Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му

Възможно е информацията да е записана по-късно, смята той
24 юли 2019 11:10,
309
Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му
Снимка: Facebook

"От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет". Това заяви пред Нова телевизия един от адвокатите на обвиния за хакерската атака срещу сървъри на НАП Кристиян Бойков.

Още по темата
Вчера, няколко часа след като зам.-главният прокурор и кандидат за нов главен Иван Гешев обяви, че компанията-работодател на Кристиян се занимава с "киберрекет", вечерта стана ясно, че след проведена акция в офисите на фирмата е задържан и търговският й директор - Георги Янков.

Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Според адвокат Георги Стефанов цялата операция на властите има за цел да удари по имиджа на фирмата заради нейни конкуренти.

"Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците", изтъкна Стефанов.

Относно информацията, че делото е поето от Специализираната прокуратура, адвокатът обясни, че според него това е опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за "незнайно какво".

На въпрос защо собственикът на фирмата Иван Тодоров е в чужбина, Стефанов коментира, че това е отдавна планирано посещение.

"Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен форум на верига ресторанти. Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива", изтъкна адвокат Георги Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бавноразвиващите се некадърници от ГРОБ да вземат чук, секач и ман го и да се опитат да отворят компютъра.Току-виж вътре намерили нещо.
12
3
 
27
 
! Отговори
mafiosi преди 4 години
Мафиотизирането на властта е ескалирало до степен, при която всяка политическа промяна може да доведе до затвор на ключови играчи, поради което наказания от типа на "Иванчева" ще стават все по-чести.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зрелища , хляб . какво ? няма хляб ли ? да ядат пасти ...
10
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мътна им е нещо работата. Фирмата е от 2016, само с 6 осигурени лица. Няма информация за приходи.
9
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясна е работата , след като държавата тотално се оака , сега спешно трябва да си намери изкупителна жертва . Направо заприличахме на бананова република.
8
5
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Гешев изпълнява политически поръчки на управляващата хунта.Ако той стане главен прокурор България окончателно се превръща в тоталитарна държава управлявана еднолично от Бойко Борисов. Липсва само Член 1-ви от Конституцията да узакони водещата роля на Партията. А, Партията всички я знаем коя е. ГЕРБ !!!ГЕРБ задушават като истинска мафия политическия и обществен живот в България. Който е против ГЕРБ бива набързо сготвен. Факт !
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да попитам, някой знае ли дали Иванчева вече си е получила паричките от Страсбург.
6
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е възможно прокуратурата, да дава фалшиви сведения, било то и извън съда?!?!?!?!?*** Долна държава! Защо ме наказаха, да си живея първите 18 години тук!!!!!
5
34
 
5
 
! Отговори
В съда преди 4 години
сегурно ще твърди, че комппа не е негов, ама ще "светне като коледна елха" - знаеме ги тези престъпници.
4
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с разследването на Ало Ваньо и Мишо Бирата ?
3
7
 
60
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Отчаян опит да се намери виновен и да се оневинят разни калинки
2
2
 
55
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
И сега на кой да вярваме ?едните викат "отключихме го" ама не баш само наполовинадругите викат "нема такова нещо"не трябва ли да има някой който да следи какво точно и как се прави с изетата техниказа да си продам колата ми трябват 15 документа заварени от нотариусно за криминално раследване трябва да се доверим на честната дума на едни дето незнаят как се пуска компютър
1
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалката и смешна Шайка на герберастките некадърници се чуди как да подхвърли доказателства и да натопи момчето.Тлъстият Суджук не може да преживее, че Кристиян го нарече БАВНОРАЗВИВАЩ СЕ И НЕКАДЪРЕН и ще задейства цялата държавна машина за да си отмъсти.