След Банев – прокуратурата обвини и Прокопиев за пране на пари!

Разследва се продажбата на акциите от капитала на "Каолин"
Обновена: 26 окт 2018 21:48 | 26 окт 2018 15:30, Анисия Иванова
191
След Банев – прокуратурата обвини и Прокопиев за пране на пари!
Архив: Булфото

Софийска градска прокуратура обвини Иво Прокопиев за пране на пари.

Прокуратурата провежда разследване за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с "Каолин" АД, Сеново.

В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне, съобщиха от обвинението.

На 23 април тази година е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ заедно с материали от извършена проверка от Комисията.

Още по темата

В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване и за престъпление по чл. 253 НК - пране на пари, касаещо продажбата на придобити от "Алфа Финанс Холдинг" АД акции от капитала на "Каолин" АД, представляващи 100% от капитала на "РМД  Каолин 98" АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в Кьолн, Германия дружество "Кварцверке ГмбХ".

Въз основа на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД.

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД - Константин Ненов и Иван Ненков.

Обвиняемите Прокопиев, Ненов и Ненков са с мерки за неотклонение: "Подписка".
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
4
 
! Отговори
?!?!?! преди 5 години
Прокопиев не е ли масон?
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забелязвате ли, как все в чужбина ги арестуват и обвинението е "пране на пари". Този термин се ползва предимно в европейската юрисдикция. Търсеният ПР ефект е предимно в Европа, за да замажат очите на бюрократите за Шенген и еврозоната.
95
0
 
11
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Що БЕЕЕЕЕ?Банев да не би да е осъден?П.П.Или иначе казано: Ще го преместят в другия крачол.
94
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще последва Импексова?
93
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е АЛА-БАЛА....Така Щото сега,в началото на ноември има заседание на Европейската комисия, която ще заседава по теми свързани с подготовката на България и Румъния за кандидатстване в системата Шенген и наште политически фигури решиха че трябва да покажат напредък в борбата с корупцията. ДА ама,НЕ късно е. А напредъка беше някъде там....
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази поза дето е заел на моралист от последна инстанция и защитник /не безплатно/ на западните ценности не просто дразни, а и не е вярна. Това е по- интелигентен, безспорно, тип, който обаче се домогва не по- малко брутално до това, до което се домогват и другите родни тайкуни.
91
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Списъка е дълъг!!!БобоковиЖоро СамуиловЧерепиВълциГ ГерговСашо ДончевЦветелинаР ОвчКиро ГелаБандата ДПСБандата ГРОБАбе списъка е БЕЗКРАЕееееН.
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прасчо (Монтерей) разчистват терена.А и има много активи за "усвояване" от теѝзи пишман бизнесмени.Да не говорим че прокуратура, следствие, съд са също хора та и те къща хранят...........Всички печелят само "бизнИсмИенитИ" са ГУБЕЩИ.Честито на ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!.
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трайчо Костов искаше време да докаже милионите си. Май още осигурява документи. Нова скороговорка: "Петър пари пере, по три пъти препира. Пери пари, Петре!"
88
5
 
14
 
! Отговори
Хихихи... преди 5 години
Искат да отклонят вниманието за Валери с тези акцийки...ама....ония дето каза валерчо че хленчат са си там,и ще стпят до като не му ритнат табуретката.
87
3
 
26
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Поредната пушилка за замазване очите на простолюдието , с поне двойна цел ...
86
1
 
10
 
! Отговори
До 75 преди 5 години
Няма такваз точка в закона ,но има друга точка в закона -цени доста над пазарните и интереси .... .Винаги ще се намери ха Прокопиев ,стига да "копаят" и да не спират ,а то 3 милиона които от получава от САЩ за да е маша срещу пропагандата към Русия и стопиране българските интереси в угода на американците ,то само затова заслужава наказание,заедно с дружката си Роската Плевнелиев.Прокопиев дава на Дянков апартамента си под наем за сумата XXXXX лева в месец .... .
85
1
 
5
 
! Отговори
Хахаха... преди 5 години
Ами сетняяяя....????
84
7
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Удри, Цацааааааа.......!
83
2
 
13
 
! Отговори
Хахаха... преди 5 години
Герб гледат да рекетират още някой защото виждат на къде духа ветъра...ами сетне?????
82
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не беше ли гей-двойка с Росица Плевнелиева ?
81
5
 
7
 
! Отговори
Прокопенко преди 5 години
До ДО 83сещам се за братя Бобокови които направиха Приста ойл, Монбат и тнбаща им е някакъв комунистическия шеф на Русенски окръг навреметотака че по-полека че Прокопа и единствен и неповторимРатола също са добър примерБиоветтова се сещам на първо четенепримери в България има много но Прокопа използваше медиите си да се рекламира и да взема пари за да бъде използван за бухалка затова е нормално и сега да си го получим/у друго на сайта на Дневник няма дума по темата
80
1
 
7
 
! Отговори
? преди 5 години
Да не вече хванал самолета за Сингапур както преди когто стана напечено .... .
79
6
 
4
 
! Отговори
До 87 преди 5 години
До АнонименИ да те крадат руски олигарси в БГ...да те обиждат постоянно, да строят пътища с твоите пари, на двойни цени...да няма правосъдие...полиция...да те бият и ограбват ***...Нали...по-добре си така, отколкото да си с "джендърите"/Я, да видим...сигурно караш кола произведена от ***, телефон произведен от ***...техника...ходиш на екскурзии там...но...си против тях.Абе, ти нещо можеш ли да направиш, което е по-добре от това, което произвеждат "джендърите"?? Каскет!!
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как ще разпродаде каолин.. това беше най-голямата дойна крава на соца.. нито една мина не е разпродадена, само заводите