Убиецът от хотел "Рила": Златена бе демон, радвам се, че я убих!

Димитър Ръжев страда от параноидна шизофрения
19 дек 2018 17:00,
102
Убиецът от хотел "Рила": Златена бе демон, радвам се, че я убих!
Снимка: Булфото

Радвам се, че я убих. Това каза без капка угризение 37-годишният Димитър Ръжев, който в понеделник сутринта уби в хотелска стая 24-годишната Златена Стоянова.

Мъжът бе доведен в Софийския градски съд с белезници и пранги на краката, за да се реши дали да бъде изпратен за 1 месец в психиатрията към затвора в Ловеч, тъй като има данни, че страда от параноидна шизофрения.

Още по темата

След безцеремонното признание в съда, Ръжев обясни на журналистите, че Златена била демонът, който подал "ябълката на жена му, а тя от своя страна на него".

Пак от обясненията му пред медиите стана ясно, че не момичето, с което са се познавали от няколко месеца, е причина съпругата му да го напусне.

"Остави ме, защото, след като се родиха децата, заобичах повече тях и исках да спя при тях, а не с нея", добави той.

Попитан - вярно ли е, че упражнявал домашно насилие над съпругата си, Ръжев каза: "Не, само съм я удрял няколко пъти".

Той отговаряше на журналистическите въпроси бавно и спокойно, без капка угризение, като дори хвърли вината върху Златена с твърдение, че й бил плащал за любовта.

Двамата се познавали от няколко месеца и освен в Пловдив и в София, били ходили заедно и в Стара Загора, пише "24 часа".

По делото бе изслушано и заключение на вещи лица, които допуснаха, че той може и да симулира своето заболяване. Самият обвиняем обясни на съда, че неведнъж е приемал заедно алкохол, наркотици и лекарства срещу шизофренията.

От две години сам си ги пиел, без да се консултира с лекар, но без тях се чувствал по-добре. Последното хапче пил ден, преди да дойде в София. В същото време на своето пребиваване в хотела пил съвсем малко уиски.

Момичето е починало от задушаване, но след това й е причинена черепно-мозъчна травма с бутилка от уиски, а на финала на зверското престъпление е била прободена в окото с вилица.

Съдът реши да го изпрати в психиатрията в Ловеч, където да му се направят изследвания. Според вещите лица не всяко психиатрично заболяване води до невменяемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 67 Познавам човек с такива отклонения , не става само със сеанси,такива хора искат постоянно да имат не просто достъп,а контрол . Даже под някаква странна извратена психика им доставя удоволствие да контролират партнъора/ката си . Парите в такива хора са като оръжие и примамка в едно .Нищо не казаха дали малката женичка е шмъркала или просто му е ползвала паричките за концерти , заведения и тн ???
62
7
 
13
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
до 65: не виждам какво ги е обързвало чак толкоз безкрайно, че той да не може да се откаже на втората минута от поредната облъчена от медиите "принцеса". въпросът е бил: по сто лева на час и край, или по хиляда лева на месец за доживотна издръжка...
61
0
 
18
 
! Отговори
Аз съм преди 5 години
Това си е чиста форма психопатия, също като онзи който уби жена си и детето си. Психопатия не е заболяване, хората просто си живеят с тази си лошотия. При тях винаги друг им е виновен, не виждат своята вина и най - важния белег, нямат съвест. Винаги център на внимание в компании , но нямат истински приятелства, ще изглеждат най - харизматичните, ще показват какво прекрасно семейство имат, мили снимки на децата във ФБ, а във вкъщи ще пребие жена си ....
60
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 51 Само питамКакво прави една млада хубава жена на 24 г в хотелска стая с 37 годишен наркоман, шизофреник, алкохолик, разведен насилник ?____________________________________________________________________________ Какво мислиш ? Харчи му парите срещу вход към катеричовата хралупа! После разправайте че тази е жертва. Сама си е изкопала гроба .Да беше тръгнала с някое добро момче щеше да е жива .
59
0
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
Жилетките са като нашите млади и умни. Имат финансови мотиви. Един вожд от миналото говореше за митинговата демокрация и не ние сме измислили правилата й.
58
2
 
17
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
в т.нар. "демокрация" съдебната система изобщо не е четвъртата власт! в т.нар. "демокрация" съдебната система е една добре развита индустрия. бих казал: една добре развита индустрия от индустриите на "филантропите", като четвърта власт.
57
0
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
В случая не е така, но хипотетично, човек може да си признае, защото има угризения. Може да има и други мотиви. Виждаш колкото кон с капаци.
56
0
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
Ако не се сетиш сам, разходи се в студентски град, за да ти стане ясно.
55
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен58има хас да не знаеш ;)
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото знам лекарствата за шизофрения са под много строг контрол. И се пият на цикличен принцип. Т.е. строго на еди колко си часа и без никакво прекъсване. Под наблюдение на психиатър. Никоя аптека няма да си губи лиценза заради тоя да му ги продава без рецепта. Че е перко - да. Ама лъже. Съседката ми е *** и знам. Иска да отърве панделата и да мине метър като симулира.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и пълно куку да е ,пак трябва да си понесе последствията,очаквам до края на живота си да е или в усмирителна риза или в нощница на райета
52
1
 
11
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
българският съд е зает със своето участие в презачервената масонска ложа на левите троцкисти и на разпределението на "службите" там!... така че, не закачайте членовете на ложата на "филантропите" с изгарянето на "вещици" на клада. занимавайте ги с "бежанците" и гей- конвенции!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всякакви малумници пишат тука, дето не могат да си вържат обувките, не са прочели две книги, не са ходили по-далече от Костинброд...
50
1
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
по плосък номер за пледиране на невменяемост могат да измислят само къци и пресслужбата на леефски
49
0
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Посочи ми държава-членка на ЕС, в която е в сила смъртното наказание и ми припомни каква беше позицията на евроидиотите когато Турция възнамеряваше да го върне.Да, наясно съм каква е официалната позиция на ЕС относно смъртното наказание, но не те са го отменили в България.
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жени демони съществуват.Аз познавам една. Но пък никога не бих я убил и то зверски.Не го оправдавам, но провериха ли тя какво му е причинила?
47
3
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Какво прави една млада хубава жена на 24 г в хотелска стая с 37 годишен наркоман, шизофреник, алкохолик, разведен насилник ?
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквайте нови чудеса в герберистан!
45
2
 
9
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
не мога да си представя, че един екзорцист може да страда от параноидна шизофрения, най-вече, че е бил под въздействието на опиати, които действат за облекчението от "симптомите". просто е прекалил с ексорцистизъма.. българският съд е милозлив към своите от лоното на зидарите... ще бъде оправдан!Бог да се смили над жертвата. Тя не бе виновна.
44
4
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
В парламента трябва да се активизират и да променят закона за задържаните под стража. Няма болни-молни - те са престъпници и ще се съдят като такива, ако щат и на смъртно легло да са. Второ - признават си вината и присъдата става по лека - Напротив, трябва да става два пъти по тежка присъдата, той заявява директно че е извършил престъплението, признава си, което е гаранция че този човек е престъпник и има вероятност пак да го направи, щом веднъж го е правил. Затова двойно по тежка трябва да е.