Шофьорът, убил дете в Русе: Бабата да го е държала!

Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста
15 ное 2019 20:47, Анисия Иванова
107

Мъжът, който уби с камиона си 5-годишно дете остава в ареста. 76-годишният Петко Славов прегази 5-годишно момиче на улица в квартал "Долапите“, което е било с баба си и кучето си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Окръжната прокуратура поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия, който има две стари присъди отново заради катастрофи.

На 20 години Петко Славов е лежал година и половина в затвора заради причинена смърт на пътя.

Във втория случай е блъснал дете, получило средна телесна повреда.

76-годишният пенсионер се смята за добър шофьор и не се чувства виновен за трагичния инцидент. Той поиска от съда да бъде освободен под домашен арест.

Днес в съдебната зала на Окръжния съд в Русе Славов каза, че във фаталния ден, не видял нито бабата, нито детенцето, а само кучето, което започнало да лае, когато преминавал с камиона.

Не чул и никакъв удар или "лопане“, което да му подскаже, че е блъснал детето. Обвиняемият каза, че предишната катастрофа със загинал, която има в досието си, е била през 63-та година, като вече е изтърпял наказанието си за нея.

Преди съдебното заседание, а и по време на него, пенсионерът заяви, че вината за трагичния инцидент е на бабата на момиченцето.

"Първо бабата да е държала внучето, където трябва, а не да го остави на свобода и внучето да тръгне подир кучето. Аз правя десен завой. Отзад аз нямам очи. Карал съм на много бавна скорост и си завивам. Съжалявам за едно - че бабата не си е била на мястото. В Закона за семейния кодекс пише: "Детето е неразделна част от майката и бащата и от близките. Тя защо не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камионът, да си замине и тогава да си гледа детето“, заяви обвиняемият.

Обвиняемият поиска от съда да бъде освободен под домашен арест, тъй като жена му и синът му са психично болни и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица заболявания – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето. Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има закон за движение по пътищата който важи за ВСИЧКИ и по ВСИЧКИ пътища. Били те първокласни, второкласни, третокласни, квартални или селски. Вски пешеходец намиращ се на пътното платно трябва да спазва тези правила. За малолетните отговарят родителите и настойниците. Да, възможно е да е карал непредпазливо, възможно е да не е видял детето. Но камиона тежи няколко тона. Дали е минал през дупка, куче или дете няма как да се усети. Отговорноста е 99% на бабата и 1% негова, че не е предвидил.
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТООбратен завой е забранен при ограничена видимост или намалена видимост до 50 метра според правилника. Този не е видял нито бабата, нито детето видял е само кучето, можел е да сгази и бабата, дори и кучето. Някой подобен може и теб да те сгази на улицата, задължително трябва да му забранят да шофира друго не знам.
25
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо на 76 кара камион, най-вероятно на черно за някой селски бей, за да подпомага психично болната си жена и син. Ах, демокрация на демокрациите, рай за магистралите. Затвор за поръчителя на курса, който издевателства над такива озверели от глад хора и ги ги пусна с технически неизправен камион
24
6
 
14
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Prav e soferot ......zalno za deteto .. babata e kriva deteto se drzi za raka na ulica a ne kuceto..
23
7
 
27
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Нямаш очи на гърба си, но имаш огледало, не носиш и очила виждаш ли в огледалото дали няма човек зад камиона, че да тръгнеш назаде. ----- Не е тръгвал назаде и не е длъжен да гледа в огледалата. Ако не се е качил на тротоара, няма никаква вина.
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То горкото само на пет е било и освен ужастната болка което е усетило от камиона нищо друго не е разбрало. Сигорно вече духьт му е далеч от в рая при Бог усмихнато и щастливо, да почива в мир.
21
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкуфелия бабушкер дето е бил с детето е трябвало да знае какво се случва, когато камион прави деветдесет градусов завой в тясна улица. Не да стои на бордюра и да зяпа мухите, защото задните гуми стъпват точно там. И резулта го виждате. И после кой крив, кой прав, няма значение, детето го няма вече.
20
8
 
17
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Трябва си проверовъчни шофьорски изпити/курсове след определена възраст.
19
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При първото убийство при живково време вместо година и половина ако беше лежел 20 години сега можеши да не говори така този ***, сега колкото и да му дадат все тази, той е жив труп а детето ще си остане винаги дете !
18
8
 
28
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Какаъв скот и каква вина бе, тьпчо?Вина няма ако някой скочи под задните гуми или се блъсне отстрани на автомобила. Сбсолютно прав си е дядката.
17
6
 
41
 
! Отговори
Хъммм преди 4 години
според версията на шофьора, детето е било ударено от задните гуми, ако се докаже че е така, вината найстина ще е на бабата
16
27
 
17
 
! Отговори
Сенилни склерита преди 4 години
Шбания скот даже не осъзнава вината си. Два пъти причинил смърт на пътя и се има за добър шофьор! Вярно, че на тия години не трябва да е професионален. Но каквото и да му направят вече е късно. Замирисл е на зЕмя, но преди да замине се е постарал да вкара без време и други там.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да го направят изживял си е живота,жалко за детенцето!
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
S decata trqbva da se vnimavat te nyamat nito spirachki nito znaqt kade se namirat!Vinagi edin shofior trqbvq da ima edno na um prez denq predimno deca,prez noshta karuci,jivotni i moje bi nyakoi piyan ili nadrusan chovek
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде за лека кола може да кара ама камион или автобус на тези години това е прекалено
12
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаш очи на гърба си, но имаш огледало, не носиш и очила виждаш ли в огледалото дали няма човек зад камиона, че да тръгнеш назаде. Прегазеното дете също не ти е виновно, че синът ти е психично болен, айде холан почернил си едно семейство за да изхраниш своето.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ne moga da razbera neshto tozi nali e izbqgal ot mestoprestuplenieto ta policiqta go hvana, i kak taka ne e pochustval nishto toy kade e gledal i pone ne e li vidql babata!tozi si e vinoven hora zagina edno malko nevino dete!
10
12
 
20
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Много точно го е казал! Баницата да не е лапала мухи ,а да си гледа изтърсака. За всичко него гледат да набедят. Ако не беше детето шапшал щеше да е живо.
9
9
 
7
 
! Отговори
13 преди 4 години
Същия режим роди и Бойко, и останалите "демократи" и "социалисти", "националисти", като този дърт марксист и содомит на пейката, един от многото *** в безличната тълпа неадекватно себеопределяща се като народ. Дано детето да не се е мъчило. Но в такъв режим децата не струват нищо. Етноса измислил режима, подобно на ромите, възприема децата като стока.
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не подведат държавата под отговорност, че е издала шофьорска книжка категория С, на този беден човечец, който му се налага да работи на 76 години. Как ги издават тези професионални свидетелства нали има медицинско, психо и т. н. Не оправдавам водача но, десен завой с камион крие винаги риск, затова новите камиони в Австрия от 2025 трябва да са с електроннен асистент. Общината във Виена иска даже от 2021. Тази година само във Виена има два смъртни случая на деца от камоини на десен завой.