Удар! 100 кг дрога и автомати в склад в София, подозират Радо Ланеца

След акцията на ГДБОП са повдигнати обвинения на 32 души
Обновена: 14 авг 2019 09:51 | 14 авг 2019 09:47,
60
Удар! 100 кг дрога и автомати в склад в София, подозират Радо Ланеца
Снимка: БулФото

Антимафиоти са открили склад с над 100 кг различни наркотици и автомати в София, съобщава "24 часа".

Разследващите подозират, че уникалното съоръжение е на люлинския мафиот Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца. Той е сочен за един от тарторите на една от най-големите наркоргрупи у нас, която беше разбита през последната седмица.

Информацията е потвърдена и от заместник-главния прокурор Иван Гешев, който обаче обещава, че ще даде повече подробности по-късно през деня.

"На атаките срещу прокуратурата ще отговорим по един начин - с работа. Независимо дали става въпрос за организирани престъпни групи, които тровят децата ни, както в случая, или за хора, които тормозят бабите и дядовците, майките и бащите ни в малките населени места. Поздравявам колегите от ГДБОП и Специализираната прокуратурата за добрата работа по случая", е коментарът на единственият кандидат за нов главен прокурор.

Според източници на изданието освен дрогата и оръжията, антимафиотите са открили и т.нар. "счетоводни книги" на групата.

Припомняме, че през последната седмица полицията извърши серия от проверки и арести на територията на цялата страна, свързани именно с незаконния бизнес на Радо Ланеца. Вчера прокуратурата съобщи, че засега са повдигнати обвинения на 32 души, като 25 от тях все още се издирват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: оръжияКримиГДБОПдрога
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
20
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
"..които тровят децата ни, както в случая, или за хора, които тормозят бабите и дядовците, майките и бащите ни в малките населени места"тука вече се разплаках от загриженост
30
4
 
25
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Мдааа,с пълна увереност Гешев върви по стъпките на един главен секретар навремето,дето с един гранатомет стана Генерал,после,кмет и премиер.Този филм сме го гледали.За съжаление много хора са забравили и сега манджата се притопля с друг герой,уж нов....
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дo ДаниелТи май още вярваш в дядо Мраз а?
28
24
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 4 години
До ДанъкоплатецТи луд ли си? Никое ченге не би прикрило склад с автомати, защото не знае дали след 2 седмици някой от тия автомати няма да открие огън по него.
27
3
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
Ааа, бъркаш се нещо "Няма такава държава" :D
26
1
 
23
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Преди месец отворих докладите за отчет на дейността на МВР (които са достъпни свободно онлайн и могат да се свалят от сайта на МВР)С две думи, доклада на ГДБОП беше празен, а този на нормалната полиция беше пълен с хиляди разкрити случаи...В превод, това означава, че ГДБОП не са пресекли НИТО ЕДНА ГРУПИРОВКА за предната година. Обаче се финансират добре от нашите данъци... ЗАЩО?!С две думи положението все още си е "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка"... :'(
25
4
 
36
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
СТРАШНОТО Е, че мафията си има полиция. Няма полицай, който да не знае за складовете, лицата, дейностите в крими-контингента. Единственото под въпрос са количествата, бройките и печалбите.За всеки ДАНЪКОПЛАТЕЦ е ясно, че МВР е знаело за тази група от години и не са направили нищо по въпроса. КОЙ е поръчал тази ударна акция и защо... МОЕТО ДЪЛБОКО УБЕЖДЕНИЕ е, че толерирани от МВР крими-групи разчистват територии и заграбват "освободените" ниши. Преди с убийства, сега с подкрепата на МВР...
24
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на единственият кандидат за нов главен прокурор!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо тоя бус, да бяхте сложили снимка на Гешев ли...Не си знаете интереса.
22
5
 
20
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Добре, че някое наркоманче е пропяло в ареста, след измислени обещания... че да открият нещо.
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията си има Държава, Мафията си има Прокурор, Мафията си има Съдии.Познахте ли за коя точно "държава" става въпрос ?
20
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътуването на Бойко Борисов и министри до Туркменистан е една екскурзия и нищо повече. В разговорите между Борисов и Медведев въобще не е ставало въпрос за туркменски газ за България. Дължим милиони на Русия за Южен поток, който се оказа пълен кьорфишек и правилно беше спрян. За нас няма да има газ и от Турски поток.
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва НЕЗАБАВНО да се спрат Евро фондовете! Те са хранителната среда за мафията тук, която, впрочем е овладяла управлението на страната. Трябва също консолидация на всички срещу ГЕПИ и ДПС!
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафиозите влагат в бъдещето си, като подхвърлят на колегата в прокуратурата некви количества, а всичко е с цел реклама и да се сложи техен човек дето трябва да хваща.Ама за овчия народ, това стига. Даже се престарават малко, няма нужда
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ланеца е вече при братя Галеви в ЮАР. Ще го хванете за .........
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми кажете колко кила и какви са наркотиците и колко са автоматите, бе! Ако са 25 автомата то за наркотици от тези 100 кила остават 2-3 кила.
15
0
 
29
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Да именно всичко е свързано с тая организация.Е то се оказа армия бе хора! А Вие до сега не сте знаели?!По моему е станал неудобен тоя ЛАНЕЦ от една страна и удобен за реклама на ГЕШЕВ от друга!По 50 кила на месец разпространение и не сте знаели?!Съвсем,ама съвсем ни взехте за КУХИ бе....
14
1
 
21
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
Преди избори гледайте как громим престъпността! Да та у Палячото лизaчeски на Тиквата!
13
1
 
17
 
! Отговори
Нема такава държава преди 4 години
Гешев, к'во ми правиш операции с позорни имена разни октоподи скариди и друга морска храна??? Къде е Ланеца, *** такъв?
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** пак ли Гешев е заловил лошите.Ама тоя Гешев какъв е точно - полицай, прокурор, съдия или няма значение.Внимавайте само с толкова медийна реклама да не вземе да измести самият Цар Тиква.