не знаех кой е в колата. Попитах шофьора защо не е спазил пътния знак, а той ми отовори, че просто не ме е видял", разказа инвалидът. Допълни, че не се е движил бързо с електрическата триколка.

"Когато минавам по кръговото, съм много внимателен. Пътят там е под наклон и заради инерцията количката винаги засилва, затова винаги ползвам спирачката", обясни той.

Минути след инцидента той се обадил на тел. 112, поискал да изпратят линейка, защото не можел да прецени какво е състоянието му след удара. Пристигнали полицаи и медицински екип.

Стефчо бил отведен с линейка в болницата, където му направили рентгенова снимка на ударената ръка. Станало ясно, че тя не е счупена. След прегледа се прибрал у дома. Тогава получил телефонно обаждане от съпругата на Георги Радев. Тя го разпитала как е и има ли счупвания.

"Казах ѝ да е спокойна, че се чувствам добре. После ме извикаха в полицията. Седяхме с Георги Радев един до друг", разказа мъжът.

В полицията му бил връчен акт, а той поискал да му го прочетат, защото бил написан нечетливо.

"Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава се подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша", обясни той. Тодоров не е обжалвал акта.

Категоричен е, че не желае да се занимава със съдилища.

"Дори и да го осъдя, какво ще спечеля? Ще взема 1000 или 2000 лв. Как ще ги харча? И да ми ги сложат тука, няма да ги погледна. Не съм богат, но такива пари не искам", отсича мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
До Mr.STARBUCKSДа си жив и здрав и да се плацикаш на воля в...океана(все пак фнимавай за...акули).Аз пък съм в Бели Искър и сега се стягам да тръгна по екопътеката на хладина и горски въздух до към...обед.Гордея се с теб,че представляваш българската нация зад...океана;не си забравил...българския,и не пишеш с...акцент,което е положително.
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам коя мафия убива но ГЕРБЕРСКАТА МАФИЯ наистина убива.Заради некадърноста на ГЕРБ загинаха 17 човека, при инцидента с триколката няма жертви.Бащата на Радев е виновен за това безобидно ПТП и ще си понесе наказанието.А за загиналите хора кой ще поеме отговорност?
66
2
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Някой ще обясни ли, тези инвалидни самоходни приспособления, с какъв статут на превозно средство се ползват, какви документи за правоуправление имат водачите им, застраховки, какви технически прегледи минават?...След като се движат по уличното платно между колите и са пълноправни участници в движението, то трябва да пълноправни и във всяко друго отношение, във връзка с безопасността и отговорността на водачите им спрямо останалите!В противен случай, мястото им е на велоалеите а не между колите!
65
5
 
10
 
! Отговори
saki преди 5 години
Внимавайте, когато комунисти участват в ПТП.За да си прикрият следите ,са готови да убиват всички наред по веригата , като случая Белнейски.
64
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А мишката Борисов се скрил ако бяхме нормална държава щеше да има осъдени министри и министър председател.
63
8
 
9
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
Не може да се оправдава че не видял триколката защото е малка, че един скутер е още по малък. Утре някой ще блъсне скутер и също ще се оправдае
62
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взета ли е алкохолна проба от водача на автомобила, която в такива случай е задължителна??? За един Решетников питам.
61
3
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До Гошо...ТъпотоГошо,Good Morning.В централните щати не съм ходил отдавна.Аз живея на брега на Atlantic Ocean.Все още се възползвам от хубавото време за плаж.За разлика от българското черноморие,където както гледам, за всичко на плажната ижица се плаща,аз имам на разположение 16 мили free beach.
60
0
 
4
 
! Отговори
адвокат Рушветов преди 5 години
До Анонимен 76Право има само и единствено този кокто има пари!
59
2
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Има инцидент - има виновен.НО НЕ Е МАЛОВАЖНО, КОЙ Е МАНИПУЛИРАЛ МВР-то.Това е сериозното в случая - прикриване и манипулиране.
58
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте как бащата на президента гази инвалиди, не гледайте как цялата държава се тресе от скандали и корупция! Това е показателен материал на тема "как да отклоним вниманието от истинските проблеми". Щом ще си говорим за безразсъдно шофиране - до къде стигна разследването срещу транспортния министър който уби синът си?
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се раздухва факта, че някой ударил друг, а сервилността на контролиращите органи, готови да замажат и променят истината в полза на властимащите. А уж пред закона всички сме равни, но явно има и по-равни от други...
56
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам политически пристрастия, но ме учудва настървението,С което се раздухва това леко ПТП,та си задавам въпрос : защо Пияният министър,убил детето си/пази Боже/ОЩЕ Е НА ПОСТ,; Защо се отклонява вниманието на хората с тази простотия,когато Би трябвало да се Разследва Кой и Колко печели от строенето на пътища с мижаво подобие на асфалт,който пропада след няколко месеца?!Живея в чужбина и съм виждала какъв асфалт и с каква дебелина полагат! В България е пародия..,но режим лентички и се пъчим..
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният пример, как обикновените граждани го отнасят заради корумпираната българска действителност! Ето за това младите българи се изнасяме от тая държава, След няколко десетилетия, когато в БГ останат само ромите, ще разкажат играта на тая прокажена система, да видим тогава кой кого ще краде и кой кого ще прецаква :)
54
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
До Mr.STARBUCKSДобър вечер,в Кривунделово е изгряло едно...ясно слънце и пеят...чучулиги,не ми се коментират...глупости.Как е над прерията,сигурно е...тъмно и кукумявките ловят...мишки.
53
4
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
От последния фиксиран кадър се вижда, че -Георги Радев е изцяло виновен, не е осигурил предимство, което тези преди него правят.Дали този с триколката го е ударил - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ за вината на Радев.Светлината от слънцето е изцяло ол ляво на водача и т.н....(при видеонаблюдение не се записват всички кадри, защото ...)
52
0
 
6
 
! Отговори
Хасен от маалата преди 5 години
до шопонедей тай ва бате и аз ли да вадя книжка за мойто кон и каруца..ти и ГО ши искаш за коня.Ако искаш ела си ги извади от на коню жабката!
51
2
 
13
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Тази теме вече не е актуална за коментиране.Видеото показва ,кой крив кой прав.От тук нататък, виновният да си понесе наказанието по закон,а най важното е ,ръководството на РПУ то , не оставка а дисциплинарно уволнение.А Стефчо,за една седмица са му промили мозъка...........
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако шофьора не беше баща на президента,дали пострадалия нямаше да има претенции?
49
15
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Една бутната триколка по-важна ли е от 17 убити от ГЕРБ българи ?За осакатените край Своге, за тези, които тепърва ще умрат и за съсипаните човешки съдби да не говорим ...