Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Бойков

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час
Обновена: 23 юли 2019 22:52 | 23 юли 2019 21:48, Анисия Иванова
233

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, съобщи Нова тв. Информацията за ареста е потвърдена и от МВР.

По-рано днес ГДБОП влезе в офисите на TAD Group. В нея работи основният обвиняем за изтичането на данни от НАП - Кристиян Бойков. Антимафиотите извършват претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП.

Още по темата

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев намекна, че дружеството може да се окаже замесено в други престъпления. От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

Прокуратурата няма съмнения, че именно Кристиян Бойков е извършил кибератаката. Главният прокурор съобщи подробности какво се е съхранявало в един от иззетите му компютри. В тях е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Сотир Цацаров е убеден, че Бойков не е действал сам - той е бил само изпълнител, имало е и поръчител, и подбудител на хакерската атака срещу НАП.

Цацаров каза още, че Бойков е автор на имейлите, които са изпратени по медиите. "Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица“, заяви той.

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България повече от 70 години е мракобесна ченгеджийска "държава" и няма никакви признаци това да се промени скоро!Ако не желаете да затриете живота си и сте млади, учете езици и се евакуирайте!Тук не ви чака нищо добро и нормално.
166
0
 
13
 
! Отговори
venix преди 4 години
ДАНС - олицетворение на родната простотия!!!
165
1
 
9
 
! Отговори
пенко преди 4 години
Това помага ли за изсветляване на "тъмната страна" на финансово -икономическата свера ??? Нямате в НАП ,а си бизнесмен ...-айде у кауша !!!
164
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Никола Гешев и Иван Гешев идва 09.09.1944г.Историята се повтаря.
163
1
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
много нагло поведение след като фирмата е филиал на ам фирма значи ЦРУ имаотношение към този скандал
162
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава само и пробив на данни ,по линия на НАТО някой да направи и тогава ще ни спретнат една "българска пролет" . Хахаха
161
0
 
18
 
! Отговори
НЕ ЗНАМ ЗАЩО? преди 4 години
Имало Държавната комисия по сигурността на информацията.Тя с какво се занимава?Толкова институции,агенции,че да се чудиш какво работят тези хора след като всичко може да бъде пробито.Сигурен съм,че няма нормален човек,който да вярва на Гешев,след като се провали тотално с лъжите си с Иванчева.Гешево свен да очерня хората,друго не може.Защо не го попитат за парите,които сме дали след осъдителните дела от Страсбург?Те са показателни колко добре си вършат работата т.нар.прокурори.
160
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майсторите които ме обраха кога ще заловите!? На куково лято.
159
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко също е за задържане.
158
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следва задържане на стринка му, кучето му и няколко от съучениците му от началното училище. Похвала за държавните силоваци, че изнасят и мониторите. Направо да продължават с климатиците, посудата и тоалетната хартия, 100% всичките тия предмети са били директно ангажирани в "хакерската атака".СмЕх отвсякъде.
157
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизам ! Не мога да смогна на младежкото герберско малоумие....Големи сте мечтатели ,но явно и те се сещат че ерата на Герб е към края си ,тези ежедневни излагации тези циркове по цял свят се коментират ,станахме отново за смях и макар че вече си избраха главен обвиняващ ,който да ги пази ,факт е че и Европа се променя и Къовеши и вече и тя е на линия и знае и за къщите за гости ,всичко се знае и реката с европари ще секне и тогава .....
156
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце Суджука се изживява като диктатор вече.
155
22
 
5
 
! Отговори
До 138-объркал си се преди 4 години
Както всички знаем злобен и отмъстителен комплексар е пенсионираният военен Румен Радев !
154
11
 
6
 
! Отговори
И какво сега? преди 4 години
Поредният неуспешен опит на Дай България за клатене на правителството .....
153
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Гешев ли е на Баце новото поръчково заптие, гербаджийски копой... Ми той много изтръпнал бе....
152
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТоя тумбак ли бе? Не говориш сериозно.... Противен, грозен, с бирено шкембе, мяза го на занемарила се мутра. Не му е изтървал съвсем края като Баце, но пак е бая зле. Мяза го на месар, или хлебар.Поддържан добре изглеждащ прокурор беше Кокинов.
151
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да се активират като цял свят ни се смее ,всички най-авторитетни вестници по света написаха : Една цяла нацият беше хакната ! И главният готвач мастър шефа на България реши бързо да вземе мерки и да сготви някого ....
150
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бавноразвиващите много се активизираха. Дали е на добре?
149
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки път като слушам изказвания на този г-н Гешев и се сещам за един със същата фамилия от сериала "На всеки километър" . Та дали приликата е случайна ?
148
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнете добре накадърниците на снимката от Младежкото ГЕРБ.Те, всички до един са на държавната хранилка с минимум 3 800 лв заплати.Некадърни, обаче безрезервно верни на Вожда и Партията.Както Гешев.