По следите на имотите на Ангелкова и Жаблянов

КПКОНПИ ще нищи има ли престъпление
8 апр 2019 15:27,
34
По следите на имотите на Ангелкова и Жаблянов
Снимка: БулФото
Върховната касационна прокуратура възлага на КПКОНПИ да извърши проверка на сигналите за извършени престъпления от министъра туризма Николина Ангелокова и депутата от БСП Валери Жаблянов. Двамата станаха част от скандала "Апартаментгейт" в последните дни.
 
Държавното обвинение се самосезира по случая на Жаблянов от медийни публикации, а по този на Ангелкова - след сигнал от група народни представители на НФСБ, обявиха от пресцентъра на институцията. 
 
Проверката ще вклюва изискване на информация относно притежаваните от проверяваните лица недвижими имоти; историята по собственици на всеки от закупените имоти; актуално състояние на дружеството-продавач; декларирането на имотите в общинските райони; заплащането на продажната цена и дължимите данъци  и такси, както и произхода на парите за покупките.
 
Прокуратурата ще изиска и пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка и ще вземе показания, както от купувачите, така и от продавачите на имотите. Обвинението ще проверява и за предни отношения и познанства между тях, как са установили контакт, как са получили информация за обявените за продажба имоти и тяхната цена и какви са били следващите им действия.
 
Преди дни медийни публикации свързаха депутатът от БСП Валери Жаблянов с луксозна вила в столичния квартал "Симеоново", купена с кредит, който обаче не е деклариран. Николина Ангелкова пък беше замесена в скандала от бившият вицепремиер Валери Симеонов, който предупреди премиера Борисов "да си огледа министрите, юе и там има такива евтини апартаменти". Миналата седмица неговата партия НФСБ пък внесе официален сигнал в прокуратурата за проверка как са придобити имотите на министъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
От соцвреме преди 5 години
Магазинерка: Грамче по грамче - Трабантче!находчива:пич по пич - чисто нов Москвич!небрежен: То и мойта нещо шава - и купихме си Варшава!
26
1
 
10
 
! Отговори
Апартаментгейт преди 5 години
Апартаментгейт ! Евтини имоти само за управниците и спекулантите !! За хората скъпотия, кредити и роб до гроб !!!<
25
2
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Всички от Тази Комисия са Подсъдими - как ще разследват сами себе си ?Президента възложи Права на Чистачката от Комисията .
24
2
 
13
 
! Отговори
ДОКТОР преди 5 години
БЪЛГАРИ---АПАРТАМЕБТГЕИТ Е---ДИМКА ЗАД КОЯТО Е СКРИТО ЛИЦЕТО НА УПРЯВЛЯВАЩИТЕ И ЦЕЛИ ТЯХНОТО БЕТОНИРАНЕ ВЪВ ВЛАСТА АКО ТОВА Е В ДРУГА ДЪРЖАВА МИН ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ДАВА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРОКУРАТУРАТА ИЗВЪРШВА БЪРЗО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ДОХОДИ---ДАНЪЦИ И ---В ЗАТВОРА ЦАЦАРОВ ---СЪЩО ----НЕ СЕ Е САМОСЕЗИРАЛ НАВРЕМЕ
23
1
 
14
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
А КПКОНПИ кой ще ги нищи? Естествено, пак всичко при нас е цирк за сметка на данъкоплатеца.
22
0
 
19
 
! Отговори
началния капитал преди 5 години
Тези апартамени само отклоняват вниманието от големите далавери. Проверка на произхода на началния капитал навсички бизнеси основани веднага след 10ти Ноември и след това всеки нов бизнес на същите собственици и роднините им! Ето тогава може да се заговори за "борба с корупцията" ! Всичките големи капитали от тогава са КРАДЕНИ. Някой може да обяснява колкото си иска че, са му ги "дали" тези пари... това не променя факта че, парите СА КРАДЕНИ!Знаем колко ни бяха заплатите тогава. Да докажат от къде извадиха пачките за строителни, търговски и т.н. компании. Тогава ще имаме разговор за корупц
21
1
 
16
 
! Отговори
тя преди 5 години
Ако от тези разс ледвания няма резултат и пак всичко е "чисто и законно ", това не е никаква държава !
20
1
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ще протакат до евроизборите и ще излязат невинни...
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам с нетърпение да разберем повече са апартаментите на коня.Но драги зрители, както знаете се намирате в Булг аристан и нищо няма да открият или наоравят. Имитират проверка, и накрая нищо. Помнете ми думата, гарван на гарвана око не вади.Само вие простия народ обеднява повече докато върхушката вилнее и прибира с пълни шепи.Не те са виновни а всички вие че спите зимен сън, един няма пред парламента, рая!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само това ли успяха да измислят Цветановци за Жаблянов ?
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познайте, защо Жаблянов ми е толкова противен- не е от името!? Настъпана ...
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Нинова 2004г., закупува апартамент за внушителните 23 000лв. 175кв.м., на тройно занижени цени!!!СИМЕОНОВ СПИШ ЛИ!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Жаблянов и в тоталитаризма с имоти и при БКП и при ГЕРБ. На кой то си му върви върви.!!!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Шумкарите са богатите родители на днешните русофили-комунисти !---това изречение е пълно с диалектическо идейни грешни словосъчетания!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тц, тц, тц ... как може да има толкова грозни жени! ((е хубаво, има и такива, ама трябва ли да са "лице" в "пилотският екип" на територията ?
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не понасям Ангелкова - и като човек и като визия, но относно апартаментите мисля, че няма никаква вина. От това, което до момента е излязло - тя се е сдобила с имота ПРЕДИ да стане министър. Няма как да се говори за корупция в този случай!Варели си е *** по рождение и затова не можа да измисли нещо по-смислено срещу нея, а има какво, колко много има само!
11
4
 
25
 
! Отговори
Истината преди 5 години
ГЕРБ явно се опитват да отклонят вниманието към други партии, за да забравим за Цветан Цветанов и останалите от шайката му.
10
1
 
17
 
! Отговори
93505 преди 5 години
Става досадно - яднво е, че всичко по документи е законно.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шумкарите са богатите родители на днешните русофили-комунисти !Всичките живеят в квартал "Изток" и са си "купили" апартаментите "скъпо", а само ГЕРБ евтино !
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Богати родители,брейййй!