Соцдепутатката Елена Йончева – клиент на Темида

Разследването срещу нея е за пране на пари от КТБ
Обновена: 22 яну 2019 16:37 | 22 яну 2019 16:37, Камелия Цветанова
203
Соцдепутатката Елена Йончева – клиент на Темида
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от БСП Елена Йончева вече е с обвинение. Тя ще отговаря пред Темида за пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

През ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета й. Тогава Йончева сама се отказа от защитата си на народен представител.

Още по темата

Разследването срещу нея се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутати от ГЕРБ.

Става дума за обвиненията на Делян Добрев срещу Йончева за присвоени пари от фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), които били прикривани в офшорна фирма.

Според прокуратурата присвоените пари са прикривани чрез офшорката "Далий Трейдинг Лимитид".

В хода на разследването е установено, че през април 2012 г. Елена Йончева, като едноличен собственик на "Авторска телевизия", решила да учреди съвместно с офшорната компания дружеството "Офроуд" ООД.

Капиталът на "Офроуд" трябвало да бъде 10 000 лева, като всеки от учредителите записва по 50 дяла, с обща номинална стойност от по 5000 лева. Йончева чрез "Авторска телевизия" се задължила да внесе 5000 лева, но офшорката трябвало да внесе 315 000 лева срещу 50-те дружествени дяла, като 310 000 лева  били за фонд "Резервен" на съвместното дружество. Отделно от това, офшорната компания трябвало до една година да направи и допълнителна вноска от 250 000 евро в "Офроуд".

За управител на "Офроуд" била избрана Елена Йончев и в това си качество тя била единствената, която можела да се разпорежда с всички сметки на фирмата.

Всички договорени суми постъпили по сметките на "Офроуд" още през юни 2012 г., като от прокуратурата поясняват, че предстоят множество действия по разследването, свързани с разпореждането с парите и спазването на данъчното законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези обвинения с "пране за пари" са цирк за пред ЕС покрай изискванията за еврозоната, от цялото шоу със сигурност няма да има един осъден или в затвора. По българското законодателство са "данъчни престъпления", но винаги се говори за "пране на пари" защото така е по европейското законодателство.
25
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разлика между гербавите и комунистите няма!Даже гербавите вече ги надминават в кражбите, манипулациите на хората и корупцията! А гербавите не са в затвора е само защото са на власт и си назначиха такива като Цацата да ги пазят! Но и тяхното време ще дойде.
24
15
 
18
 
! Отговори
мери преди 5 години
Разследването срещу нея е за пране на пари от КТБе добре че герб я източиха тази банка че да имат мотив за неудобните за тях да ги свързват с тяхните кражби
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво от това!?Колко обвинени видяхме, но да сте видели осъден от нар висши етажи на властта? Прокурорите са кукли на конци и изпълняват стриктно това което им разпорежда, властта и задкулисието, които в момента работят в пълен зговор и разбирателство.Така беше и със Станишев, Бисеров, Масларова и др. Но резултатите са едни и същи, прекратяване на обвиненията или оправдаване от съда и накрая плащаме ние обезщетения. Некъдърници и демагози това са прокуратура и управление, вече 30г. Прах в о
22
23
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Изрусената източноевропейска овчарка която душеше за дупки по границата и суробджанащина, явно е пропуснала да подуши миризмата под собствената си опашка, както и зловонието което се носи от РеМеДето на "Позитано 20" ... !!!
21
16
 
16
 
! Отговори
Off преди 5 години
Айде скоро клиент и на предварителния арест!
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кланова борба между БКП1 и БКП2. Намалява плячката за ядене и определени хора трябва да се изхвърлят от софрата.
19
11
 
31
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
А кога българската Темида ще стане клиент на Темида? Както винаги скалъпени, политически обвинения. Както "Случаят Иванчева"!
18
26
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Специалистката по огради, ще гледа оградата от вътрешната страна на централния.Потвържадава се истината, че който не е от ДС, или не краде, не става за депутат на БСП. Ленчиту е лице на БСП. Да се готви приватизаторката.
17
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 18 Кое са откраднали ли, бе шмиргел герберастки? Тиквата има лична БАНКОВА СМЕТКА ОТ 4 МИЛИАРДА ЛЕВА. ЗА СВЕДЕНИЕ БАЙ ТОШО ИМАШЕ 0 СТОТИНКИ В БАНКИ. ПОНЯЛ?
16
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След нея и Нинова
15
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кое са откраднали и съсипали, защо вие от БСП съдите за другите по себе си?
14
22
 
15
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Ели,Елиии..как можа да се изложиш така...в офшорка с Мустачо от КТБ...перяла си пари..не те е срам!!! Толкова надежди възлагах на теб..Сега как да те сложа водачка на листата за Евроизборите?? Звънна ми преди малко и Станишко...и той е потресен..добре че не е станала свалката помежду ви...Не ми подсмърчай..ами отивай в следсрвието и ЦЯЛАТА ИСТИНА на масата..Доклад по темата искам от теб на Конгреса в събота!!!
13
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро и решетъчна гражданка на Сливен
12
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Цацата и цялата тиквена хунта дето съсипаха и окрадиха всичко до което се докоснат кога ще се съдят сами?Само народен съд!Браво Йончева,че им вадиш мръсните душички с памук през гръцмуля!
11
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте Елена Йончева в Шоуто на Слави и елате пак и ми кажете, че ще я осъдят....НАПРОТИВ- тя им разката мамaта на Тиквата и сие в него предаване.
10
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази ме отвращава.
9
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 1 Лъсна по-скоро на Тиквата заддника, като тя го направи смешен и го осъди. Тиквата е бесен, че го направи за смях в шоуто на Слави преди седмица. И за магистралите, и за уж обидните думи които не изричал спрямо нея. Направи го на мармалад и сега се чуди как да я снижи... и тя вика на Слави Трифонов" Аз съм свикнала с това, но истината нямам как да я победиш и ще ги съдя до дупка"
8
31
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките "социалисти" - фирмаджии. Уж депутатка, голяма журналистка, обаче пак върти схеми като всички останали в парламента.
7
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде за Сливен