"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор

Иска проверка и от антикорупционната комисия за имота
Обновена: 22 мар 2019 10:51 | 22 мар 2019 10:35,
188
"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор
Снимка: "Артекс"

Антикорупционната комисия и главният прокурор да проверят как и с какви пари правосъдният министър си е купила апартамента на ул. "Юрий Гагарин". Това е поискала самата Цецка Цачева след като гръмна скандала "Апартаментгейн", в който е замесена и тя.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.

За да изчисти напълно името си от скандала, тя е поискала проверката от главния прокурор и антикорупционната комисия, по време на която да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", отсече Цачева.

Тя се закани, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

Цачева увери, че е готова да сътрудничи напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
29
 
! Отговори
До Номер 12 преди 5 години
Артекс на ниво чертеж започват офертите от 1600 евро на квадрат. В Дружба комплекса започнаха да го продават още преди да са взели разрешение за строеж за 1200 евра и това е евтино за тях.
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе на Главния апартаментчик това ли са му основните занимания там?Да си разпределя апартаменти и да бяга през ден до Щатите?Тоз *** само с това ли се занимав
31
2
 
15
 
! Отговори
Герб музика преди 5 години
Искамммм да купя апартамент на Цецкоооо и на Цецкааа. Искам от мене Бойко по-голям да няма, да нямааа.
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви ли писна да ви управляват тези едри земевладелци, като в средновековието? Елате в 21-ви век, най-сетне, феодализма отдавна го няма. Ало, крепостните селяни, на вас говоря. Махнете тези бостански аристократи.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне хората видяха колко излиза квадрата ново строителство в София, и на колко ни го продават строителите. Продължавайте да пълните гушата и на Артекс, и на банки, за да си взимат бонусчета, дето са ви набутали ипотеката, и на брокери, дето надуват цените на жилищата, давайте, хранете, имотната, строителната, и банкови мафии!!!
28
1
 
35
 
! Отговори
ДУПКАТА преди 5 години
в която падна ГЕРБ е много по-голяма от тази, дето си харесала ЦЕЦКА докато се разкождала в квартала, в който живеела цял живот / нищо, че е от плевенските села/
27
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Какъв точно е проблема? Жената иска да си изчисти името от слуховете.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецке,сама ли се даде или Бойко те "помоли"?
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бившият заместник министър на правосъдието Валери Тарандов коментира: Ако някой ви каже, че може с нотариален акт на "фаза дупка" да прехвърлите собствеността не върху право на строеж, а върху обособен имот - апартамент, да знаете че нещо не е наред.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много важно.Нали тази комисия я управлява Брокера.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УжсссКой говори за затвор бе клоун ти прочете ли статията изобщо за какво става дума?
22
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това е министър на правосъдието!!!!!!!!!!! ГЕРБ, къде ви е новият морал???
21
1
 
14
 
! Отговори
а в дюшеци преди 5 години
А касети в банки и трезори как се доказват? А в буркани? Май никак? А "груб строеж" при АРТЕКС не е на ниски цени - на доста по-високи е, със сигурност другите продадени апартаменти не са на нещо по-различно, че да са на четворно по-високи цени?!
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са намазали апартаменти ,тук в Красно село има конституционен съдия от Стара Загора Артекс са му подарили апартамент един Господ знае каква работа им е свършил и тях ги проверете тия важни 11 човека,тиквата да не се прави на ощипан.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една от лъжите й обаче издаде тотална правна неграмотност и още веднъж затвърди впечатлението, че е срам тя да бъде министър на ... правосъдието и че няма как да има диплома от Юридическия факултет на СУ, защото изказаното от нея последващо дописване на нотариален акт, за което говори по казуса, е пълен абсурд.
18
0
 
32
 
! Отговори
Имотен балон част 2 преди 5 години
Нека всички граждани, купувачи на имоти, видят, как ги лъжат и строителни фирми, и брокери, и банки. Артекс Инженеринг, им шитка квадрата на над 3000 евро, а го продава на депутати за по 500-600 евра. Самата Мирянова сподели как себестойността на ново строителство и то в кв. Изток излиза 500 евро на км2?? Как се чувстват всички граждани купувачи в момента??
17
1
 
27
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Линч,линч.. дайте я на улицта .Госпожа нестанала президентна РБ, подай те оставка и се приберете в Плевен
16
0
 
27
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Абе толкова ли е трудно за пореден път питам да се направи данъчна и финансова ревизия на АРТЕКС и да се провери какво са продавали при нотариус а какви пари са влизали по техните сметки... вкл. и на свързани с тях фирми... и ще лъсне данъчна оцента при нотариуса.... а по сметките са превеждани съвсем други суми.... Не случайно на апартаментите се купуват на данъчна, а при заем имотеката е на двойна сума.... Защото при банката е по пазарни цени.... СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ НА ***...
15
0
 
21
 
! Отговори
СЛУЧАЯ ЗЛАТАНОВ преди 5 години
Нали и той беше АНТИКОРУПЦИОНЕН орган. Да се УДАРИ - Указание ББ-ЦЦ-ФИДОСКА. Тефтерчето на Златанов - основно доказателство беше "ОТКРАДНАТО" от колата на адвоката на Златанов. А как въобще се е оказало там..... Случая приключи поради ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА....Виновни НЯМА
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куп лъжи изрече правосъдният министър Цецка Цачева пред бТВ в опит да оправдае скандалната имотна сделка, която е направила. Първо тя заяви, че харесала изкоп и така купила жилище от 198,7 кв.м в супер луксозна нова кооперация на Артекс и гараж 20,2 кв.м в престижния столичен квартал Изток за 285 704, 10 лв. на 27 юли 2018 г. Всъщност, по онова време сградата вече е почти готова.