Разследването за катастрофата с Лютви Местан приключи

За един месец прокурор трябва да изготви обвинителния акт
15 юни 2020 18:10,
61
Разследването за катастрофата с Лютви Местан приключи
Снимка: БГНЕС

Разследването по случая с катастрофата с Лютви Местан, приключи, делото е постъпило в прокуратурата и предстои да бъде решено, съобщи заместник окръжния прокурор Димитрина Делчева.

Още по темата

В едномесечен срок прокурорът по делото трябва да изготви обвинителния акт и да го внесе в съда в Кърджали. Досъдебното производство срещу политика беше удължавано на няколко пъти заради бавещите се експертизи по случая, пише „24 часа“.

Инцидентът лидера на партия ДОСТ стана на 14 април 2019 година на международния път за Гърция на разклона край момчилградското село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния път последва сблъсък с "БМВ", движещо се от Кърджали по посока на ГКПП "Маказа". От удара "БМВ"-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си от Кърджали по посока Кирково. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. По-късно обвинение като съпричинител получи и бащата на загиналото бебе. Това се случи след като експерти установиха, че той се е движил с 32 километра в час над допустимото за участъка край разклона за село Загорско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
13
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Лютви е вече стар, съдиите трябва да са снизходителни. Условна присъда стига, сигурен съм, че му е мъка за детенцето, на което отне живота. Докато е жив ще има обеца на ухото. Да плати кръвнина 50 хиляди лв на родителите и да се скрие в миша дупка поне за 5 години. Не бива да осъждат и бащата. Смъртта на детенцето му е достатъчно голямо наказание. Хора, бъдете милостиви, а Господ да дава здраве на живите.
57
6
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 56Значи трябва да има санкции и за онези водачи,които потеглят бавно,влачат се през кръстовището,тръгват да изпреварват на магистрала със 70км/ч,когато тях ги изпреварват със 120/много интересно ми беше,когато такъв л.умп.ен се изтресе със една умр.яла Корса,за малко щях да го натоваря със мене за Пловдив/...Не е зле да си напрегнем сивото вещество,преди да пишем небивалици.
56
2
 
24
 
! Отговори
Сашко преди 3 години
На анонимен 55 не съм му пиленце,тъй като от 42 години съм шофьор,обиколил съм надлъж и шир България три пъти и в чужбина съм излизал но такъв случай не съм имал,И пак твърдя,че / да , не съм бил там и,естествено нищо не съм видял! / ако Местан е спрял КАКТО ТРЯБВА на знака,може би НЯМАШЕ ДА Я ИМА СЛУЧКАТА с много трагичен край. Дори да оправдаят Местан,което ще стане,защото у нас няма практика известни личности да се привличат под отговорност-те просто са недосегаеми- за мен той ще е виновния!
55
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се промени законът и в такива случаи виновен да е винаги този, който е превишил разрешената скорост. Най-вероятно беемвето се е движело с над 160 км/ч, но са доказали доста по-малко превишение на скоростта.
54
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сашко, пиленце, там ли беше та видя, че Местан не е спрял на знака Стоп? Кажи ми с какво ще помогне в случая спирането на знака Стоп, след като от пътя със стопа се виждат само няколко десетки метра от главния път заради лекия завой, който прави главния път и то не ако спреш пред знака Стоп, а ако спреш доста след него леко показвайки се на главния път? Спирането не помага, когато оня лети по главния път с много голяма скорост, както е в случая. Ако си шофьор, не може да не ти се е случвало.
53
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
местан е за затвора. Ако не за това поне за 1000 други неща.
52
3
 
24
 
! Отговори
Сашко преди 3 години
Не се чудете,защото виновен има и това е ... бебенцето,което е излетяло от колата,а Мес танчо просто не е спрял на СТОП знака,а и защо да спира - той е НЕПРИКОСНОВЕН !За него хората не са от значение пък някакъв си знак ли ?! Де,холан!
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми се случи нещо подобно. Излизам на главен път от път без предимство на Т-образно кръстовище в населено място, разрешена скорост до 50 км/ч. Спирам, поглеждам, няма никой и тръгвам с ляв завой. Вече почти завих, когато от близкия завой изкочиха двама мотоциклетисти с "над 200 км/ч" и за секунда бяха на няколко метра зад мен, въпреки че аз вече успях и да завия и да вдигна 45 км/ч. Изгледаха ме свирепо, но все пак всичко се размина. Ако се бяха блъснали в мен,как да докажа скоростта им?
50
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен като шофьор вината е в бащата на загиналото дете на 99% и 1% е на Местан.
49
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма публикувани доказателства, че Местан не е спрял на знака Стоп. Бащата на загиналото дете не може да види тази част от пътя, където е знака Стоп, за да го твърди. Той е бил относително далеч от кръстовището, към което се е приближавал с огромна скорост въпреки лекия завой преди кръстовището. Местан може да е спрял, може и да не е спрял, но не това е предизвикало катастрофата, а прекалено високата скорост, с която се е движел бащата на загиналото дете.
48
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се знаеше от самото начало- Местан е невинен, почерненият баща-виновен! Не от девет, а от деведесет и девет кладенеца ще извадат вода, за да е невинен депутатчето! Може ли гордостта на *** да е виновен?
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова 100% автоматизирани автомобили и това е ...
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единия не спазил знак стоп а другия не спазил ограничението на скоростта . Според много пишещите тука неспазването на ограничението на скоростта въобще не проблем. Те самите всеки ден го нарушават и за това те не го смятат за прегрешение. С какво неспазването на един знак е по-голямо прегрешение от неспазването на друг знак или ограничение?
45
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е че Местан е противна личност. Също така е вярно че не е спрял на стоп. Но също така е вярно че шофьора на БМВ-то е нарушил закона с 3 нарушения:- карал е с над 30 км/ч по-бързо от разрешената скорост. Типично за меките ..... С БМВ-та- не е вързал детето си с колан в столче за деца което е задължително според правилника. - премина е в отсрещното платно и там е ударил другата кола.И аз съм отнемал предимство, и на мен сами отнемали предимство но се е стигало само до изкривени ламарини.
44
3
 
11
 
! Отговори
Ben преди 3 години
Какой туй стоп,кат не пише dur не спирам,ама ха
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Wade"Местан не спира на стоп! И сече с огромна скорост пътя на каквото и да е там с предимство!" - ако се движи с "огромна скорост" и не спре на Т-образно кръстовище, просто ще продължи напред и излезе в нивата насреща. Ти изобщо мисли ли какви ги говориш?
42
4
 
8
 
! Отговори
Wade преди 3 години
Местан не спира на стоп! И сече с огромна скорост пътя на каквото и да е там с предимство! Не гледай после а гледай причината! Всичйо тръгва от неспазване на знаците защото "сме ГОЛЕМИ" !!!!
41
9
 
5
 
! Отговори
защо преди 3 години
Не оневинява Местан! Но -""БМВ"-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере" Каква трябва да е скоростта, за да може тяло тежащо повече от 1200кг да прелети 100м?
40
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо бащата - джигит е изтрил всичките си авто геройства от фейсбука след инцидента? Май редовно е карал с превишена скорост и се е хвалел с това. В Испания отдавна да са го хванали за топките по публикациите в Интернет и дето щеше да е живо!
39
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още от начало се знаеше резултата на мача - печели този с повечето пари и връзки. Стандартно. Аз щях да се учудя ако бяха вкарали за 20 години местан или шофьора му за предумишлено уби***ство. Няма как да стане ..като говори Парата...Лефчето и Еврото и стават безмълвни ...там който трябва ;)) а пък може да има и нов апартамент ..не се знае.