"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор

Иска проверка и от антикорупционната комисия за имота
Обновена: 22 мар 2019 10:51 | 22 мар 2019 10:35,
188
"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор
Снимка: "Артекс"

Антикорупционната комисия и главният прокурор да проверят как и с какви пари правосъдният министър си е купила апартамента на ул. "Юрий Гагарин". Това е поискала самата Цецка Цачева след като гръмна скандала "Апартаментгейн", в който е замесена и тя.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.

За да изчисти напълно името си от скандала, тя е поискала проверката от главния прокурор и антикорупционната комисия, по време на която да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", отсече Цачева.

Тя се закани, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

Цачева увери, че е готова да сътрудничи напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Владислав Горанов излезе по-умен от Пъпеша и Цацка. Това с кръстника му и земетресението от 2012 година мина.
52
13
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието лаете и мучите напразно. Нищо нередно, да не говорим за незаконно, няма около тези апартаменти. Абе, я кажете, в тоя ред на мисли, вие какви цени пишете в договорите за панелките, които накупихте през последните години? Май беше нещо от рода на 100-200 ЛЕВА за квадратен метър.
51
1
 
12
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Ами като нямат нужда от политически тласък защи им продавар апартаменти на занижени цени и те нямат нужда от това .
50
4
 
15
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
И какво от това, много се съмнявам да има някакъв различен резултат от проверката, освен констатацията, че всичко е законно!Но ние гражданите можем да ги накажем. Както наказахме тази на президентските избори и както трябва да накажем самозабравилите се гербаджии на всички избори оттук нататък.
49
10
 
4
 
! Отговори
5 преди 5 години
До ГашоГолеми *** сте ей. Айде стига броихте чуждите пари. Много грозно. Твоите някой гледа ли ги. Все към чуждото ви влече, и сеири да има.
48
2
 
18
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Има ли смисъл от тези проверки като на всички, ама абсолютно на всички нормални хора е предварително ясен какъв ще е резултатът. Прах в очите само.
47
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е цената на апартамента на Цецка да е по-ниска, защото го е платила още, когато строежът е бил един гьол.
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се впечатлихме! Сякаш няма да замаскират положението...
45
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей,вие от "Артекс",може ли едно евтино апартаментче от 300 квадрата и за мен?Плащам на зелено.А после с кредит.А кредита ще покривам с откраднатите от простолюдието пари.
44
17
 
6
 
! Отговори
Dido преди 5 години
Интересно е,че цените на горивата са на нива каквито бяха при последните протести,но сега протести няма!Или народа вече е по богат и това не го бърка или червените *** които тогава облъчваха с призиви за протести от всякъде където е възможно, сега са заети да лъчат за апартаментите!На края ще излезе,че нещата не са толкова черни колкото гърмят БСП,но за момента се лансира само тяхната част от истината....
43
1
 
29
 
! Отговори
ЗЛОУПОТРЕБА преди 5 години
със служебно положение, ПОДКУП на длъжностни лица, приемане на закони в угода на 1 фирма. Най-малко това ще изплува при Истинско разследване, а не дали могат да се изповядат 2 сделки с един имот в един ден - Случая на ЦВЪКО, където са замесени НОТАРИУС и Агенцията по Вписванията. А това с ДОПЛАЩАНЕТО на ЦЕЦА МАЙКАТА и сестра , дето НИКЪДЕ не е отразено е дреболия
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандал между Бенатова и Цветанов за апартаментите муГледайте в тубата.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тя се уповава на 91 псаломи се надява на Всевишния да я спаси..
40
2
 
21
 
! Отговори
Roslio преди 5 години
Ама тъпички са си тези и това си е. Можеше много по интелигентно да ги направят тези работи. Виж другаря Костов,Софиянски, Доган - някой да им дири нещо? А партийните другари Пръмова и т.н. Всички са от едно котило и се печат на един и същ огън. Скоро ще разберат , че и това е било безсмислено.
39
11
 
3
 
! Отговори
Брутал Дилдо дот ком преди 5 години
До Анонимен Да, всеки бг плъх си слага главата в торбата заради хиляда лева спестени от местен данък. После обаче квичите, че улицата е зле, общинарите са неграмотни и т.н. Не е нормално да ощетявате държавата и да искате промяна на статуквото.
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eдинственият апартамент в тая сграда, който би бил оправдан за тази ниска цена е този на Рашидов. Само в един случай - ако лично е издълбал всички йероглифи по сградата, както отвън, така и отвътре. Тогава сделката е ок. Да му е честито.
37
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете проверка на Артекс, която да установи какви суми на квадратен метър се искат от простосмъртните
36
2
 
32
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Проблемът е че леля Цеца няма как да има спестени толкова кинти, тя взема 3500 заплата, един обяд и вечеря на ден са и 100 лв в тузарските ресторанти. Прическата и на ден струва 50 лв. От къде лелята ще изкара 300000 лв. Хайде Веждичката е милионер от склуптури, само той има от преди власта
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам и на мен да ми продадат апартамент кв. Изток на цените на Цецка и Цецко.
34
0
 
28
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Името и е толкова лекьосано,че вече с нищо не може да се изчисти.