Полфрийман готов да се върне в затвора: Не ме е страх!

"Вече не ползвам нож срещу несправедливостта, а химикалка"
Обновена: 17 яну 2020 10:53 | 17 яну 2020 10:40, Анисия Иванова
137

Вече не ползвам нож, за да се боря срещу несправедливостта, ползвам химикалка. Това каза Джок Полфрийман в ексклузивно интервю пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Декември месец 2019 г. австралиецът беше пуснат предсрочно от затвора. Той беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов, от които излежа 12.

"Аз не съм получил недоволство от българското общество - дори напротив. Когато обикалям в София, хората ме питат: "Ти ли си Джок Полфрийман", аз отговарям: "Да, аз съм". Човек не трябва да се страхува от това, което прави", каза той.

Вече 3 месеца Полфрийман чака решението на ВКС.

Още по темата

"Въпреки че трябва да има решение до 2 месеца - това пак се води като препоръка, а не като задължение. Това е проблемът. Средното време за чакане за такова дело е между 4 и 6 месеца. Но това е системен проблем, че хората трябва да чакат толкова време. В България всичко може да се случи, нямам очакване за решението", добави Полфрийман пред Христиана Стефанова.

И не скри, че е готов да се върне в затвора. "Благодаря на Десислав Трайков" бяха първите думи на австралиеца, когато беше освободен.

"Благодарих му, защото без него моето предсрочно освобождаване щеше да бъде невъзможно. Той ми помогна толкова много. Дори в съда той е представил вестници със заглавия в моя защита", каза още Полфрийман.

Той си спомня момента, в който е ударен по главата с камък, а след това пада на земята. Когато се събужда - полицията го арестува.

"Помня момента, в който си извадих ножа, но не помня да съм го използвал. Държах го над главата си - започнах да крещя да спрат да бият циганина. Те го ритаха на земята, удряха му юмруци", спомни си той.

Свидетели споделили, че част от групата го помислила за фен на ЦСКА.

"Смятаха, че съм "чорбар", защото имах червена звезда на якето ми, но аз нямам нищо общо с футбола. И защо търсят отчет само от мен, защо не искат и от другите 12? Все едно има защита и чадър над тях", добави Полфрийман.

Целият разговор на Христиана Стефанова с Джок Полфрийман във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам булевард цариградско шосе да бъде кръстен на героя- булевард Полфрийман. Улици и гимназии трябва да носят имена на герои, какъвто герой е господин Полфрийман.
70
17
 
18
 
! Отговори
неизбежна отбрана преди 4 години
По цял свят Полфрийман щеше не само да бъде оправдан, изобщо нямаше да се стигне до съд. Неизбежна отбрана-да защитиш нападнати от агитка, върлуваща из центъра. по света щяха медал за доблест да му дадат. Господин Полфриман е героят, който разказа играта на вилнеещи нападатели. Показа,че дори и сам срещу 16 можеш да защитиш нападнати по-слаби хора. Необяснимо е защо не са пратени на съд другите нападатели. Очевидно е,че престоят му в затвора е огромна съдебна грешка.
69
19
 
12
 
! Отговори
браво на героя! преди 4 години
Господин Полфрийман е герой, който защити нападнати хора от шпицотряд от много нападатели. Откакто господин Полфрийман се намеси, София е спокойно място. Шпицотрядът не смее да има незакони и прояви, скрили са се в миша дупка. Лично аз, като видя господин Полфрийман из центъра на София в последния месец имам усещане за сигуност, спокойствие. Нито агитки, нито шпицотряди имат прояви-видят ли го, дори и да са групичка от много -бягат надалеч.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбе,роме,вашата беднотия,липса на средства за населението,поради ограбване на държавата се извършва от copockите организации,заинтересувай се колко държави са фалирали от Copoc и неговите организации,включително и Англия пострада и беше завлечена с маса пари,затова го забраниха там,както в Израел и много други държави,мисля,че дори и в щатите са го забранили!
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя лъже като дърт швед.
66
1
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
е то точно мутрите са като този, как може да правиш съпоставка ако бяха повечето като този нямаше да има мутри, ми то има и са именно мутрите...
65
4
 
6
 
! Отговори
Komentor преди 4 години
страшен плазмодии е тоя
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е дразнещо да четеш пристрастни статии, тук няма обективност, тук няма търсене на истината, тук имаме мозъчна промивка, долнопробна пропаганда, всеки ден ще повтаряме една лъжа, ще пишем как някой е невинен, лош и т.н.
63
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАз съм в западна Европа и мога да ти кажа,че този нямаше да е освободен с лобизъм,а щеше да си излежи присъдата докрай в затвора,защото тука не си поплюват с такива престъпници-убийци и подкупи,лобизми,натиск върху съдиите не минават пред съда!Щяха да осъдят и хората заплашвали съдиите,щяха да осъдят и хора като Кънев,който е получил подкуп,за да лобира и оказва натиск!Просто са намери слаба държава като България,където престъпниците да си развяват байряка,но Господ ще ги накаже ед
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек неможе да се отърве от мрасотията в БГ ,уж го пуснаха ама НЕ.България не е Европа.КАК там свободен ама в територията ,няма мърдане.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнгелТой самия Пол Ф. е комунист и мрази десните,виж му интервютата!
60
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това гoвeдo - крайноляв убиец - има закрилата на либералните НПО-та. Затова в момента има свободата неубезпокоявано да бълва пропаганда в защита на престъпниците, изврaтeняците и "братята" от гетата.Най-жалкото е, че все още се намират ***, бранещи го по коментарите на новинарски сайтове и социални мрежи.
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зажаднял е за затворничеста любов. Много му е харесала нещо. Хахахха
58
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60Кой психолог, Монов ли да питам? Я ти го попитай, какво е да величаеш Левски - убил за пари, а да съдиш Полфрийман - убил за да защити!
57
1
 
6
 
! Отговори
поправка преди 4 години
........че ти си от тях,че ти се чувстваш съпричастен с престъпниците,а от това следва,че и самия ти си престъпник.
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа мен Полфрийман е достоен модел за подражание, давам го за пример на синовете си, как се защитава правдата. Антиподът му е бащата на заклания, доносникът от ДС--Тези номера и лъжливо оправдаване с ДС,отдавна не минават пред нас и знаем,че са една голяма лъжа,ти се опитваш да оправдаеш престъпниците,питай някой психолог какво означава това,това означава,че ти си от тях,че ти се чувстваш съпричастен с престъпниците,а от това следва,че и самия ти си птрестъпник.
55
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен Полфрийман е достоен модел за подражание, давам го за пример на синовете си, как се защитава правдата. Антиподът му е бащата на заклания, доносникът от ДС.
54
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да убие в България,тоя е наръгал още двама човека,единия от които е загинал,но досието му е било чисто,защото е бил непълнолетен,когато е извършил това престъпление. В щатите имат едни школи за малолетни престъпници,където им скъсват зад-ни-ка от физически труд,психическо пречупване,смазват ги до дъно,след което ги изграждат наново,чак тогава ги пускат в обществото,а на този му се е разминало и сега втори път му се разминава убийство,този нагляр ще убие отново,защото не чувства вина за уби
53
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормална държава щеше да бъде оправдан за неизбежна отбрана. А в България реват, че са го пуснали предсрочно.
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Няма такава държаваТо Пол Ф. ако беше в щатите,щеше да лежи доживот,особено след като това не му е първото намушкване и убийство на хора.