Кристиан Николов моли съда за по-лека мярка, за да завърши образованието си

Съдът обаче го остави в ареста за смъртта на Милен Цветков
Обновена: 23 апр 2020 00:10 | 22 апр 2020 22:28, Красимир Ангелов
733
Кристиан Николов моли съда за по-лека мярка, за да завърши образованието си
Снимка: Facebook

Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша образованието си, няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Това каза пред състав на Софийския градски съд Кристиан Николов, който е обвинен, че дрогиран е причинил тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, предаде БГНЕС.

Съдът гледа тази вечер мярката за неотклонение на 22-годишния мъж, за когото бе установено, че е шофирал под въздействието на четири вида наркотици в кръвта.

Още по темата
В крайна сметка състав на Софийския градски съд го остави в ареста. Мотивите на магистратите са, че мъжът може да се укрие от правосъдието, да повлияе на свидетели, а също така и деянието му е с висока обществена опасност.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано. Делото беше насрочено за 30 април от 10.00 часа.

Според адвоката на Кристиан Николов - Любомир Таков, материалите по делото не били достатъчни, за да се направи предположение за авторството на престъплението.

Според него разследващите разполагали само с предположения, но не и категорично кои лица имат отношение към трагедията. Не можело да се смята, че е установено, че Николов е водачът на "аудитото", и можело да се смята, че друг е управлявал колата.

Адвокатът дори обвини свидетели и очевидци на катастрофата, които се опитали да помогнат на Милен Цветков, като по думите му те имали неадекватни действия, като извадили журналиста от колата и го завели до тротоара, въртели главата му, правили му сърдечен масаж и положили тялото му в неправилно положение.

Адвокатът поиска от съда свобода за Кристиан Николов или в краен случай да му бъде наложена мярка за неотклонение “домашен арест”.

В началото на изслушването Кристиан съобщи, че е сгоден, а адвокатът му Любомир Таков представи грамота от 2010 г., според която Кристиан се класирал на второ място в градско състезание по водна топка, както и диплома за завършване с отличен успех на немската гимназия в София през 2017 г..

Според обвинението обаче са събрани достатъчно доказателства за вината на младежа, като над 10 свидетели са казали, че точно той е карал джипа „Ауди“, който помете автомобила на Милен Цветков. Освен това според обвинението няма никакъв спирачен път.

Обвинението също така посочи, че Николов е управлявал колата след употреба на различни видове наркотици - кокаин, марихуана, амфетамин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


733
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
513
0
 
12
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Преди време предположих,че може да се окаже ,т.е. експертите ще докажат това,че Милен Цветков е имал тежка форма на коронавирус,несъвместима с живота.И освен това,малко преди да спре на светофара,е получил масивен инфаркт!Думите на адвоката не само потвърждават тези мои предположения,но даже предизвикват едно подозрение у мен,че Милен Цветков МОЖЕ умишлено да се е блъснал в джипа/след като е получил инфаркт!?Ето,и свидетелите са извършвали неправомерни действия!?
512
2
 
12
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Toзи убиец нахален,наркомана незнае къде се намира за винаги в затвора с твойте братя роми там работа и само РАБОТА.Тодор Живков ела да видиш срама на Б-я,какво поколение се роди българско.БРАВО НА Живков как е лекуваше за цял живот в интернатите дисциплина и ред за цял живот.ГОЛЯМ ПОЛИТИК беше селендура,целия СИВ купуваше бг.зеленчуци и плодове.
511
0
 
16
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
Не се съмнявам в отличния успех...проверки и уволнения в гимназията!
510
0
 
22
 
! Отговори
Крумов закон преди 4 години
Доживотна присъда в затвора .Без да го пускат НИКОГА за добро поведение.Там ако иска да учи .До края на живота му дано влезе поне нещо !!!
509
0
 
8
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До ГодежътМоже и да го докажат. Ще съберат роднини, съседи, приятели, за да потвърдят. Все ще се намери някой да каже, че са живели съвместно. По закон, съпруг или съпруга, братя, сестри те са длъжни да свидетелстват срещу своя роднина или съпруг. Затова я представя като "съпруга", за да не вземе да издрънка каквото не й е работа и да оцапа пейзажа.
508
0
 
26
 
! Отговори
Адвокатът преди 4 години
учил, учил, та чак до докторантура стигнал, пък аргументите му като на дружинна ръководителка от 60-те години. Отличник бил, имал грамота за второ място по водна топка, в детската градина пял Туинкъл, Туинкъл литъл стар на продукцията за Коледа...
507
0
 
17
 
! Отговори
стига убийства преди 4 години
за тези адвокати, които вземат пари, за да оневинят убийци - рано или късно ще си получите заслуженото...Оня отгоре гледа, забавя, но не забравя....не всичко е пари, дано скоро да го разберете, наг.ли коп.ее.ленца
506
0
 
15
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До ВНале да това му плащат на адвоката - да лъже и маже, но да оттърве златното детенце на мама. Още малко ще изкарат този наркоман и кандидат за нобелова награда по химия и медицина!
505
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Боко ората!
504
0
 
12
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Той този и без друго тамън никога не би си взел изпитите в Германия и да се дипломора. Там да не е като в Нов български или УНСС. Познавам умни и упорити хора, които се учиха по 6-7 години докато си вземат изпитите.
503
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в затвора се води учебен процес.
502
0
 
6
 
! Отговори
Годежът преди 4 години
не е фактически брак, следователно годеницата му не може да бъде освободена от даване на показания срещу него. Освен ако не се докаже, че живеят заедно на семейни начала.
501
0
 
29
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Няма такива нагли *** - и адвоката и обвиняемия!
500
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това на снимката е по-отвратително от цялото ***!
499
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Какво образование ,бе!Ти си за гробищата - *** такъв!Единствената полза от тебе е ,че наторяваш земята!
498
1
 
36
 
! Отговори
ПРОФЕСОР преди 4 години
С 4 наркотика и то само когато смята да шофира - колко учебен мятериал може да запомни? Колко формули и чертежи ще научи надрусан до ушите?Предложение: студент засечен с наркотици да му се спрат всякакви държавни помощи и даже да върне всичко дадено до тук.Всяка есен кръвни тестове преди учебната година.Няма да плащам с моите данъци наркомани с претенции да станат висшисти.
497
0
 
26
 
! Отговори
:) преди 4 години
Как може такова нещо?!? Уби човек! Безотговорни човече, друсан и зад волана със двамата страхливци избягали от инцидента. Какво образование те гони 😬 какво се жалиш и молиш за лека присъда? Да си мислиш преди да убиеш човек , можеше и още пострадали по твоя вина да има!Дано този път системата бъде справедлива и понесеш най-строгото наказание. 15 или 20 години ще ти де отразят добре и образование няма да ти трябва , но вие сте с пари , и от пандела може да учиш онлайн. Понеси си отговорността!
496
1
 
21
 
! Отговори
....... преди 4 години
Така като му гледам джендърската физиономия много ще му хареса в затвора. Даже ще му подложат пухеното палтенце за да не го болят коленцата...
495
0
 
22
 
! Отговори
Весо Кмета преди 4 години
Така, начи за образование ли става въпрос?Ами ти Криси, у затвора ше станеш Криси, си фен, виждам на Химията. В университета където ти е мястото за най-малко 20 години, ше научиш, обещавам ти, Биология и в частност Анатомия, ама на 100% ше си спец по този предмет.
494
0
 
14
 
! Отговори
Пенди преди 4 години
Нека учи за доктор! В затвора ще практикува - стажува! Там ще си играе на чичо доктор!