Зам.- министър Живков и братя Бобокови вече са с обвинения

Те са разследвани за участие в организирана престъпна група
Обновена: 29 май 2020 22:27 | 29 май 2020 18:42, Камелия Цветанова
41
Зам.- министър Живков и братя Бобокови вече са с обвинения
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови, предаде БГНЕС.

Още по темата

Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

Обвинения са повдигнати и на още трима души, сред които и бившия шеф на регионалната Екоинспекция в Плевен.

Шестимата остават в ареста за 72 часа, като в неделя Специализираната прокуратура ще внесе искания в Спецсъда за определяне на най-тежките мерки за неотклонение “задържане под стража”.

Утре прокуратурата ще обяви още какви доказателства са събрани срещу престъпната група. По първоначална информация прокуратурата разполага с доказателства за това, че братята Бобокови са се възползвали от познанството си със Живков и са приемали за преработка опасни отпадъци.

Красимир Живтов пък е оказвал влияние върху свои подчинени да разрешават вноса на отпадъци от Италия на фирми, които не са имали разрешително за преработка на такива отпадъци, както и не са имали разрешителни за преработка на отпадъците, а са разполагали само с площадки за съхранение. Живков е принуждавал и фирми, които са генерирали опасни отпадъци, да ги предават на завод за акумулатори в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Не знам Братя Бобокови в какви схеми са участвали, но знам, една тяхна постъпка, достойна за уважение, разказана ми от пряк свидетел.Купуват в Монтана бивш акумулаторен и военен завод, и правят реорганизация на повещения и оборудване, започват да строят помещения. Виждат, че завода е имал голяма библиотека с техническа и художествена литература, и вместо да я изхвърлят на ***, даряват един камион книги, над 400 тома литература, на местния механотехникум.Ще продължа.
11
3
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Анонимен9 И сам не подозираш, колко си прав....Но но мен ми се вижда, че някой е поискал по-големи комисионни от далаверите, ш просто им е отказано да се плаща.Доколкото знам, и други тецове горят ***, и то-съвсем законно, а Ковачки каза, че ДЪРЖАВАТА е сключила договорите за горенето на ***, ш ако не внасяме и не горим-милиарди неустойки.За Бобоковите-трудно се реже легална фирма, която дава работа, и плаща данъци, а и прави износ.Там има нещо друго, обикновено-много пари.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах и други статии,където не пише за сметта ,а за други неща,доста по-сериозни от сметта,има за какво да ги хванат,но нужно ли е това някому?Те са били и благодетели,раздавали са и пари за бедни,за култура,за църкви.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе 10 години сега ле се сетихадосатбушончета ще изгорят преди избори да виси раята че вастта гони лошите или най-лошите подгониха по-малко лошите да си излъскат имиджаи раята се радваима банани - няма проблеме по царско бреме нямало банани и по нова година ама не ривалиникакъв рев - целувате краката на банкянския комунист и смело напред към дъното
8
2
 
3
 
! Отговори
izh преди 3 години
Не удряйте по спонсорите на извесстни политически лица. Това с лошия имидж може драстично да намали опозицията, а нейния бизнес, както знаете е 60% от този на държавата. Все пак това и в най лошия случай са половината данъци. Малко по малко и братя Бобокови ще гледат да се забрави, че Ангел Бобоков все пак беше министър на др. Луканов
7
3
 
9
 
! Отговори
некой преди 3 години
абе, то не остана какво да се приватизира в тая държава, даже и престъпността си приватизираха тея министри, за обикновения човек и от престъпността не остана нищо, ей...ламтите бе
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Против съм да ги съдите тези хора,с удрянето по Златев удрят по президента Радев,а с удара по тези бизнесмени,удрят по България!Това са политически преследвания и преследвания за грабеж на пари!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги опраскат, поощавят и издоят-ще ги пуснат. Криза е-много са крали, време е да ги нулират .
4
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора не ги съдят за отпадъците,съдят ги заради други причини,които причини ги пишат в друг сайт,оставете тези двама бизнесмени,те са провеждали благотворителна дейност в България,помагали са и за приют и изхранване на бедни хора от кърджалийско,за културна дейност и са давали доста пари за България!
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи на тоя дължим миризмите от италианския ***
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, сигурно пропуснал хайл Бойко на някоя среща
1
9
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Няма да доживея ,за да видя министър да лежи в затвора !! Всичко е пушиолка за пред раята !!