Кристиан Николов моли съда за по-лека мярка, за да завърши образованието си

Съдът обаче го остави в ареста за смъртта на Милен Цветков
Обновена: 23 апр 2020 00:10 | 22 апр 2020 22:28, Красимир Ангелов
733
Кристиан Николов моли съда за по-лека мярка, за да завърши образованието си
Снимка: Facebook

Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша образованието си, няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Това каза пред състав на Софийския градски съд Кристиан Николов, който е обвинен, че дрогиран е причинил тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, предаде БГНЕС.

Съдът гледа тази вечер мярката за неотклонение на 22-годишния мъж, за когото бе установено, че е шофирал под въздействието на четири вида наркотици в кръвта.

Още по темата
В крайна сметка състав на Софийския градски съд го остави в ареста. Мотивите на магистратите са, че мъжът може да се укрие от правосъдието, да повлияе на свидетели, а също така и деянието му е с висока обществена опасност.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано. Делото беше насрочено за 30 април от 10.00 часа.

Според адвоката на Кристиан Николов - Любомир Таков, материалите по делото не били достатъчни, за да се направи предположение за авторството на престъплението.

Според него разследващите разполагали само с предположения, но не и категорично кои лица имат отношение към трагедията. Не можело да се смята, че е установено, че Николов е водачът на "аудитото", и можело да се смята, че друг е управлявал колата.

Адвокатът дори обвини свидетели и очевидци на катастрофата, които се опитали да помогнат на Милен Цветков, като по думите му те имали неадекватни действия, като извадили журналиста от колата и го завели до тротоара, въртели главата му, правили му сърдечен масаж и положили тялото му в неправилно положение.

Адвокатът поиска от съда свобода за Кристиан Николов или в краен случай да му бъде наложена мярка за неотклонение “домашен арест”.

В началото на изслушването Кристиан съобщи, че е сгоден, а адвокатът му Любомир Таков представи грамота от 2010 г., според която Кристиан се класирал на второ място в градско състезание по водна топка, както и диплома за завършване с отличен успех на немската гимназия в София през 2017 г..

Според обвинението обаче са събрани достатъчно доказателства за вината на младежа, като над 10 свидетели са казали, че точно той е карал джипа „Ауди“, който помете автомобила на Милен Цветков. Освен това според обвинението няма никакъв спирачен път.

Обвинението също така посочи, че Николов е управлявал колата след употреба на различни видове наркотици - кокаин, марихуана, амфетамин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


733
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
493
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво образование? Учениците и студентите учат онлайн в момента. Не би трябвало да му е проблем седенето в ареста
492
0
 
35
 
! Отговори
Една майка преди 4 години
Богато , надрусано с 4 вида наркотик. Убило един от най-добрите БГ журналисти (поклон, Милене!) умолява съда за по-лека мярка, за да може да завърши образованието си и тържествено обещава, че няма да се укрие или да извърши друго престъпление.Направо се просълзих от умиление .. твар ***!Нормалните хора искат възмездие и справедливост!
491
0
 
17
 
! Отговори
Асан коравото преди 4 години
В панделката шта научим на духова музика да праиш
490
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ако нечие куче ухапе някой съдят стопанина ( има логика , не го е възпитал)Ето и тук..Децата гамени родители...еврофондисти, депутати , прокурори..Те децата си не могат да управляват та държава.Наказание и за осеменителите и утробите
489
1
 
24
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
Какво значение има какво иска убиеца , след като жертвата..не може да иска нищо.Този няма да се превъзпита , винаги ще е опасен за обшествотоАко за такова нещо се случи в Сащ , Турция, Гърция,Сърбия..какви биха били прсъдите. Моля господа които са навътре в материята да кажат!! Да викаме чужд съдебен състав ли трябва??1
488
0
 
24
 
! Отговори
Някой_някъде преди 4 години
Чудя се какво ли е да си адвокат на такъв човек и да си измисляш неща:"няма достатъчно свидетели; виновни са случайните миновачи"... WTF
487
0
 
30
 
! Отговори
Чистач преди 4 години
*** долен,сега се сети,че му се учи!!!Сигурно докато е решавал домашни се е надрусал.Вече са го изключвали от училище, вероятно за твърде висок успех и образцово държание! Доживотен без право на замяна,макар живота му едва ли струва процент от колкото на Милен!
486
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се да го хване рак и да изгние пред очите на онези, които са го превърнали в чудовище (родителите му). Понеже означава да си чудовище да се дрогираш и газиш хора по пътищата. Пожелавам му да не успее да довърши нищо от болести и тревоги за здравето си.
485
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като иска да учи, вместо да зоби и кара джипа да седеше дома и да чете.Случайно някакъв учебник да са намерили в джипа??
484
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъчко..докога ще е депотут на народни париКакво е направил и допринесъл за народа , освен да създаде..изчадиеБоко адее вънкай го веднага
483
4
 
8
 
! Отговори
недосгаемите преди 4 години
Тия са едно към едно със синчетата от комунизма само, че ония не ги съдеха.
482
0
 
17
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Какво толкова учи този зобльо в Германия ??Ядрена физика ли ??Или поредната безсмислена специалност..които и тук има в изобилиеКато..екология,връзки с общ, публична администрация..( това последното май е управител на бардак)...Или е химик , съдейки по това с което се е назобил!!! Щял да учи..ми тук до 22 г..нито е учил нито е възпитан... Ананас долен
481
0
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Слаб адвокат. Добре, че Марковски не е на негово място. Щеше да докаже, че извънземни са карали джипа убиец.
480
0
 
22
 
! Отговори
вбесен преди 4 години
Милен искаше да прави предаване!!!Ако той може да продължи да го прави, то ти би могъл да учиш!!!Ега ти държавата , ега ти правото, ега ти адвокатите!Без бой няма да стане!!!
479
0
 
15
 
! Отговори
Жипка Алуди преди 4 години
А богатите холандци карат малки хечбеци - Форд Фиеста, Пежо 107, 207 и пр. На нивото на Албания и Турция сме. А тоз на снимката прилича на *** от махлата.
478
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***т дето подпали Царските конюшни ли караше? За един прЕател питам.
477
1
 
22
 
! Отговори
hoho преди 4 години
Ако този не получи най сериозното наказание .. ББ и сие да си заминават ... това означава че не могат да се справят с този бич в обществото...нормалните хора искат възмездие и да усещат че има справедливост и държавата стои зад тях ... какво има за неразбиране ... толкова е просто.. Сложността винаги идва от това че той е човек , на мой човек , а той на друг човек и така до безкрай ...
476
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хохоДрусалчето ще лети и без книжка...
475
0
 
16
 
! Отговори
- преди 4 години
Не му е нужно образование! В затвора има библиотеки - да учи щом иска!Но има и "образователи" - може пък да му допадне!
474
0
 
8
 
! Отговори
хохо преди 4 години
До Анонимен 517 Ти ненормален ли си, само може да се радваш че не си бил на мястото на Милен.. да почива в мир..Животни ренегати и безмозъчни същества с много малки мозъци като теб трябва да бъдат премахвани на място за назидание на останалите