Прекратиха делото срещу Митьо Очите, имало нарушения

Спецсъдът намери грешки в обвинителния акт
Обновена: 6 сеп 2019 16:07 | 6 сеп 2019 14:35,
92
Прекратиха делото срещу Митьо Очите, имало нарушения
Снимка: архив Булфото

Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите и още 12 души, сред които и дъщеря му Станислава, подсъдими за участие в организирана престъпна група и върна случая обратно в специализираната прокуратура за ново разследване и ревизия.

Причината - отстраняване на съществени процесуални нарушения в 180-те страници обвинителен акт. До този развой се стигна, след като Специализираният наказателен съд намери множество пороци в обвинителния акт, част от които според защитата на подсъдимите, са неотстраними.

Още по темата

Има разминавания в сумите, които изнудваните от бандата му са давали, в обстоятелствата за присъединяването към групата от общинския съветник от Несебър Пейко Янков и пр.

Сега прокуратурата спешно трябва да изготви нов обвинителен акт по случая. Митьо Очите беше задържан в Истанбул през август 2018 г., а през февруари беше екстрадиран обратно от Турция у нас.

"След броени дни изтича 8-месечният срок и по закон, ако до това време не бъде внесен годен обвинителен акт в съда, всички подсъдими с мярка за неотклонение „задържане под стража“, трябва да бъдат освободени", коментира пред DarikNews.bg адвокат Захари Кирилов, който е ангажиран със защитата на двама от подсъдимите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще му напишат нов обеинителен акт и ще стои с мярка още 8 месеца и накрая ще се окаже, че си е излежал присъдата, преди още да е произнесена. Има и такава схема.
44
16
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Какво трябвало да направи г-н Борисов?Да не би той да е съдия? Вие нещо за независима съдебна система и за разделение на владтите чували ли сте? А да сте чували, че г-н Очите беше арестуван в хотелската стая на общински съветник от БСП, същият и собственик на Ролс-Ройс?
43
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са сега прокурорите, да се извинят лично на всеки от Бургаски окръг най-вече.Къде са ББ и прочие дето обясняват как се ловят големи риби и се живее спокойно? До кога ще се прекратяват дела заради умишлените грешки на прокуратурата? Безполезници
42
0
 
25
 
! Отговори
Novus ordo преди 4 години
Това си беше ясно като бял ден че ще бъде пуснат!!! Някой да не е очаквал нещо друго???
41
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-доброто нещо, което съм направил в живота си е, че още преди години накарах детето си да напусне тая псевдодържава!Тук имаш шанс за развитие, единствено, ако си безподобен ypoд!
40
2
 
18
 
! Отговори
заблудените офсе на преди 4 години
гласували неколкократно за чобан Буда и гробарските *** да питатбожеството сиаджеба докога ще разтяга локуми и ще стриже яко офситебез да не прави нищо за кражбите и корупцията
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ли е платил?И на кой?
38
0
 
18
 
! Отговори
Станой от Софстрой преди 4 години
Палачинката се обръща, ДПС искат своето момче с Очи обратно в играта, макар и доста смазано от Маджо, но ще го позакърпят- да върши работа.
37
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев що не ни светнеш.Иванчева с пранги и в затвори,за съмнителен подкуп,а този който цяла България го знае и то от много време с негодно обвинение.
36
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИВАНЧЕВА ли се оказа най големия "престъпник" с присъда 20 години за подвхърлен и невзет подкуп ??в БГ всеки който има слемост да се опълчи на мафията може да бъде сготвен от нея !
35
0
 
29
 
! Отговори
Жо преди 4 години
И СЕГА? Гешев ще се скрие в миша дупка и няма да ни обясни кой, какво и защо!
34
0
 
29
 
! Отговори
промо преди 4 години
цялата съдебна система трябва да бъде уволнена и да нямат праео да работят това следв.20години, за политиците е същото !
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е защото никой не носи отговорност за тези нарушения които очевидно са умишлени
32
0
 
7
 
! Отговори
нострадамус преди 4 години
бате ке ги почне сеги идин по идин
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
егати държавицата на тиквите и псевдомутри , е затва ще емигрираме всички от тая кончина
30
0
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Ще излезе и ще каже,че е невинен. Въпрос с повишена трудност: Не са ли направени умишлено тези процесуални нарушения за да може да бъде прекратено делото. Този номер е прилаган не веднъж.
29
0
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
МОГА ДА ВИ ГАРАНТИРАМ , ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ДА ПОНЕСЕ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ И НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ВЪПРЕКИ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНА НА МИЛИОНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ КАКТО ПРИ СЛУЧАЯ С АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!!ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОРИСОВ Е УЖ ИМА РЕЗУЛТАТИ А ТЕ СА СЕ В УЩЪРБ НА БЪЛГАРИЯ И КОЙТО СЕ ХВАНЕ ХВАНЕ НА НОМЕРАТА БОРИСОВИ, ЧЕ УЖ ТОЯ Е ДОБРИЯ !
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз пропаднала държава никога няма да се измъкне от блатото!Умишлено я натискат да затъва все повече и повеме!
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не ми казвайте че ще го пуснете тоя. Корупцията е огромна в Бг, никакъв свестен бизнес не можеш да започнеш и да печелиш сериозни пари, защото винаги ще ти се лепне някой тарикат, за да те тормози. Колко хора е рекетирал тоя червеей? Сигурно хиляди. Затова се махнах от тая държава и никога повече няма да стъпя там, освен като турист.
26
0
 
15
 
! Отговори
Жалки сте. преди 4 години
А извинихте,ли му се на човека поне? Е.бай държавата да те заключат,да изипат една кофа пумия и после няма и едно сори.