Шофьорът, убил дете в Русе: Бабата да го е държала!

Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста
15 ное 2019 20:47, Анисия Иванова
107

Мъжът, който уби с камиона си 5-годишно дете остава в ареста. 76-годишният Петко Славов прегази 5-годишно момиче на улица в квартал "Долапите“, което е било с баба си и кучето си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Окръжната прокуратура поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия, който има две стари присъди отново заради катастрофи.

На 20 години Петко Славов е лежал година и половина в затвора заради причинена смърт на пътя.

Във втория случай е блъснал дете, получило средна телесна повреда.

76-годишният пенсионер се смята за добър шофьор и не се чувства виновен за трагичния инцидент. Той поиска от съда да бъде освободен под домашен арест.

Днес в съдебната зала на Окръжния съд в Русе Славов каза, че във фаталния ден, не видял нито бабата, нито детенцето, а само кучето, което започнало да лае, когато преминавал с камиона.

Не чул и никакъв удар или "лопане“, което да му подскаже, че е блъснал детето. Обвиняемият каза, че предишната катастрофа със загинал, която има в досието си, е била през 63-та година, като вече е изтърпял наказанието си за нея.

Преди съдебното заседание, а и по време на него, пенсионерът заяви, че вината за трагичния инцидент е на бабата на момиченцето.

"Първо бабата да е държала внучето, където трябва, а не да го остави на свобода и внучето да тръгне подир кучето. Аз правя десен завой. Отзад аз нямам очи. Карал съм на много бавна скорост и си завивам. Съжалявам за едно - че бабата не си е била на мястото. В Закона за семейния кодекс пише: "Детето е неразделна част от майката и бащата и от близките. Тя защо не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камионът, да си замине и тогава да си гледа детето“, заяви обвиняемият.

Обвиняемият поиска от съда да бъде освободен под домашен арест, тъй като жена му и синът му са психично болни и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица заболявания – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето. Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен бабата е фърлила чаавето да изкара некой лев!
46
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението.Баси адвоката.....
45
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако на мястото на бабата и внучето,бяхте Вие или ваши близки,нямаше да разсъжавате,че 76-годишния старец е прав!Вие глухи ли сте,слепи ли сте?Той УБИВА за пореден път човек на пътя!Вие също сте същите рецидивисти,като него,щом го защитавате!
44
10
 
29
 
! Отговори
АЕПОМИСЛЕТЕ преди 4 години
Първо защо човека на тея години се налага да работи второ защо всички го обвиняват без да потърсат вина и от другата страна на инцидента...сега бабата да заминава в сливенския
43
3
 
37
 
! Отговори
Реалофил преди 4 години
Не е бил пиян .Внезапно деде изкочило на пътя няма как да реагираш.Да не се случва на никой.Жалко за детенцето.Кучето е виновно ако трябва да намерим реалният виновник.Куче на малки деца не се дава да се разхожда па било и с баба си.
42
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом жената е доживяла и е станала баба,следователно е отгледала своите деца -съвестно ,грижовно и отговорно,които от своя страна са я направили" баба" и са се доверили на нейните грижи ,значи си е вършела "задълженията" както трябва!
41
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Око за око,смърт за смърт!
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да се каже или изпише ,все същото!Много невинни хора загинаха,заради "Войната по пътищата". Трябват ЗАКОНИ с ефективна и справедлива присъда!Никой не ти дава правото,че като ти е дадено свидетелството за управление на МСП,можеж да отнемаш животи на пътя си!
39
4
 
34
 
! Отговори
РВ преди 4 години
В случая дядото е прав. Детенцето изскача из невиделица, има мъртва точка, как да реагира той? Бабата къде е гледала, как ще оставиш 5 годишно детенце без надзор?
38
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо се дава толкова гластност на тоя случай.Оня наркоман с опела на Великден колко деца уби?За 6 трупа му дадоха 5 год и го пуснаха след 3год.Това не е ли възмутително?!Ами тоя другият -герберското синче на някакъв бизнесмен от богоизбраните *** на ББ.Пиян с аудито си размаза оня човек с пежото.И баща на мутрата вика "аз съм дал 1000 лв за погребението на утрепаният"Ми оня другият талибан от Несебър дето беше тръгнал да бие слепи инвалиди защото не тичали пред мерцедесът му?
37
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защитавайте го, ама знайте, че от глупостите които пишете тук в негова защита файда няма. Ще го осъдят. Ще има и граждански иск за около 200000 лева и той ще мине. Така че умната, когато има деца наблизо докато шофирате. Помнете, че тогава няма видях или не видях. Нито карах бавно. Могъл си и си бил длъжен да видиш е съдебната аргументация. Единствено, ако детето падне от дърво върху автомобила ви ще ви оправдаят. Във всички останали случаи ще ви осъдят и на никой няма да му пука за мнението ви.
36
2
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Трябва да излезне експертизата ида се види - имал ли е шанс човека въобще да види детето. Има ли нарушения на правилника и тогава да се говори за вина. Но като гледам как е окъсан ще опере пешкира та и пушек ще се вдига. Ще го осъдят и за всички *** с партийна протекция, които газят без да им пука. Този е беззащитен като пушка и съда ще покаже как може да работи... Но преди всичко експретизата - дали въобще е имал шанс да направи нещо.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
80+ ,които познаваш ,сигурно ги броиш на едната си ръка?!И колко от тях могат да се качат на камион ,и да го карат.Колкото до това,че само тинейджър мисли по този начин ,грешиш!Дали си 75+ шофьор със 55 годишен стаж зад волана или тинейджър със стаж 1 година,все тая ,всичките са на един акъл!За водачи на МПС-та над 75 години трябва да има задължително изпити
34
3
 
28
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Местан също катастрофира и уби дете и нянмаше никаква санкция за него.
33
18
 
11
 
! Отговори
Били преди 4 години
Малко е,че се споменава!Това ,което е причинил дори и преди 56 години,едва ли е забравено от близките на пострадалите и загиналият!Това е рецидивист!Жалко за детето.И стига сте обвинявали само бабата!"Бай бабо, да не те среща мечката в гората!"Никой не е застрахован!
32
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам хора на 80+ години, които си шофират нормално. Да се хваща за възрастта на шофьора, може само някой тийнейджър. Всеки човек много добре може да прецени сам кога трябва да спре да шофира, като това е строго индивидуално. Един трябва никога да не почва да шофира, друг трябва да спре да шофира на 30 години, трети на 40 и т.н., а има хора, които могат да шофират безопасно и на над 90 години - познавам такъв.
31
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо изобщо споменават, за случка от преди 56 години?!
30
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е резултатът от "справедливите" присъди на нашия съд! Този ненормалник е причинил няколко сериозни катастрофи с убити и ранени.
29
25
 
12
 
! Отговори
Били преди 4 години
А бе ,я се замислете малко!!Кой бил виновен!?Нормално ли е 76 годишен дядка да кара камион?Според Вас на толкова години дали няма проблеми със зрението или пък с главния мозък ,за да може да реагира бързо и адекватно!След 75 годишна възраст на хората трябва да им се забранява даже и колело да карат!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тууу