"Поничките" от Враца взимат по 35 бона от прокуратурата

Те бяха обвинени за убийството на 18-годишният Тодор
6 яну 2021 13:42,
85
"Поничките" от Враца взимат по 35 бона от прокуратурата
Снимка: Facebook

Пет години след смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, двамата братя, които бяха обвинени в убийството му, ще получат обезщетение. Врачанският окръжен съд осъди прокуратурата да заплати на Денислав и Иван Дамянови от Враца по 35 000 лева. Сумите са обезщетение за претърпени неимуществени вреди от незаконно обвинение в извършване на тежки престъпления, пише вестник "Монитор".

Още по темата

На 12 януари 2016 година ученикът почина след спречкване в центъра на града с двамата братя. Денислав и Иван, известни в града като Поничките, бяха привлечени като обвиняеми за убийство по непредпазливост след смъртта на момчето, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда.

Последваха масови протести и уличен натиск с искания за най-тежките наказания на братята. А прокуратурата промени обвинението в умишлено убийство по хулигански подбуди, извършено в съучастие между двамата братя. Срещу Денислав беше повдигнато и обвинение за повреждане на колата на Тодор.

Наказателните производства по обвиненията в убийство бяха прекратени от Окръжната прокуратура в хода на досъдебното производство, след като съдебно-медицински експертизи показаха, че момчето е починало вследствие на сърдечно заболяване. След това двамата братя бяха съдени за хулиганство, а Денислав и за повреждане на чужда движима вещ. По тези обвинения двамата бяха оправдани.

Решението да бъде осъдена прокуратурата е на граждански състав на Врачанския окръжен съд и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София в двуседмичен срок от връчването му на страните, съобщиха от пресцентъра на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха Демокрация бате
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега не е ли редно буклулорора, дето е деиствал в интерес на престапниците да плати глобата, отнемане на имущество продобито с незаконна подкупна деиност и докато е в зандана за корупция и да отлежи за пониците и нещата в прогнилата система ще се оправят???
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При тези измислени обвинения беше ясно, че прокуратурата ще плаща. Въпросът е защо чак сега, пет години след случилото се, се излиза с такова съдебно решение, което тепърва ще се обжалва. По мое мнение би трябвало в рамките на 5-6 месеца всичко да е приключило.
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквано. Още в самото начало за всеки непредубеден човек беше ясно, че за смъртта на Тодор, не са отговорни "Поничките", но маса народ държеше да ги изкарат виновни. Резултатът също беше ясен - обезщетение заради повдигнатото фалшиво обвинение. На следващата инстанция най-много да намалят размера на обезщетението, но не е изключено и да го увеличат, ако братята са поискали повече.
40
1
 
4
 
! Отговори
Геймида преди 3 години
Браво брааавооо
39
5
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СЛЕДСТВИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА В БЪЛГАРИЯ СА НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕСТЪПНИ И НЕКАДЪРНИ КАТО ЦЯЛО!!!!------------УБИЙСТВОТО НЕ БЕШЕ ПРЕДУМИШЛЕНО А НЕПРЕДУМИШЛЕНО!!!------------- СЕГА ЗАРАДИ ПРОКУРАТУРАТА ТЕ СА НА СВОБОДА И ДОРИ ИМ СЕ ПЛАЩА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!
38
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРОКУРАТУРАТА ПОВДИГНАЛА ГРЕШНО ОБВИНЕНИЕ САМО И САМО ДА ПРАВИ РЕЙТИНГ НА БОРИСОВ!!!
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе някой чувал ли е Гешев скоро? Беше много устат, докато разчистваше олигархически сметки и плашеше индусите. Закани се, че още нищо не сме видяли. И е прав. 30 години нищо не сме видяли, но е достатъчно нагъл за да ни го натяква.
36
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРОКУРАТУРАТА Е ВИНОВНА , ЧЕ Е ПРОМЕНИЛА ОБВИНЕНИЕТО !!!!!И ЗАРАДИ ТОВА И ДЕЛОТО Е ИЗГУБЕНО!!!ТУК ЯВНО НЯКОЙ ИМ Е ХОДАТАЙСТВАЛ ТА ОТ ПРОКУРАТУРАТА ДА ПОВДИГНАТ ГРЕШНОТО ОБВИНЕНИЕ!
35
1
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
До АнонименСъдът е независим само президента освобождава от наказание, това доведе нездравото юмруче.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава нямаше още корона вирус като причина за сърдечни заболявания,но понеже споменават за предни вирусни пандемии от този род от който е короната като години на върлуване 2008-2009 год,че 2012-2013 год. за които е имало информация,че вирусните агенти съществуват,действат като внедрени и както казват,че те са сред хората,природата и няма да изчезнат защо при лекуването на тез проблеми за които най-много се говори сега тогава не са били забелязани,че ваксина да набере момчето тегло,а не поръчано
33
6
 
20
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Е тва е! Плюя на тази държава..., отвратен съм!
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е, че Северозападът е едно диво място, населено с ***, за които правото и логиката не съществуват. Там винаги правият съм аз, а останалите са про стаци и ми пречат. Ци ганска работа.
31
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи в Борисова България станало далавера да убиеш човек???
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРИМЕРПрав сте - какви непоносими времена настанаха, да не можеш две понички спокойно да пребиеш с бокс на улицата...
29
10
 
23
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Много бързо забравяте..............., това може да се случи на всеки един от вас колкото и да си повтаряте: "на мен не може да ми се случи". Момчето е имал здравословен проблем, но и двете страни имат вина и защо по-големият брат се укрива след инцидента, нали не е виновен ?! Защо нямат никакви присъди дори и за хулиганското си поведение ?! Това можеше да сте вие или вашето дете......ужас и трагедия, и за двете страни.https://youtube/watch?v=SGvYSbhI-uk
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е "предизвикана агресия" ? Как се предизвиква един човек да излезе от колата да бие други двама?
27
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Тодор Живков тези двамата щяха да ги сложат на задната седалка на някоя Жигула, да ги закарат в някоя гора, да им отворят вратите и бум бум. Край. Загинали при опит за бягство.ИСТИНСКО ПРАВОСЪДИЕ
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това нещо прокурорът трябва да остане без права и да възстанови парите на държавата.
25
12
 
11
 
! Отговори
ПРИМЕР преди 3 години
Бе ако на един асматик му счупиш "помпата" и той почине заради това - ти ли си виновен или той, че е болен?Това е предизвикана агресия и обвиняемите НОСЯТ отговорност за действията си.