Нова НПО ще брани българската адвокатска колегия

"Адвокати за свободна България" искат нов закон
Обновена: 14 авг 2019 14:32 | 14 авг 2019 14:31,
4
Нова НПО ще брани българската адвокатска колегия
Снимка: БТА

Създадоха неправителствена организация "Адвокати за свободна България", за да бъдат защитавани правата на адвокатите у нас. Владислав Янев ще е неин председател, обяви адв. Светлозар Николов на пресконференция в БТА.

Още по темата

Адвокатите не трябва да бъдат подлагани на репресии, беше категоричен той и допълни, че е нужен изцяло нов закон за адвокатурата. В инициативния комитет на "Адвокати за свободна България" участват близо 70 правозащитници.

Владислав Янев заяви, че законът за адвокатурата създава възможност за манипулиране на изборите при изборите на ръководни кадри. Той посочи, че тези текстове са противоконституционни.

В адвокатурата имало доносници на ДС, а адвокатите постоянно губели права и работа. Ставали бедни, а това водело до зависимости, каза още Янев.

От "Адвокати за свободна България" искат подкрепа от обществото за решаването на всички тези проблеми.

Адвокатурата загуби своя образ на защитник на българските граждани. На хартия съществува закон, адвокатски колегии, но на практика адвокатската дейност е изпразнена от съдържание, защото липсва ефективна защита на българските граждани, каза адв. Владимир Шейтанов. Той се обяви за създаване на нова, модерна адвокатура, в която няма да работят наплашени и некативни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гражданите кой ще защитава?Надеждата ни е саво в единствения кандидат, за поста на главен прокурор в Територията
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяха,че банкин спуска регулярно по~22 млн всяка година и хоп в кацата снетаксуван мед.Ставали бедни и воделодо зависимост.Сорош какви ви ги натриса.Е ,а хората как да помогнат,даподскачат на един крак.Това дс да неживее 300 год.та ни го втълпявате,илинесе сещате за нещо по оригинално.Микажете, Гешев ни оряза субсидиите.
1
1
 
20
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
Тия НПО-та трябва да са незаконниняма нито 1 НПО дето реално да е свършило каквато и да било работаСамо проблеми от тияда не говорим пък колко пари им се изсипват