Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Бойков

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час
Обновена: 23 юли 2019 22:52 | 23 юли 2019 21:48, Анисия Иванова
233

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, съобщи Нова тв. Информацията за ареста е потвърдена и от МВР.

По-рано днес ГДБОП влезе в офисите на TAD Group. В нея работи основният обвиняем за изтичането на данни от НАП - Кристиян Бойков. Антимафиотите извършват претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП.

Още по темата

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев намекна, че дружеството може да се окаже замесено в други престъпления. От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

Прокуратурата няма съмнения, че именно Кристиян Бойков е извършил кибератаката. Главният прокурор съобщи подробности какво се е съхранявало в един от иззетите му компютри. В тях е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Сотир Цацаров е убеден, че Бойков не е действал сам - той е бил само изпълнител, имало е и поръчител, и подбудител на хакерската атака срещу НАП.

Цацаров каза още, че Бойков е автор на имейлите, които са изпратени по медиите. "Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица“, заяви той.

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
35
 
! Отговори
Той преди 4 години
Абе, тея от ГДБОП и мониторите ли изнасят ?! Големи гении са ! Да видим каква безкрайно ценна хакерска информация ще изкопчат и от тях :-D Няма такъв смях ! ПЛАЧА ...
66
2
 
9
 
! Отговори
Idealist преди 4 години
Навсякъде остригани, с тъпо изражение. Просто не им вярвам. Това си е тяхна работа, вътрешна, данните не са важни и са нарочно подбрани да са такива. Ще заличат неприятни следи. Прилича много на опитът за убийство на Доган. Лошо изпипана работа. Както се казва:"Не стреляйте по пианиста, толкова може".
65
4
 
6
 
! Отговори
стана интересно преди 4 години
Само в комунистическата митология комунистите мълчат. Всъщност Антон Иванов е предал другарчетата си за едно шише ракия.Като се разплете схемата, може и КН и Кр Ленче да посетят Сливен.Да се готвим и за импийчмънт!
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и какво разбират тея мутри от компщтри ?
63
7
 
9
 
! Отговори
Вълшебник-Гадател преди 4 години
Това бе края на ГЕРБ!ПАЛЦИ ГОРЕ, ЗАЩОТО ТОЗИ ПЪТ Е ВЯРНО!
62
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този хакер трябва да се награди, че е открил слабости в сигурноста на ИТ-системата на НАП.
61
3
 
10
 
! Отговори
Brei преди 4 години
От интервюто по БТВ на всеки с малко акъл му стана ясно че те са знаели...Полицаите не са чак такива м а л о у м н и ц и....Държавата трябва да се уважава, но мисля че вожда ни е вреден за нацията...борисов е слаб премиер
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви жалки бутафорни палячовци са нашите управници и подопечните им шкембета от МВР. Станахте за посмешище. Че можете да крадете го показвате вече 30 години, че не ставате за нищо друго го показвате също много активно, и то все по-интензивно през последния мандат на Дон Борлеоне.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е егати трагикомедията... Ама на този селски народ, каквото му дадеш, това яде
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ченгенцата много лоши го дават. като дойдат ф16ките след 5 годинки че претърсят и облака.
57
1
 
14
 
! Отговори
Преял Гербер преди 4 години
ГОРАНОВ И ХАКЕРА СА СЕ ЗАСИЧАЛИ ПРЕД ВХОДА НА БЛОКА!ДАЛИ СА ИМАЛИ ОБЩИ ТЕМИ ЗА РАЗМИСЪЛ??????????????????ВИЕ АКО РАБОТИТЕ С МИНИСТЪРА НА РЕПУБЛИКАТА И ТОЙ ВИ ПОМОЛИ НЕЩО, КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ?!!?!?!?НЕ ! НАИСТИНА! АКО ДОЙДЕ МИНИСТЪРА И ПОЧНЕ ДА ВИ ВКАРВА В СХЕМИ, КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ?
56
1
 
12
 
! Отговори
Циклопа преди 4 години
До Анонимен 68Чакай малко - фирмата работи в същата сграда, в която живее горанов...Много ми е случайно.... някак си си представям самия разговор за конспирацията, която направиха,мнОГО е очеВАДНО!
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦиклопаНапротив, не е работил с ГДБОП, сам го каза в интервюто. Бил е само на конференции на които са присъствали и служители на ГДБОП. Изясни си фактите преди да бръщолевиш глупости.
54
5
 
20
 
! Отговори
герб пропада преди 4 години
Вместо да подават оставки пуснаха бухалките. Жалки типове.
53
4
 
10
 
! Отговори
Циклопа преди 4 години
Държавата ше ги гледа тия компютри като голям камък. Най-много да им сложат нови операционни системи с "точния" софтуер.... АМА НЕ МОЖЕ ДА НАПАДАШ IT СЕКТОРА, КОГАТО НЕ СИ ГО СТИМУЛИРАЛ! ИМАМ УВЕРЕНОСТТА, ЧЕ ТОЯ СЕКТОР ЩЕ ГО ВЪРНЕ МНОГО ЛОШО НА ДЪРЖАВАТА, АКО ТЯ ДЕЙСТВА ТАКА!НАЙ-МАЛКОТО УТРЕ ЩЕ ВИ ХАКНАТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ САЙТОВЕ - САМО ЗА ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ Е МНОГО ЛЕСНО! А ВИЕ ЯВНО НЕ РАЗБИРАТЕ, ЧЕ Е МНОГО ЛЕСНО!
52
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...snimkite sa pokartitelni ...vseki si nagrabil neshto I iznasia .
51
7
 
4
 
! Отговори
Циклопа преди 4 години
"Хакера" е работил с ГДБОП.... Това ако не ви звъни, нека тогава да ви обясня с повече детайли:- Работиш с ГДБОП - даваш информация- Работиш с ГДБОП - даваш достъп до сфера която им е МНОГО ЧУЖДА (IT сектор)- Работиш с ВЛАСТИТЕ - даваш инфо за мекото на хляба в сфератаТоя ако беше в наркосредите до сега да е мъртъв във варел, запален и удушен. .... Държавата никога няма да победи IT сектора. ОТИВАМ ЗА ПУКАНКИ!ОТИВАМ ЗА ПУКАНКИ! ТОВА Е НЕЛЕПО!
50
3
 
9
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
След дъжд, качулка, е това показно. Трябваше отдавна да валят оставки, но не, ще държим кокъла до дупка... На гли.
49
2
 
19
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Как добре дойде този скандал... и как вече не се говори за хамериканските летящи чудеса Ф-16!!? Даже и за това, че президента върнал сделката на парламента заради неточности, нарушения и нередности.. Тарикати дребни .. Ти да видиш..;)
48
10
 
3
 
! Отговори
Праз лука преди 4 години
Ще го ритат цяла нощ през капачките и пръстите и ще клекне, много като него вече клякаха