Освободиха от ареста 20-годишния хакер срещу подписка

Системата на НАП не била от критичната инфраструктура
Обновена: 18 юли 2019 19:00 | 18 юли 2019 17:22,
69
Освободиха от ареста 20-годишния хакер срещу подписка
Снимка: pixabay.com

20-годишният хакер, за когото се смята, че е пробил системата на Националната агенция по приходите и е разпространил лични данни на граждани, е освободен от ареста.

Още по темата

Софийската градска прокуратура е взела мярка за неотклонение "Подписка" спрямо него и е разпоредила незабавното му освобождаване.

Мотивите за вземане на най-леката мярка за неотклонение са събиране на допълнителни доказателства по делото, обосноваващи изменение на обвинението му в по-леко наказуемо престъпление.

Установено е, че К.Б неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на НАП, но деянието е извършено срещу информационна система, която не е част от критичната инфраструктура. Това е установено от писмо на НАП, получено днес в прокуратурата, съобщават от там.

Съобразени са данните за чистото съдебно минало на К. Б., добрите характеристични данни и младата му възраст, размерът на наказанието за престъплението по чл. 319 б ал.2 от НК /лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5000 лева/, както и задължителното прилагате на института на освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по реда на чл. 78А от НК.

Разследването по делото продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
19
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Разпродаването на България се движи с бесни темпове!Еничарите от ГЕРБ подариха летище София,за да се гушат парижките и берлински сатрапи!Плащат на краварите предварително някакви ефчета без пълен боекомплект,който после можели да закупят.За грабежа съответно се инсценират информационни заливания на народа.Прокуратура-гестапо арестува 20 програмист без доказателства!Включиха Русия,Путин..Истерията има задача да прикрива еничарите
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз виждам в пускането му дългата ръка на Бибитко. Ощ евчера той изпадна във възторг и нарече момчето магьосник. Явно е решил да го вземе на работа в компютърния отдел на ГЕРБ. Като влезе няколко пъти в сървъра на ЦИК е печалбата на изборите е гарантирана.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Боко цирка няма спиркаНа Боко цирка няма спиркаНа Боко цирка няма спирка
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак много шум за нищо
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са методите още от времето на Цв.Цв - голямо медийно шоу и накрая не се знае дали са направили нещо. Липсата на законова база в такава насока, дава възможност на прости хора да вършеят на воля. Затова и много от подобни случаи биват оправдани в международни съдилища.Нямаше нужда от цялата публичност, кой е заподозрян, при положение, че трябва да бъдат събрани годни доказателства. Иначе само цирково шоу за публиката с "разпъване и бичуване".И в момента по-сигурни ли са държавните сайтове?
8
24
 
1
 
! Отговори
do 9 преди 4 години
Нали именно радев обеща Промяна, това ли е имал предвид тоя ***?Осъзнай се, червен шумкароид, копейки няма, няма и да получиш!
7
2
 
24
 
! Отговори
Боко фарса преди 4 години
Казах ви, момчето няма нищо общо!
6
1
 
30
 
! Отговори
Хах преди 4 години
И как от НАП определиха, че изтичането на толкова данни не е част от критичната инфраструктура.
5
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този цирк е част от Промяната на президент румен радев - харманлийски нищоправец на пет цифрена заплатка!Иска да натика фирма не негови хора да изгради уж по - сигурна защита, да опънат милионите за нищо и да забогатеят на гърба на честния данакоплатец! Да, на същия, на който паразитира любовницата на *** деса ***, за да си вее с държавен лев трибуквието по света и да ни забърква в международни скандали!ОСТАВКА НА РУМЕН РАДЕВ КРЕМЪЛСКАТА СЛУГА!
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишман-хАКЕРА освободен.Не бил много виновен.Подписка....................ХА-ХА-ХАНа Боко цирка няма спирка.
3
1
 
20
 
! Отговори
Ceco преди 4 години
Хаха. Или е невинен и нямат доказателства. А обосновката за присъдата, ако е виновен е смешна. Бил млад, бил с чисто досие и готин характер. Смешна държава.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цирк, нов епизод. Сега като драсне в чужбина като преследван и елате го търсете. Може да си намери работа в някоя пристижна фирма с това досие.
1
2
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Цирк ГЕРБ в действие...