Пържолки, чушлета, орехчета… Затворник си ги иска или иска 46 бона!?

Килърът Бисер Манолов съди държавата за неполучени колети
21 сеп 2018 09:15,
78
Пържолки, чушлета, орехчета… Затворник си ги иска или иска 46 бона!?
Бисер Манолов в съда. Снимка: Монитор

Небезизвестният затворник Бисер Манолов, изтърпяващ доживотно наказание без право на замяна, поиска 46 хил. лв. обезщетение от ГД "Изпълнение на наказанията" заради неполучени хранителни пратки.

В исковата си молба пред Административния съд в Кюстендил Манолов е посочил, че в продължение на близо 2 години не е получавал от близките си така любимите му печени чушки, белени орехи, кашкавал, пържоли и пържен черен дроб.

В резултат на това е изпадал в психически и физически дискомфорт, като се чувствал безсилен и потиснат.

Още по темата

Според магистратите лишените от свобода по време на свиждане могат да получават храни и предмети, които имат право да ползват и държат при себе си.

Списъкът на тези храни и вещи е определен със заповед на министъра на правосъдието.

В разпоредба пък е въведена забрана по време на свиждането да се предават и приемат каквито и да е предмети между лишените от свобода и посетителите им.

В крайна сметка Административния съд в Кюстендил отхвърли иска на Манолов като неоснователен, като отделно от това затворникът ще трябва да плати и 100 лв. съдебни разноски по делото, пише "Монитор".

Бисер Манолов попадна в затвора, след като на 14 май 1994 година разстреля сарафката Виолета Георгиева в центъра Кюстендил, при обир на 2 млн. лева.

Той получи първоначално смъртна присъда, която бе заменена в доживотен затвор без право на замяна след падане на мораториума през 1998 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Физиономията му е нагла на този. Да му вкарат в килията двама *** да му разцепят задницата.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40Аз това имах предвид.Че накрая излежани имат толкова.
40
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И малко *** да му докарат, че човека физически доскомфорт усеща.
39
0
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Фитнес има за очите другите мият и чистят фитнеса --- преди години всеки спорт който може да ти помогне за бягство беше забранен ,а тези доживотниците са в пълна изолация.някой път са по двама ,ама не знам как го допускат ,по правилник ли е ? Когато доживотните правя каре другите са прибрани има и др. ограничения .
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3-4 години за предумишлено не съм чул, да и дават толкова, но им дават по 12. Обаче видиш ли, нашия човек работи, смъква е му ги с 1/3. Станах на 8. След 3години, човека имал добро поведение, имал при хич е ски проблеми, дайа д а у редужюцираме присъдата на половина. Ааа, той бил 2 месеца в ареста... И тях ще приспаднем. След 40 месеца, вместо първоначалните 144, човекУ си излиза и е чист пред закона.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво бил ял той трепе наред а аз да му мисля за дебелото чувствително черво.Дреме ми а за чушки да внимава да не седне на някоя.Тоя хрантутник не стига че е убиец ами с нашите данъци му плащаме да яде без пари това само в тая държава клозет може да става.
36
1
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
Не ги сравнявам казвам ,че теоретично е възможно ... а какво правиха психолозите на МВР,тои си е минал цедката и има един момент ,че нагоре няма спиране...
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Норвегия и Швеция се чувстват виновни защото това са народи със съвсем друга психология и ниво на социална еволюция.Те не са продукт на Балканите който в плана на агресията и простотията се конкурират с близкия изток и западна Африка.Ама тоя клоун ме разби искал чушки орехи в тоя затвор как не се намери един да ми даде една чулшка с *** ореха и да почне да подава оплаквания за дискриминация на хомосексуален.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32 Ем за два миличка на оня години.. Бая си беше, да ти кажа.
33
0
 
4
 
! Отговори
кука преди 5 години
До до 27В интерес на истината познавам лично и Бисер и Младен. Бисер е несравнимо по-интелигентен, но има проблема, че е психопат, докато Младен е организиран, дисциплиниран и с изключително високо ниво на волеви задръжки
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не разбирам текущите затвори. Влиза да "търпи" наказание, а получава фитнес, 3 пъти дневно храна, стая, претенции и средно на месец сигурно разхода на държавата е над 1000лв на човекВ същото време майките и бащите ви , пенсионери взимат 300лв.Затворените трябва да работят в полза на държавата и да заработват престоят си.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До К.Л.Стана ми интересно - ти кой утрепа, че трябваше да лежиш в Пирогов и да се оплакваш от храната там?И ако ще изместваме темата - и аз не съм доволен от училищния стол в училището, където учи детето ми. Това какво общо има с убийство и доживотна присъда?
30
2
 
15
 
! Отговори
Бай Асан преди 5 години
За къв избор на храна, за кви права ми говорите? Той като куче гръмнал жената вие за права ми говорите!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Швеция и Норвегия - със сигурност. Там културата им ги кара да се чувстват виновни.В България изобщо не съм сигурен - тук могат да те убият и пак да не изпитват грам угризения като тоя от снимката. Че и да са недоволни от условията в затвора.
28
2
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
При което стигам до извода ,че ако не го бяха хванали можеше да ни е --айде да не е главен секретар ,ама нещо подобно ?
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам - каква ни е ползата от такива като него, дето само искат, а нищо не дават? Че и ги храним! Че и съдят държавата, защото НЕ МОЖЕЛИ ДА СИ ЯДАТ ЛЮБИМИЯТ ПЪРЖЕН ДРОБ!!!!А разстреляната сарафка кой ще я върне?
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смъртно наказания не трябва да има ,защото грешките може и да са на един милион една ,но ги има ! Това са принципни положения. А и самото лишаване от свобода не трябва да води до смърт...
25
2
 
12
 
! Отговори
до Бай Иван преди 5 години
Бисер е възпитаник на ковачницата на кадри, гордоста на БКП - СМУ "Ф.Е.Дзержински". След завършване на училището постъпва на работа в РПУ-Кюстендил и образува ОПГ с още няколко свои колеги от СМУ. Това за което е осъден е само едно от множествето престъпления, които е извършил. Генезиса на сегашната престъпност е в онези 45 години мракобесие и тотална беззаконност.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама как така "падане" на мораториума? Той мораториумът срещу смъртното наказание е "вдигнат" и си е в сила!
23
11
 
4
 
! Отговори
К.Л. преди 5 години
Нормално да недоволства. Как ще му отнемат избора с какво да се храни?В Пирогов като бях 10 дни рядко нещо вкусно. Носеха ми бадеми, лешници, супи, салати, таратор; иначе не се издържа на буломачите. И количеството е като за 45кг жена. Предполагам затворническата храна е в същия стил.