Ще си тръгне ли Нено Димов от ареста? Съдът решава!

Апелативният спецсъд ще гледа мярката му за неотклонение
19
Ще си тръгне ли Нено Димов от ареста? Съдът решава!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният спецсъд ще реши днес дали да остави за постоянно в ареста бившия министър на околната среда Нено Димов.

Още по темата
Засега той остава единствения обвиняем за водната криза в Перник.

Нено Димов беше арестуван миналия четвъртък и прекара нощта в Трето районно. След това с прокурорско постановлене беше задържан за 72 часа в следствения арест, а в с събота, на първа инстанция, му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение по обвинението в умишлена безстопанственост заради водната криза.

Според съда има достатъчно данни за неговата съпричастност за кризата с водата в предоставените от
прокуратурата 59 тома доказателства.

Магистратите видяха опасност той манипулира свидетели, заради високата му държавна позиция към онзи момент - с подадена, но неприета от парламента оставка. 

Вчера обаче той беше официално освободен от поста, след като депутатите гласуваха оставката му и на негово място избраха за министър Емил Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: арестНено Димовсъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го пуснат, но само да не се разприказва по телевизията и да издаде другарите си.Документите може да изчезнат като "Тефтерчето на Златанов". Но се иска спазване на поговорката "Мълчанието е злато"
11
0
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Намерят ли му място за посланик,моментално го освобождават !
10
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Толкова много държавни служители уж следят за водните ресурси, още колко държавни служители уж следят за състоянието на ВИК мрежата и накрая само 1 обвинен? А останалите? Дори и да го осъдят, което няма как да стане след като им дадоха толкова време да си заметат следите, пак не е достатъчно! Трябва от най ниския редови служител по цялата верига и така чак до министрите! 1 бушон не е равен на цял блок хора!
9
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
А къде спа цялата прокуратура доста удобно цели 4 месеца? Защо остави толкова време на тоя и компания да заличат всички доказателства? А защо обвинение само на 1 човек? А всички 600-700 държавни служители като се почне от ВИК Перник мине се през Общински съвет към него момент, кмет + кметство, та през агенции и комисии за водно регулиране и се стигне до Министерство по Околната среда и Водите, та през Министерство по Регионално развитие! На всички тия мястото им е до него!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос са Е? Ще влезе ли Кирил Ананиев в ареста!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не и докато не обработят всичко. Тоя е един от виновниците за много от мизерията в по-късния преход и ако си отвори устата, ще стане много зле, но все пак е и част от следкомунистическия елит, така че получава специални привилегии!
6
1
 
11
 
! Отговори
Ясен ни е сценарият! преди 4 години
Както до сега, панаира свърши, избраха новата калинка и старата ще си отлети на свобода. Българино, заслужаваш си съдбата, пак тези тъпани си изберете, калинките чакат!
5
1
 
17
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
"Ще си тръгне ли Нено Димов от ареста? " Ще си тръгне.Той е просто един арестор,чиято цел е да бъде запазен сияйният образ на неповторимия водач към все по-голяма мизерия-проводника на неолиберална ,евроатлантическа ,антибългарска политика-Борисов
4
2
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
Язовирът у Перник напълни ли се с вода? Не? Начи няма причина да бъде пуснат, нале?
3
1
 
4
 
! Отговори
крумов преди 4 години
да се сезират малко и срещу Петър Горновски най-добрия приятел на Валери Симеонов как позволява развалени лифтове да работят и асансьори! още не е паднала някои стълб за да се вземат мерки.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса е по-скоро защо само той е в ареста ???
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще съм дълбоко изненадан ако не си тръгне..