ВСС реши: Продължава процедурата за избор на главен прокурор

20 от членовете гласуваха процедурата да продължи
Обновена: 14 ное 2019 12:56 | 14 ное 2019 12:53, Красимир Ангелов
59
ВСС реши: Продължава процедурата за избор на главен прокурор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пленумът на ВСС реши да продължи процедурата за избор на главен прокурор.

Двадесет от членовете на съвета гласуваха процедурата да продължи, а четирима бяха против - Лозан Панов, Олга Керелска, Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова. Един от членовете на съвета не присъства на заседанието - Красимир Шекерджиев, съобщава БТА.

Още по темата
Сега предстои втора точка от пленума на ВСС - повторно гласуване за кандидата за главен прокурор Иван Гешев.

Това се наложи след като на 7 ноември държавният глава Румен Радев с указ върна на ВСС предложението на съвета за назначаването на Гешев.

Така новото гласуване трябва да се проведе днес. Докато процедурата тече се провежда протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за поста, както и контрапротест в подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
9
 
! Отговори
Цървул преди 4 години
88 лмн не стигали за съдебната власт? Много са им,щом един избор не могат да направят! Ако трябваше на 2 магарета да разделят сеното,хайванчетата щяха да умрат гладни..
24
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Много недоволни,абе ***,твоя любим гешев е милиционер,затова хората протестират,той няма нищо общо с правото.
23
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Има една българска поговорка,цитирам "с един кон кушия не се прави"така че не употребявайте думата избор,по-добре кажете,че герб-комунисти си назначават гл. прокурор.
22
2
 
12
 
! Отговори
Гешев ≠ ра преди 4 години
До сега не е имало нито един свестен главен прокурор. Татарчев- доносник и комунист; Филчев- луд, корумпиран, иманяр, убиец, доносник и комунист; Велчев- хомосексуалист и партийно обвързан; Цацаров- партийно обвързан, корумпиран, свързан с кръга около Гергов ... Цяло чудо е, че България съществува след като такива хора са на върха на хранителната пирамида!
21
3
 
11
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ГЕШЕВ ЩЕ Е ПРОКУРОР!!!!НЯМА МЪРДАНЕ---ТАКЪВ Е ЗАКОНА!ВСИЧКО Е АБСОЛЮТНО ЗАКОННО!!!КВИТО ЗАКОНИ СТЕ СЪТВОРИЛИ--СПОРЕД ТЯХ ЩЕ ПЕЕТЕ И ИГРАЕТЕ!!ДА СТЕ МИСЛИЛИ!!!!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А отговорните за "избора" от един кандидат позацапват ли гащите като знаят, че действията им ще се разглеждат от новата европейска прокурорка след като български организации вече са я уведомили за този фарс. Тази жена трябва да уволни всички ***.фиоти в тоги!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей гешевист точно пък тия Банев Стайков и т.н. не бяха ли дупе и *** с Дилян Пеевски в бизнеса им с нелегални цигари в Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства? Не се ли случиха тези показни акции, след като вече бяха ненужни и освен това опасни, защото щяха да разкажат за дейността на предишния главен прокурор? А Иванчева и Манолова те пък каква заплаха са освен за децата в детската градина???
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нивото на ВСС е такова, че се притесниха как ще гласуват предложението за процедурата, защото не разбраха какво им се предлага! Срам и позор! Да не можеш да разбереш две изречения, а да се биеш в гърдите, че си голям юрист- плазмодии и пиявици сте!
17
0
 
15
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Ами то само на Дилян Пеевски замитането е за 2.5млрд лв и отделно другите покрай КТБ! Да не говорим за приватизацията, на която сега за най-големите далавери се очаква да мине абсолютната давност, та става въпрос за не по малко от 10млрд. Лв пари в джобовете на ченгета, милиционери, кукловоди, кагебейците, комунистите, псевдо десните и кой ли не!!!
16
6
 
11
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
ИЗБОР?!? ПРИ ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ?! АЙДЕ СТИГА! ЗАГЛАВИЕТО Е ГРЕШНО-НАЗНАЧЕНИЕТО НА ГЕШЕФФФ ВЪПРЕКИ!!!ПРОТЕСТИТЕ И ВЪРНАТИЯ УКАЗ! НО ......ТАКА Е В АБСУРДИСТАН! КОЙ ЗНАЕ КОЛКО НЕЩИЦА ИМА ЗА ЗАМИТАНЕ И КОЛКО ХОРИЦА ДА ИМ СЕ ИЗЧИСТЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА!
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Гешев във фейсбук са само за.горел.и лелки и откровени ***.нафи от партия Гроб!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейците така назначиха Урсула, Георгиева, президент на Европейската банка, еврокомисари по един от държава. Всички постове в Европейския съюз се избраха от един кандидат, който беше договорен в кафенето между министрите и президентите - изпълнителната власт на държавите.Българските папагали винаги гледат и повтарят това, което видят в Европа - било фашизъм, социализъм, падане на социализма и т.н.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
остана последната стъка, лика на вожда Бойко да краси всеки кабинет и училищна сграда!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че е по ***, по *** е, но не е негов избор, а на библиосарайските и лично на мемет дуан.
11
4
 
5
 
! Отговори
Шиши преди 4 години
Другари и другарки, скъпи съотечественици обявяваме новата хибридна институция за създадена с протокол от кпсс и подкрепена от пленума на червените бабички, *** карабини, бодигардове и обикновени обединени наркомани, за открита! Тя ще носи името на висшия съдебен съвет и името на нашия идеологически стожер СССР и ще се казва ВССср! Всяка надежда тука оставете! Ваш Шиши; ДП; ДП1
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Гешевт сигурно е голем акъл,щом всичко живо гласува за него!Като свърши мандата,го направете премиер или поне президент !
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори при връзкарските назначения прикачват по 1-2 фигуранти за протокола. Тук обаче се работи на принципа на "незаменимия", който е в сила и за управляващата партия. Без значение какво избираш - кмет, даскал, пъдар, депутат - гласуваш "за Бойко". Пълен "татовизъм" в действие!
8
1
 
13
 
! Отговори
:) РОБИ СМЕ преди 4 години
Пеевски инсталира/назначава Главен прокурор (Това не е избор и тук избор няма) След това Цацаров ще поеме Комисията за противодействие на Корупцията и отнемане на имущество. След това ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ РОБИ - и ако някой РОБ се надигне ще му отнемат имуществото, ще го вкарат в затвора и Гешев ще го осъди за корупция.
7
1
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
страхотна физиономия - мисля че на всички ни ни прилича на честен и почтен човек бъдещия главен прокурор!!!евала Ви
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава подигравка! Всички до един във ВСС не знаят къде се намират! Пълен срам, трябва явно да играе голямата гега за тия! Да не говорим, че заглушават виковете на протестиращите и когато крещят много спират звука на предаването! Доживяхме най-извратената форма на управление - олигархична плутокрация!!! По-добре оттеглете Гешев и спрете с гаврата, защото народа ще ви помете!