Пачки с пари, подгизнал бележник… Какво крие мъртвият шеф на КАТ?

Специалисти се опитват да разчетат листата и да разкрият мистериозната смърт
17 дек 2018 07:00,
69
Пачки с пари, подгизнал бележник… Какво крие мъртвият шеф на КАТ?
Снимка: "Монитор"

Експерти сушат самоделно направен от картонени листове бележник, намерен край пачките с банкноти и кобура с револвера на мъртвия началник на КАТ-Казанлък Тодор Николов.

Страниците на бележника били доста увредени от престоя в утайника, където се предполага, че полицейският шеф го е захвърлил, преди да се самоубие.

Тепърва специалистите щели да кажат дали листата са годни за допълнителна информация, пише "Монитор".

Още по темата

Всичко това е дало основания на наблюдаващия прокурор да образува досъдебното производство срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство.

При първия оглед в личния автомобил "Мерцедес" на Николов и в дома му не са открити два от трите му мобилни телефона, за които се знаело, че ползва в ежедневието си.

Това наложило повторен оглед в събота, при който се проверявали няколкото вили и пчелин по пътя, който катаджията е изминал, преди да сложи край на живота си с изстрел в дясното слепоочие със служебния си "Макаров".

Трупът му беше открит при обход на полицейски патрул в близост до язовир Копринка към 13:30 часа в петък.

Аутопсията установила, че смъртта на 44-годишния мъж е настъпила малко преди полунощ в сряда, когато вече е бил обявен за общодържавно издирване, по молба на сестра му Мирослава.

По думите й за последно с Тодор по телефона разговарял съпругът й, на когото направило впечатление, че катаджията е забравил ключовете си на входната врата на къщата в Бузовград, където живеели заедно. Николов помолил да ги приберат и затворил защото имал… работа.

Жителите на Бузовград са изненадани от това. По думите им мъжът бил изключително стриктен и нямало как да остави общият дом отворен. Повод за различни догадки е и липсата на двата мобилни телефона, от които се предполага, че може да бъде извадена ценна информация за контактите на полицая.

Тялото на Николов е било намерено заключено в купето на автомобила, бил е със служебната униформа. Пистолетът, с който се е гръмнал в слепоочието, е бил в дясната му ръка.

Все още не били изброени и всички банкноти от петте пачки, захвърлени в утайника край канала, но сумата едва ли надхвърляла 10 000 лв.

Очаквали се експертните заключения от взетите натривки от дланите на мъртвия за наличие на барутни частици по тях.

Директорът на ОДМВР-Стара Загора Георги Хаджиев категорично отрече да са постъпвали сигнали за някакви корупционни действия в КАТ-Казанлък.

Вчера стотици мъже и жени, близки, колеги и познати изпратиха в последния му път Тодор Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
7
 
! Отговори
Nik преди 5 години
"Повод за различни догадки е и липсата на двата мобилни телефона, от които се предполага, че може да бъде извадена ценна информация за контактите на полицая." Все едно операторът не може да предостави тази информация?!
55
1
 
1
 
! Отговори
300 преди 5 години
Някъде пишеше, че е в системата от 13-14 години. Какво е работил преди това?
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно,хем тялото намерено в заключеното купе на автомобила,хем саморъчния тефтер намерен намокрен в утайника от койт бил изваден между пачките банкноти и кобура на пистолета и пистолета му с който се самоубил е бил в дясната му ръка също в заключеното купе на автомобила,койт пък бил спрял след преминаване покрай толкова вили и пчелини в зимно време около утайника,където бил открит с тялото в купето заключен,но тефтера със записи мокър,а пачките пари с кобура сякаш не и хвърлени преди от колата
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката някакъв Мутраген ли е ?
52
3
 
8
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До аз и той и те И в съдебната система, ама няма кой да ги направи тези чистки. Просто няма, всички са от едно котило.
51
3
 
11
 
! Отговори
Пародия преди 5 години
Мъ ка шъ има корупцио, човека брал пачки у растите и рекетирал па се и гръмнал щото се чудил с малко акъл как да разпределя пачките. И данните за рекета от тефтерчето вече са самозаличили да не изгори някой по-нагоре.
50
4
 
34
 
! Отговори
аз и той и те преди 5 години
Народа иска спешни действия срещу тази банда наричаща се полиция,трябват чистки в полицията хората нямат доверие в полицията и не искат да плащат на бандити и търтеи.
49
2
 
37
 
! Отговори
до кога преди 5 години
Нали се досещате че истината никога няма да излезе на яве,всички знаят само МВР не че корупцията и хаоса в полицията е чудовищна няма контрол,няма дисциплина повечето полицай отиват на работа за да приберат подкупи а не да помагат на хората и това го вижда ме всеки ден,но никой не взима мерки и това не може да се търпи вече.
48
1
 
37
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Трябва да изпратят тука криминалисти от Фбр и от скотланд ярд да са учат от нашите величия в разаледването, как са разчита написаното в намокрено тефтерче и как протича процеса по сушенето хахаха. *** тия хептен за балъци ни зеха
47
4
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Дали не е поредната жертва на някогашният Главен секретар на МВР ???
46
5
 
26
 
! Отговори
РоднатаПолюция преди 5 години
Е поне са му оставили 10 000 за погребение.
45
10
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО НА БОГА , ЧЕ НИ Е ОТЪРВАЛ ОТ ТОВА СЪЗДАНИЕ !А БОРИСОВ, А БОЖКОВ А ОЧИТЕ КОГА??????????????????????????????????
44
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 51И ПО-ДОБРЕ, ЧЕ ТОВА НЕЩО Е ПОКОЙНИК !ЗАЩИТНИКА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА ЧОВЕЩИНА, ДАНО БОГ ТЕ НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО СЛУГА НА ДЯВОЛА!
43
6
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ОЩЕ ЕДИН ТАКЪВ ШЕВ В КАТ И НАПЪЛНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕМАЗВАНЕТО НА ОНЯ КАТАДЖИЯ СЪС СЧУПЕНИТЕ РЕБРА!!!ОТВРАТ!
42
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНЧовека е покойник бе мършояд -нямате ли поне малко срам и уважение или нищо човешко не е останало в скотските ви душички ????
41
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНА твоето лица какво е бе -на спаружен ,несретник ,безработна мижитурка киснеща по форуми и избиваща комплекси заради собствената си некадърност и незначителност!
40
4
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДОВЕРИЕТО МИ НА КАТ, СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА Е ТОЧНО 0% ТОВА СА СЪЗДАНИЯ КОИТО НЕ ПОВДИГАТ ОБВИНЕНИЯ САМО ЗА ДА СИ СПЕСТЯТ РАБОТА И ГО ПРАВЯТ СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО И УМИШЛЕНО!
39
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** в целия му блясък лъснал от постовете пълни със злоба и неописуема простотия . Тази държава ,ако върви към дъното и то е заради оскотяването на хората в нея !!!!
38
7
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МНОГО ДОБРЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ СНИМКА НА НЕКРОЛОГА ДА ГО ВИДИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛИЦЕТО НА КАТ!
37
2
 
34
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Това самоубийство идва малко след лъсналата далавера с оръжията от завод Арсенал в Казанлък. Може пък и шефа на КАТ да има пръст и да не са му издържали нервите от притеснение и угризения